Από το πρώτο κανάλι της ρωσικής εθνικής τηλεόρασης, σε μια τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με την υγιεινή ζωή, ο διάσημος ψυχίατρος Mark Sandomirsky, συνιστά στους ασθενείς του για να απαλλαγούν από το άγχος να χρησιμοποιήσουν αυτή την απλή τεχνική.

Advertisement

Τα αποτελέσματα και οι αιτίες του στρες είναι συχνά διαφορετικά, και πολλοί άνθρωποι το βιώνουν με διάφορους τρόπους. Είπε και τόνισε, ότι νιώθουμε ένα δυσάρεστο συναίσθημα, μαζί με ένα αίσθημα πόνου ή βάρους σε ορισμένα μέρη του σώματος.

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διώξετε μακριά όλα αυτά τα ενοχλητικά και καταστροφικά συναισθήματα.Η »Ψυχο  ρεφλεξολογία» ( psycho reflexology )μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Η φύση έχει δημιουργήσει ορισμένα αντι – σημεία πίεσης στο ανθρώπινο σώμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μασάζ αυτά τα σημεία, προκειμένου να ανακουφιστείτε από την πίεση.

Επειδή η θεραπεία του φέρνει ουράνια ενέργεια στο σώμα σας, η αρχαία κινεζική ονομάζει αυτό το σημείο » πύλη του Ουρανού» –  Shen Men- . Το Shen Men είναι ένα θαυματουργό σημείο που ενισχύει τη ροή της ενέργειας, μειώνει το στρες και ενισχύει τη συνολική υγεία του σώματός σας.

Αυτό το σημείο βελονισμού είναι επίσης χρήσιμο για την καταστολή του εθισμού και της φλεγμονής, και η επεξεργασία του σταματά τον πόνο σε κάθε μέρος του σώματός σας. Τρίψτε το σημείο Shen Men στο αυτί σας για ανακούφιση από το στρες. Η Πύλη του ουρανού ή Shen Men βρίσκεται στο κέντρο του άνω τρίτο μέρος του αυτιού σας

Μήν χάσετε:

Συμβουλές του Δόκτωρ Sandomirsky:

Πάρτε μια μπατονέτα και πατήστε μαλακά το σημείο Shen Man και κάνετε απαλό μασάζ. Πάρτε μία βαθιά ανάσα.

Στη συνέχεια, ακούστε το σώμα σας προσεκτικά και εξακολουθήστε να αναπνέετε βαθιά  βαθιά.

Όταν χρειάζεται να εισπνεύσετε γυρίστε το κεφάλι σας προς τα αριστερά, και όταν χρειάζεται να εκπνεύστε γυρίστε το κεφάλι σας προς τα δεξιά.
Θα νιώσετε το σώμα σας ηρεμεί.

Έξτρα συμβουλές:

Όταν κάνετε μασάζ σε αυτό το σημείο να χρησιμοποιείται τα δάχτυλά σας.
Κάθε φορά που είσαστε στρεσαρισμένοι, κάντε απαλό μασάζ.
Συνιστάται να επαναλαμβάνετε αυτή την τεχνική κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

* Ρεφλεξολογία: Σε ψυχολογικό επίπεδο, βοηθά δραστικά σε καταστάσεις όπως κατάθλιψη, σύνδρομα πανικού, αγχώδεις διαταραχές κ.α. Επίσης, σε περιπτώσεις ανίατων ασθενειών, καλπάζουσες μορφές, σύνδρομα χρόνιου πόνου, αυτοάνοσα κ.α. βοηθά τον ασθενή να χαλαρώσει και να αντιμετωπίσει την σωματική και ψυχολογική κούραση που επέρχεται από τα συμπτώματα των παθήσεων, καθώς και από τις βαριές φαρμακευτικές αγωγές, χημειοθεραπείες, επώδυνες εξετάσεις, ή οτιδήποτε άλλο επιβαρύνει την κατάστασή του.

Πηγή

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!