Είναι αλήθεια ότι η φωτιά σβήνει με φωτιά; Μπορεί ένας άσχημος χωρισμός να γίνει απλά παρελθόν, ένα τίποτα, επειδή ένας νέος συνταρακτικός έρωτας παίρνει τη θέση του παλιού; Ή μήπως το στίγμα ενός χωρισμού μένει για πάντα καφτό; Πώς μπορεί να ξεπεράσει καλύτερα έναν άτυχο έρωτα;
Όλοι έχουν ζήσει μια συνταρακτική ερωτική ιστορία που τους ισοπέδωσε, είτε το παραδέχτηκαν είτε όχι. Μπορεί να ήταν ένας εφηβικός έρωτας, αλλά μπορεί και να ήρθε αργότερα, όταν όλοι νομίζουν ότι ξέρουν καλά το ερωτικό παιχνίδι. Ποιος λίγο ποιος πολύ, όλοι έχουν πέσει χωρίς αλεξίπτωτο στη μαύρη αγκαλιά του χωρισμού.
Πώς γίνεται να ξεφύγει κανείς από τον πόνο και την ασφυκτική μέγγενη ενός χωρισμού; Οι ειδικοί, αλλά και η πείρα, έχουν κάθετη άποψη: ο έρωτας με έρωτα περνάει! Δεν είναι τυχαίο το τραγούδι, ούτε η επιτυχία του.
Συνήθως όταν ένα ζευγάρι χωρίζει, ένας από τους δύο υποφέρει. Αυτός που αγάπησε αλλά δεν αγαπήθηκε αρκετά, ας πούμε την αλήθεια. Γιατί αν υπάρχει πραγματική αγάπη, τίποτα δεν χωρίζει μια σχέση. Και αυτό είναι που πονάει, τελικά. Όταν έρθει ο χωρισμός, ένας από τους δύο καταλαβαίνει ότι ζούσε μια απάτη, έδινε πολλά και δεν έπαιρνε όσα άξιζε. Είναι δύσκολο να μετράς πίσω τον χρόνο μιας σχέσης και να βλέπεις πως άλλα νόμιζες και άλλα συνέβαιναν. Και εκεί γίνονται δύο ζημιές, ταυτόχρονα: από τη μία ο χωρισμός φέρνει αυτολύπηση και μειωμένη αυτοεκτίμηση και από την άλλη κάνει το άτομο να κλειστεί στον εαυτό του για να μην την ξαναπάθει. Και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να γίνει. Η εκτίμηση μπορεί να ξαναβρεθεί και από άλλα πεδία, από τη δουλειά ή τους φίλους. Όμως, ένας άνθρωπος που δεν είναι ανοιχτός στον έρωτα γίνεται κυνικός, και αυτό είναι άσχημο και άδικο. Οπότε, το καλύτερο γιατρικό για έναν χωρισμό και έναν έρωτα που δεν μας έδωσε αυτά που αξίζαμε, είναι ένας άλλος έρωτας. Πρέπει να γίνει επιδίωξη, αμέσως μετά από τον χωρισμό, να βγούμε στον μεγάλο κόσμο και να δούμε ποιο είναι πραγματικά το ταίρι μας, που μας περιμένει, αφού αποδείχτηκε ότι η προηγούμενη σχέση δεν ήταν αυτό που νομίζαμε. Για κάθε ψυχή σε αυτόν τον πλανήτη, υπάρχει άλλη μία που έχει γραμμένο επάνω της ένα και μόνο όνομα, μην το ξεχνάμε αυτό.
Εν τω μεταξύ είναι παρατηρημένο πως μετά από έναν χωρισμό που νομίζουμε ότι μας κόβει το νήμα της ύπαρξης, κυριολεκτικά, ακολουθεί ο πραγματικός έρωτας! Λες και το σύμπαν δοκιμάζει να δει αν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα στην αληθινή αγάπη, αφού έχουμε μάθει τις κακοτοπιές. Οπότε, πρέπει να δούμε γιατί και με ποιους τρόπους συμβαίνει αυτό. Πώς βρίσκει ο έρωτας που θα μας συνταράξει τον δρόμο για τις καρδιές μας;
Κατ’ αρχάς όταν έχουμε μόλις χωρίσει, γινόμαστε πολύ γοητευτικοί! Ειδικά οι γυναίκες. Αυτή η μικρή λαβωματιά, δίνει ένα βάθος στην προσωπικότητα, που έχει εξωτερικά χαρακτηριστικά, όπως είναι τα υπέροχα μάτια, αλλά έχει και εσωτερικά, όπως είναι η μεγαλύτερη κατανόηση . Αυτό δεν περνά απαρατήρητο και δημιουργεί αμέσως μια αύρα γοητείας, που προσκαλεί τον έρωτα.
Μετά, όταν υπάρχει ένας χωρισμός, μπορεί να φαίνεται καταστροφικός, αλλά στην ουσία αφήνει το πεδίο ελεύθερο, λογικό είναι. Άνθρωποι που μπορεί κρυφά να είναι ερωτευμένοι μαζί μας, με τον χωρισμό παίρνουν καινούριο θάρρος για να κάνουν την κίνησή τους. Αλλά ξέρουν να την κάνουν και σωστά, γιατί ξέρουν ότι μόλις έχουμε βγει από περιπέτεια και είναι προσεκτικοί, οπότε μας κινούν και εμάς το ερωτικό ενδιαφέρον .
Ο τρίτος και σοβαρότερος λόγος που αμέσως μετά από έναν δυνατό χωρισμό ακολουθεί ένας δυνατός έρωτας, είναι γιατί η ζωή μας δίνει πάντα μόνον τόσα όσα αντέχουμε να περάσουμε από δοκιμασίες. Ποτέ δεν αφήνεται η ψυχή αβοήθητη, όταν είναι σε απελπισία. Και εκεί που θεωρούμε ότι έχουν τελειώσει όλα, με έναν μαγικό τρόπο, ο έρωτας φωτίζει ξανά τη ζωή μας με τα χρώματα που μόνον αυτός έχει.
Για α μπορέσουμε να χαρούμε το δώρο ενός καινούριου έρωτα, που θα γιατρέψει τις πληγές του χωρισμού, πρέπει να είμαστε ανοιχτοί. Εντάξει, λογικό είναι το πένθος για κάτι που χάθηκε, αλλά πρέπει να μείνουμε μακριά από υπερβολές. Οπότε, πρέπει να βρούμε τη δύναμη να σταθούμε στα πόδια μας και να βγούμε από το σπίτι αμέσως. Ουσιαστικά, αυτό είναι το μόνο που πρέπει να γίνει. Θέλουμε να θρηνήσουμε την αγάπη μας; Ωραία, ας βγούμε να περπατήσουμε κι ας πονάμε. Εκεί έξω είναι κάποιος που περιμένει να σβήσει όλον τον πόνο με ένα φιλί.
Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!
Advertisement