Μιας και τελείωσε η νηστεία και πλέον μπορείτε να φάτε ό,τι επιθυμείτε, εμείς είμαστε εδώ για να σας ανοίξουμε την όρεξη και να σας δώσουμε την εκπληκτική συνταγή του Jamie Oliver για σούπερ μαλακό παγωτό που φτιάχνεται χωρίς παγωτομηχανή.

Advertisement

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
500 ml (2 φλ.) γάλα πλήρες
250 ml (1 φλ.) κρέμα γάλακτος με πάνω από 60% λιπαρά
κρόκους από 7 αυγά
η ζάχαρη είναι προαιρετική (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 50 γρ. στέβια)
thehomeissue_pagwto01
Το μυστικό για τέλειο σπιτικό παγωτό βρίσκεται στο σωστό ανακάτεμα.

Ξεκινήστε ρίχνοντας το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι. Βάλτε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και βράστε το μείγμα σας για 15 λεπτά.

Φτιάξτε το πιο Νόστιμο Σπιτικό Παγωτό – και Μάλιστα Χωρίς Παγωτομηχανή

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη ή τη στέβια (αν χρησιμοποιήσετε γλυκαντική ουσία) και ανακατέψτε καλά.

Ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε ρίξτε σιγά-σιγά τα αυγά στο μείγμα του γάλακτος. Συνεχίστε το ανακάτεμα. Μπορεί να σας πάρει γύρω στα 15 λεπτά να πετύχετε το παχύρευστο μείγμα που αναζητάτε. Μόλις πάρει τη μορφή που θέλετε, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

Μπορείτε να βάλετε λίγο παγωτό ανάμεσα σε δύο cookies και να φτιάξετε το πιο τέλειο παγωτό μπισκότο.

Αυτό το Κόλπο θα σας Χαρίσει το πιο Μαλακό Παγωτό!

Βάλτε το μείγμα σε ένα σακουλάκι που μπορεί να μπει στην κατάψυξη και σφραγίστε το καλά. Έπειτα βάλτε το στην κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα και για τις επόμενες 3-4 ώρες θα πρέπει να το βγάζετε από την κατάψυξη και να το πλάθετε λίγο με τα χέρια σας όπως είναι μέσα στο σακουλάκι.

Το παγωτό σας είναι πανέτοιμο και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μπορέσετε να κρατηθείτε για πολύ. Θα θέλετε να το φάτε όλο!

spirossoulis.com

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!