Κάτι απίστευτα περίπλοκο θα τολμήσουν να κάνουν στο ερευνητικό κέντρο CERN και σε περίπτωση που πετύχει θα ξαναγραφτούν όχι μόνο τα βιβλία της Φυσικής αλλά και της Φιλοσοφίας.

Στη Γενεύη, λοιπόν, υπάρχει ο γνωστός Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) με τους επιστήμονες να ετοιμάζονται να εκτοξεύσουν τα επίπεδα ενέργειας του σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσουν μαύρες τρύπες, σημάδι πολυ-σύμπαντος.

Advertisement

Στα πλαίσια του πειράματος, είναι πιθανό να υπάρξει διαρροή… βαρύτητας του δικού μας
σύμπαντος σε κάποιο παράλληλο, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Το πείραμα μπορεί να δώσει ενδείξεις για την ύπαρξη διαστάσεων πέρα από τις τέσσερις γνωστές: το μήκος, το πλάτος, το βάθος και τον χρόνο.

Το συγκεκριμένο πείραμα είναι βέβαιο πως θα πυροδοτήσει σενάρια κινδυνολογίας από τους επικριτές του LHC, με πολλούς κινδυνολογούντες να προειδοποιούν πως η λειτουργία του επιταχυντή σωματιδίων σε τόσο υψηλές ενέργειες μπορεί να σημάνει το τέλος του… σύμπαντός μας με τη δημιουργία μιας μαύρης τρύπας.

Στην πραγματικότητα όμως, το πείραμα μπορεί να δώσει ενδείξεις για την ύπαρξη διαστάσεων πέρα από τις τέσσερις γνωστές: το μήκος, το πλάτος, το βάθος και τον χρόνο. Σύμφωνα με τους ερευνητές του CERN, μόνο η βαρύτητα μπορεί να περάσει από το ένα σύμπαν σε άλλες διαστάσεις. Αν αυτές οι «άλλες» διαστάσεις υπάρχουν, τότε οι επιστήμονες πιστεύουν πως θα μείωναν την ενέργεια παραγωγής μαύρων τρυπών.

Ο Αχμέντ Φαράγκ Αλι τονίζει πως αν ανιχνευθούν μαύρες τρύπες στο LHC με τα προβλεπόμενα επίπεδα ενέργειας, τότε θα αποδειχθεί η ύπαρξη παράλληλων συμπάντων/διαστάσεων.

«Αν οι μαύρες τρύπες δεν ανιχνευτούν στα προβλεπόμενα επίπεδα ενέργειας, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τρία πράγματα. Είτε ότι δεν υπάρχουν επιπλέον διαστάσεις, είτε ότι είναι μικρότερες από ό,τι περιμέναμε, είτε ότι οι παράμετροι πρέπει να τροποποιηθούν», αναφέρει.
Πηγή

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!