Σύμφωνα με την θεωρεία της αλκαλικής διατροφής πρέπει να επιλέγουμε τρόφιμα που βοηθούν το σώμα μας να είναι ουδέτερο ή πολύ ελαφρά αλκαλικό.
Η αποκατάσταση της οξεοβασικής ισορροπίας μέσω της χρήσης των ανόργανων αλάτων υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μεθόδους θεραπείας στην εναλλακτική ιατρική για περισσότερο από 100 χρόνια. 11 θεραπεία με ανόργανα άλατα εισήχθη το 1874 από τον Γερμανό γιατρό Wilhelm Heinrich Schiissler.
Ανέλυσε τους ιστούς του σώματος, βρήκε 12 διαφορετικά άλατα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν ζωτικής σημασίας για τη ζωή.
Το 1891 ο εναλλακτικός γιατρός Heinrich Lahmann Μ.Π. δημοσίευσε το βιβλίο του σχετικά με τις βαθύτερες αιτίες πολλών ασθενειών. Θεώρησε ότι αιτία είναι η έλλειψη της αλκαλικότητας επειδή οι τροφές ήταν ελλιπείς σε άλατα. Έκανε επίσης χρήση του εκτεταμένου έργου του Ragnar Berg που περιλάμβανε, ήδη πίνακες οι οποίοι τεκμηρίωναν τα επίπεδα οξύτητας ή αλκαλικότητας που βρέθηκαν σε διάφορες τροφές. Ο Ragnar Berg, επίσης, απέδειξε σε πολλές δοκιμές, από το 1914- 1915» άτι ο μεταβολισμός των πρωτεϊνών, καθώς και ο μεταβολισμός σε γενικές γραμμές, εξαρτώνται από την επαρκή παροχή αλκαλικών μετάλλων.
Από τότε γνωρίζουμε πλέον ότι τροφές, όπως το χοιρινό κρέας, τα ψάρια, τα αυγά, το λίπος, η λευκή ζάχαρη και το άσπρο ψωμί έχουν μεγάλο βαθμό οξύτητας και τα λαχανικά και τα περισσότερα φρούτα περιέχουν πλεόνασμα αλκαλικών θρεπτικών συστατικών. Μετά τη βιομηχανική επανάσταση και τις εκτεταμένες σύγχρονες καλλιέργειες, το έδαφος έχει καταστραφεί και κατά συνέπεια, η ποσότητα των ανόργανων αλάτων έχει μειωθεί στα φυτά. Αυτό, σε συνδυασμό με την υιοθέ­τηση του γρήγορου φαγητού έχουν σαν αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει κανείς υγιής σε αυτούς τους σύγχρονους καιρούς.
[display-poststitle=”Μήνχάσετε:”id=”36230″image_size=”thumbnail” include_content=”false” content_class=”dps-listing-content” wrapper=”div”]
Μια ανεπάρκεια των αλκαλικών μετάλλων στο σώμα μας σημαίνει ότι τα οξέα στις τροφές που τρώμε δεν εξουδετερώνονται επαρκώς και επηρεάζουν το μεταβολισμό των κυττάρων. Τα οξέα μπορούν έτσι να εναποθέτονται στο σώμα.
Οι μαλακοί ιστοί, τα λιπώδη κύτταρα και τα ερυθρά αιμοσφαίρια μπορούν να απορροφήσουν σημαντικές ποσότητες οξέων. Ωστόσο, οι εναποθέσεις κρυσταλλικών προκαλούν πολλές ανεπιθύμητες καταστάσεις στο αίμα, στους λεμφαδένες, μύες, στις αρθρώσεις και στους μαλακούς ιστούς. Τυπικά προβλήματα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
Αποδυναμωμένη γενική υγεία και έλλειψη ικανότητας αναγέννησης του δώματος
Παλινδρόμηση γαστρικών υγρών, κακή αναπνοή και δυσάρεστη μυρωδιά του Ιδρώτα
Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (IBS)
Κοιλότητες και φλεγμονή των ούλων
Τριχόπτωση και αδύναμα, εύθραυστα νύχια
Μυϊκές κράμπες, πόνους στους μυς και προβλήματα αρθρώσεων
Νευραλγία
Αποτιτάνωση των ιστών των αρθρώσεων
Τα φάρμακα Magnesia Phosphorica και Natrum Phosphoricum είναι στην δυνατότητα τους να αλκαλοποισύν το αίμα, έτσι βλέπουμε το πόσο σημαντικά είναι τα ιστικά άλατα και πως πρέπει παράλληλα με την κατάλληλη δίαιτα να τα λαμβάνουμε σαν πρόληψη αλλά και σαν θεραπεία.

Πηγή: ”Φυσική Θεραπεία με τα Ιστικά Άλατα” (Μανώλης Μυλωνάκης)

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!
Advertisement