Τίποτα δεν είναι πιο δροσιστικό από ένα ποτήρι παγωμένο νερό. Όμως, πολλοί από εμάς δεν πίνουμε αρκετό νερό σε καθημερινή βάση. Στερώντας τον εαυτό μας από αυτή την  πιο φυσική πηγή ζωής κάνουμε συνεχώς κακό στο σώμα μας. Εάν αναγνωρίσετε κάποιο από τα παρακάτω σημάδια στον εαυτό σας σας συστήσουμε να πιείτε αμέσως ένα ποτήρι Η2Ο.

Το στόμα σας είναι στεγνό

Advertisement

Φυσικά αυτό είναι προφανές. Κάθε φορά που αισθάνεστε το στόμα σας να κολλάει θέλετε να πιείτε κάτι υγρό. Αλλά τα ποτά που έχουν ζάχαρη, είναι μια παροδική λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα. Αν πιείτε νερό, αυτό θα ενυδατώσει το λαιμό και το στόμα και θα συνεχίσετε να έχετε υγρό στόμα με σάλιο πολύ μετά την πρώτη γουλιά.

Το δέρμα σας είναι στεγνό

Το δέρμα σας είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα σας,έτσι φυσικά χρειάζεται να μένει ενυδατωμένο. Βασικά, ένα αφυδατωμένο δέρμα είναι από τα πρώτα σημάδια για σοβαρότερα προβλήματα. Έλλειψη νερού σημαίνει έλλειψη ιδρώτα που έχει σαν αποτέλεσμα την ανικανότητα του σώματος να αποβάλλει βρωμιά που συσσωρεύεται κατά την διάρκεια της ημέρας. Αν θέλετε να εξορκίσετε την γήρανση στο δέρμα, πίνετε νερό.

Είστε απίστευτα διψασμένοι

Ξέρετε πως είναι αυτό εάν ήπιατε πολύ το προηγούμενο βράδυ. Ξυπνάτε το πρωί και δεν χορταίνετε το νερό. Το σώμα σας φωνάζει, ‘Νερό!’ Το αλκοόλ αφυδατώνει όλο το σώμα. Πιείτε νερό. Ακούστε το σώμα σας. Ξέρει!

Τα μάτια σας είναι στεγνά

Θα πρέπει να το έχετε συνειδητοποιήσει  μέχρι τώρα ότι όταν δεν πίνετε νερό δεν επηρεάζεται μόνο το στόμα και ο λαιμός. Η έλλειψη νερού έχει και επίδραση εσωτερικά στο σώμα. Έτσι τα μάτια γίνονται στεγνά και κόκκινα. Οι δακρυϊκοί πόροι στεγνώνουν. Μπορεί να πείτε, ‘και λοιπόν;’ ‘Τι πειράζει αν δεν μπορώ να κλάψω;’ Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα ιδιαίτερα αν φοράτε φακούς καθημερινά.

Έχετε πόνους στις αρθρώσεις

Οι χόνδροι μας και οι σπονδυλικοί δίσκοι αποτελούνται από 80% νερό. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για να μην τρίβονται τα κόκαλα μεταξύ τους καθώς περπατάμε. Κρατώντας το σώμα ενυδατωμένο εξασφαλίζουμε ότι οι αρθρώσεις μπορούν να απορροφήσουν το σοκ από ξαφνικές κινήσεις όπως το τρέξιμο,το πήδημα ή το αδέξιο πέσιμο.

Ελαττώνεται η μάζα των μυών

Οι μύες σας επίσης αποτελούνται κυρίως από νερό. Προφανώς, λιγότερο νερό στο σώμα σημαίνει λιγότερο μυικό ιστό. Εάν πίνετε νερό πριν την γυμναστική όχι μόνο θα κρατήσετε το σώμα ενυδατωμένο αλλά αυτό θα μεταφερθεί στα σωστά μέρη του σώματος και θα αποτραπούν τυχόν πόνοι ή πιασίματα.

Δεν αναρρώνετε γρήγορα

Το νερό επιτρέπει στο σώμα να αποβάλλει τοξίνες. Τα όργανά σας δουλεύουν συνεχώς για να φιλτράρουν απόβλητα σαν ένα μηχάνημα αλλά εάν δεν ανεφοδιάζονται με νερό δεν μπορούν να λειτουργήσουν κατάλληλα. Σαν αποτέλεσμα τα όργανα αρχίζουν να παίρνουν νερό από περιοχές όπου  έχει αυτό αποθηκευθεί όπως, το  αίμα. Αυτό οδηγεί σε νέο κύκλο προβλημάτων.

Αισθάνεστε υπνηλία και κούραση

Όπως είπαμε πιο πάνω, όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο, ‘δανείζεται’ νερό από το αίμα. Η έλλειψη κατάλληλα ενυδατωμένου αίματος οδηγεί σε έλλειψη οξυγόνου που χρειάζεται όλο το σώμα. Φυσικά, η έλλειψη του οξυγόνου οδηγεί σε υπνηλία και κούραση. Η έλλειψη αντοχής που εμφανίζεται στις 2 το μεσημέρι  θα αρχίσει να εμφανίζεται όλο και νωρίτερα.( Ο καφές δεν βοηθά μακροπρόθεσμα.)

Πεινάτε ξαφνικά πολύ

Όταν είστε αφυδατωμένοι το σώμα αρχίζει να σκέφτεται ότι θέλει φαγητό. Αυτό μπορεί να συμβεί την ημέρα αλλά και την νύχτα που ξυπνάτε και θέλετε απεγνωσμένα να φάτε . Αυτό όμως σημαίνει περισσότερη δουλειά για το σώμα σας.  Ενώ με το νερό το σώμα καθαρίζει και δεν χρειάζεται να περάσει την άλλη διαδικασία του φαγητού.

Έχετε προβλήματα πέψης

Όταν δεν πίνετε νερό, το ποσό της βλέννας στο στομάχι ελαττώνεται και έτσι τα οξέα στο στομάχι καταστρέφουν το εσωτερικό του. Τότε  παθαίνετε καούρες και προβλήματα πέψης.

Γερνάτε πρόωρα

Το ποσό του νερού που κρατά το σώμα μας καθώς  μεγαλώνουμε ελαττώνεται. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσουμε την πρόσληψη του νερού που παίρνουμε. Η καταστροφή δεν είναι  μόνο εξωτερική αλλά και εσωτερική. Πίνετε νερό σε όλη την διάρκεια της ζωής σας.

Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο

Εάν πατήσατε αυτό το άρθρο σημαίνει ότι υποψιάζεστε πως δεν πίνετε αρκετό νερό.

Εάν είναι έτσι, πιείτε τώρα αμέσως ένα ποτήρι νερό.
Πηγή

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!