Η σκέψη για αυτό το άρθρο, ήρθε πριν από λίγες ημέρες όταν σε μια παρέα, μια φίλη που ασχολείται με το θέμα, την ώρα που πίναμε τον καφέ μας, σε μια παύση της συζήτησης, μας επεσήμανε ένα ελαφρύ αεράκι που όπως ισχυρίστηκε ήταν το πέρασμα ενός αγγέλου. Μάλιστα, στην εξέλιξη της συζήτησης, μας ζήτησε να δούμε την ώρα. Τα ρολόγια μας έδειχναν έξι και είκοσι. Όπως μας είπε η ίδια, οι Άγγελοι περνούν πάντα όταν ο δείκτης των λεπτών δείχνει «και είκοσι» ή «παρά είκοσι» (οποιαδήποτε και αν είναι η ώρα!).

Όπως καταλαβαίνετε, η περιέργεια για να μάθει η παρέα περισσότερες πληροφορίες από την «ειδήμονα» κράτησε τη συζήτηση και έκπληκτοι διαπιστώσαμε το ίδιο «αεράκι» όταν η ώρα πήγε επτά παρά είκοσι!

Advertisement

Ψάχνοντας σχετικά με αυτό το περίεργο φαινόμενο, βρήκα κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σε βιβλία, αλλά και μέσα από το internet, τα οποία έχουν πράγματι ενδιαφέρον, αφού μέσα από αυτά «ξεδιπλώνεται» η αλήθεια σχετικά με τους φύλακες-αγγέλους αλλά και το πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τον δικό μας, προσωπικό φύλακα-άγγελο!
Συναρπαστικές μαρτυρίες

Ιανουάριος του 1988, Καλιφόρνια.

Το αυτοκίνητο τρέχει στον αυτοκινητόδρομο 101. Ο Πιέρ Τζοβάνοβιτς, νέος γάλλος δημοσιογράφος, ανταποκριτής της καθημερινής των Παρισίων χαμογελά στη φίλη του που οδηγεί. Το ρεπορτάζ είχε επιτυχία, ο δρόμος είναι ανοιχτός και σε λίγο θα είναι στο Σαν Φραντζίσκο για να περάσει μια όμορφη βραδιά. Ξαφνικά ο Πιέρ νοιώθει να πετιέται από το κάθισμά του και να προσγειώνεται στα αριστερά της οδηγού. Δέκατα του δευτερολέπτου αργότερα, το παρμπρίζ γίνεται κομμάτια. Ένα τεράστιο κομμάτι από γυαλί έχει βρεθεί στη θέση όπου ήταν το κεφάλι του! «Δέχτηκα μία προστασία ανεξήγητη που μπορούσε να γνωρίζει το μέλλον και επενέβη για να με σώσει. Ο φύλακας άγγελός μου!» Αυτά λέει ο Πιέρ, που είναι χριστιανός ορθόδοξος. Ερευνά και ανακαλύπτει ένα τεράστιο αριθμό παρόμοιων περιπτώσεων, που συνέβησαν σε συναδέλφους του πολεμικούς ανταποκριτές στο Βιετνάμ, στη Βηρυτό, στο Ιράκ.
Τα όντα του Φωτός πετούσαν πάνω από εμάς

Στις 16 Μαΐου του 1986 στο Κόκβιλ του Ουαιόμινγκ, ένας οπλισμένος κλείνεται σε ένα σχολείο κρατώντας για ομήρους 156 παιδιά. Τραγική κατάληξη: η βόμβα εκρήγνυται στο μέσο των μαθητών. Το σχολείο βομβαρδίστηκε κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια των ανήμπορων αστυνομικών. Μέσα από τα χαλάσματα βγαίνουν τα παιδιά: Κανένα δεν έχει τραυματιστεί! Ένα θαύμα; Ίσως, ακόμα και για τους πιο άπιστους! Τα παιδιά μαρτυρούν την παρουσία φωτεινών όντων «Φωτεινά όντα πετούσαν από πάνω μας. Ήταν ντυμένα στα λευκά και έλαμπαν σαν ηλεκτρικοί λαμπτήρες».
Αποφεύγοντας το μετεωρίτη!

Ο Μάρτιν Καιντίν, συγγραφέας και αμερικανός πιλότος διηγείται ότι στις 13 Σεπτέμβρη του 1964, κατά τη διάρκεια μίας πτήσης πάνω από τη περιοχή του Ντότζ Σίτυ, ακούει ξαφνικά μια φωνή να τον διατάζει «στρίψε δεξιά». Εκείνος και ο συγκυβερνήτης υπακούουν… και βλέπουν αμέσως μετά να περνά με τεράστια ταχύτητα στο μέρος που βρισκόταν το αεροπλάνο μια μπάλα φωτιάς: να χαϊδεύει και να ταρακουνά την άτρακτο! Μία ανώτερη δύναμη τους βοήθησε να αποφύγουν τη σύγκρουση με ένα μετεωρίτη!
Σε επικοινωνία με τους αγγέλους!

Όμως μια από τις πιο σπουδαίες μαρτυρίες έρχεται από την Ουγγαρία. Στη Βουδαπέστη το 1943, τέσσερις φίλοι, από τους οποίους οι τρεις εβραίοι, η Χάνα, η Λίλη και ο Ιωσήφ και μια καθολική, η Γκίτα μετακομίζουν σε ένα χωριό για να επικεντρωθούν καλύτερα στις ψυχικές τους αναζητήσεις. Θέτουν με σοβαρότητα πνευματικά ερωτήματα. Μια μέρα η Χάνα τους δηλώνει: «Προσοχή, δεν είμαι πλέον εγώ που σας μιλώ». Οι υπόλοιποι το διαπιστώνουν. Οι φράσεις της δείχνουν ένα βάθος που ανήκει σε άλλα επίπεδα συνείδησης, σε άλλες σφαίρες. Η ομάδα βρίσκεται μπροστά στη παρουσία φωτεινών όντων, που εμφανίζονται κάθε Παρασκευή στις 3 το απόγευμα, ανάμεσα από τη Παρασκευή της 23ης Ιουνίου 1943 και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 1944.

Συνολικά υπήρξαν 88 εμφανίσεις. Μετά τους πρώτους μήνες, τα φωτεινά όντα χρησιμοποιούν τη λέξη άγγελος για να δηλώσουν τη παρουσία τους. Τα όντα αυτά υπογραμμίζουν ότι έχουν δυσκολίες στο να κατέβουν στο επίπεδο των ανθρώπων και όταν αυτό συμβαίνει, οι άνθρωποι έχουν έντονα το συναίσθημα της ζέστης. «Σε ένα σκληρό έδαφος δεν σπέρνεις σπόρους. Θα βρεθείς σε μια αναζήτηση χωρίς τέλος» δηλώνουν. Η Χάνα, η Λίλη και ο Ιωσήφ, πέθαναν στο σημείο των συναντήσεων.

Η Γκίτα Μαλάζ κατάφερε να ξεφύγει από τον κομμουνιστικό κόσμο και να εκδώσει τους «Διάλογους με έναν Άγγελο». Ένα βιβλίο, του οποίου το βάθος αναστάτωσε χιλιάδες αναγνώστες και στο οποίο αναφέρονται μαρτυρίες που ταρακούνησαν τον κόσμο. Σύμφωνα με αυτούς που τις έζησαν, οι εμπειρίες τους δύσκολα επικοινωνούνται. Δεν παίρνουν ερμηνεία, καθώς δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια, ωστόσο οι λέξεις που αναφέρονται πιο συχνά είναι: ομορφιά, φως, δύναμη, καλοσύνη, θέρμη. Σε πολλές περιπτώσεις κυριαρχεί η έκσταση και το πρόσωπο που μεταφέρεται σε ένα δεύτερο επίπεδο μεταμορφώνεται και ηδονίζεται πραγματικά: «Είναι τόσο δυνατό όσο δέκα χιλιάδες οργασμοί μαζί» διηγείται η γιατρός Ελιζαμπεθ Κούμπλερ Ρος. Οι «στιγματισμένες», μιλούν για τα οράματά τους αναφέροντας σε «ουράνιες ηδονές»!
Ο άγγελος τους πείθει ότι η ώρα τους δεν έχει έρθει

Η επιστροφή στη γήινη πραγματικότητα απογοητεύει. Αυτοί οι οποίοι συνάντησαν τον άγγελό τους μέσα στο τούνελ, κατά την διάρκεια μίας επιθανάτιας εμπειρίας, δεν έχουν καμία επιθυμία να επιστρέψουν κοντά μας. Ο άγγελός τους πείθει ότι ο σκοπός τους δεν έχει τελειώσει, ότι δεν έχει έρθει η ώρα τους.
Ποιά είναι όμως αυτά τα φωτεινά όντα, οι άγγελοι;

Ενδιάμεσα στο Θεό και τους ανθρώπους, εμφανίζονται σε μεγάλο αριθμό παραδόσεων με μία ουράνια ιεραρχία. Αυτή η τελευταία, συμβολίζει μια ιερή τάξη που δείχνει μια προοδευτική άνοδο στην πλήρη ζωή του Θεού. Ο Διονύσιος Αρεοπαγίτης, πρώτος άγιος των Αθηνών, αναφέρει εννέα αγγελικές χορωδίες, από τις οποίες οι πιο γνωστές και συχνά αναφερόμενες είναι τα Σεραφείμ τα Χερουβείμ, οι άγγελοι και οι αρχάγγελοι. Σύμφωνα με την εβραϊκή Καμπάλα, καθένα από αυτά τα τάγματα περιλαμβάνει 8 αγγελιοφόρους: δηλαδή υπάρχουν σε σύνολο 72 αγγελιοφόροι του Φωτός, που ο καθένας από αυτούς είναι επικεφαλής μιας μεγάλης κατηγορίας ουράνιων πλασμάτων.

Η αποστολή τους είναι να μας προτείνουν μια ένωση όσο δυνατό πιο στενή με τον Θεό. Μας βοηθούν να φτάσουμε σε υψηλά επίπεδα συνείδησης από όπου μπορούμε να ανοίξουμε τα πιο υψηλά ενεργειακά μας κέντρα (τσάκρας) στη θεϊκή παρουσία. Τότε ξεκινά και η πιθανότητα μιας πραγματικής πνευματικής ζωής.

Ωστόσο, η δράση τους γίνεται μερικές φορές πιο ειδική. Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση οι άγγελοι είναι δάσκαλοι, πνευματικοί οδηγοί ή αγγελιοφόροι, πρεσβευτές του Θεού. Θεϊκοί εκπρόσωποι διδάσκουν το νόμο και τη θέλησή του, αναγγέλλουν τη γέννηση των προφητών. Ο ποιο γνωστός είναι ο αρχάγγελος Γαβριήλ, που εμφανίστηκε στη Μαρία για να αναγγείλει την γέννηση του Χριστού. Οι άγγελοι θεραπευτές βρίσκονται κάτω από τις διαταγές του αρχαγγέλου Ραφαήλ, του «γιατρού του Θεού». Πρόκειται μάλλον για φορείς του Φωτός, που μεταφέρουν τη χάρη του Θεού στους ασθενείς.

Οι άγγελοι-προστάτες ή φύλακες άγγελοι προστατεύουν και εξορκίζουν. Ο αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο πρίγκιπας αυτού του τάγματος. Ο ρόλος τους είναι να πολεμούν τις σκοτεινές δυνάμεις και να προστατεύουν τους ανθρώπους. Καθένας από εμάς έχει τον προσωπικό φύλακα άγγελό του. Ήδη από τον 17ο αιώνα, ο άγιος Βερνάρδος έλεγε: «Μην ξεχνάτε ποτέ αυτό το συνοδοιπόρο σας στη ζωή. Να τον ευχαριστείτε συχνά για την παρουσία του για την προστασία που σας εξασφαλίζει». Όπως λέει επίσης ο αμερικανός συγγραφέας των μπεστ σέλερς Πατ Ντέβιν: «Να μιλάτε πάντα με τον άγγελό σας. Αν σας πει το όνομά του, τότε θα ξέρετε το σκοπό, για τον οποίο έχετε έρθει στη γη. Το όνομα του αγγέλου συνδέεται άμεσα με το κάρμα σας. Ο δικός μου ονομάζεται «χαρά μέσα στην αγάπη του Θεού».

Οι άγγελοι εμφανίζονται σαν υπηρέτες των ανθρώπινων ψυχών, μεταφέρουν τις προσευχές των θνητών στο θρόνο του Θεού. Τα όντα του Φωτός είναι κατά μία έννοια «υποκείμενα» στην ανθρώπινη θέληση. Δηλαδή είναι υποχρεωμένοι να μας βοηθούν. Επίσης θα πρέπει να τους ζητούμε να μεταφέρουν τις επιθυμίες μας σύμφωνα με κανόνες! Ο διαλογισμός ή η προσευχή παραμένουν η βάση κάθε προσπάθειας επικοινωνίας με τον αόρατο κόσμο, για τον οποίο οι άγγελοι αποτελούν για του θνητούς τους καλύτερους αντιπροσώπους τους, τους πιο χρήσιμους πρεσβευτές.

Ο γάλλος συγγραφέας του εσωτερισμού Αζιέλ συνιστά να τηρούμε τις ημέρες και τις ώρες των αγγέλων. Σύμφωνα με αυτόν θα πρέπει να επιλέγουμε τον κατάλληλο άγγελο και τη στιγμή για να τον καλέσουμε: «Όταν απευθυνόμαστε σε έναν άγγελο, θα πρέπει να επιλέγουμε την ημέρα που «εφημερεύει» και τη στιγμή που η πόρτα του είναι ανοιχτή. Εάν δεν είναι εκεί, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψιν τις δυνατότητές του και την ειδικότητά του».

Ο πατήρ Παιγιέρ της αποστολικής καθολικής εκκλησίας του Κεμπέκ στον Καναδά δηλώνει: «Ο άγγελος που κυβερνά την καθημερινότητα αντιστοιχεί σε μια φυσική υπόσταση. Θα πρέπει να τον καλούμε σε προβλήματα που έχουν σχέση με το σώμα μας τις αισθήσεις μας, τη ζωτικότητά μας».

Μια άλλη αντιστοιχία είναι αυτή του ζωδιακού κύκλου, όπου κάθε μία από τις 360 μοίρες αντιστοιχεί σε μια ημέρα ή σε ένα άγγελο. Ακόμα, θα πρέπει να τον καλούμε για τα συναισθήματά μας, τις επιθυμίες μας, την οικογενειακή ή την επαγγελματική μας ζωή. Εν κατακλείδι, οποιοδήποτε και αν είναι το πρόβλημά μας και σε οποιαδήποτε στιγμή, μπορούμε επίσης να προσευχηθούμε στον άγγελο εκείνο που αντιστοιχούσε στη μέρα της γέννησης μας, κυριαρχούσε εκείνη την ημέρα ή ακόμα και στον φύλακα-άγγελό μας, ακόμα και αν δεν γνωρίζουμε το όνομά του.
Πώς φωνάζετε τον άγγελό σας

Φωνάζουμε το όνομα του αγγέλου τρις φορές, με χαμηλή φωνή, συλλαβίζοντας το όνομά του. Ο πατήρ Παιγιέρ μας συμβουλεύει να είμαστε μόνοι, εκτός και αν πρόκειται για ένα πρόβλημα συλλογικό, όπως είναι η ειρήνη στον κόσμο. Φυσικά, σε περίπτωση επείγουσα αρκεί να φωνάξουμε βοήθεια στον φύλακα άγγελό μας. Βρίσκεται στο πλευρό μας πάντοτε, ωστόσο η δράση του θα είναι πιο έντονη όταν είμαστε σε άμεση επικοινωνία. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι ερευνητές συμβουλεύουν να είμαστε σε καλή κατάσταση, φυσική και ψυχολογική. Να πλένουμε τα χέρια μας, τα ρούχα μας να είναι σε τάξη όπως και η σκέψη μας, σαν να περιμένουμε να δούμε μία σημαντική προσωπικότητα.

Το να προσεύχεσαι και να μετανοείς για τα λάθη σου αποτελούν την πνευματική αλφάβητα. Σαν βοηθητικά αντικείμενα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα κεριά, τα αρώματα και τα λουλούδια. Ανάλογα με την ερώτηση ή την επιθυμία μπορείτε να αλλάζετε χρώμα στο κερί. Χρησιμοποιείστε ροζ ή κίτρινο για την αγάπη (Αφροδίτη), μαύρο για την αγορά ενός οικοπέδου ή ενός σπιτιού (Κρόνος), πράσινο για τη σοδειά, μια υπόθεση που έχει να κάνει σχέση με το κοινό (Σελήνη). Γκρίζο ή πολύχρωμο για επιτυχία στις εξετάσεις (Ερμής). Μοβ για υποθέσεις θάλασσας (Ποσειδώνας). Χρυσό για τα οικονομικά (Ταύρος) και κόκκινο για την εργασία και τη υγεία ( Άρης).

Η καθημερινή επίκληση των αγγέλων ή ακόμα καλύτερα η επίκληση περισσοτέρων από μια φορά την ήμερα του φύλακα-αγγέλου σας, θα σας βοηθήσει να εναρμονιστείτε με τις ανώτερες ενέργειες – δυνάμεις και να ανυψώσετε το συνειδησιακό σας επίπεδο. Οι δυνάμεις που έρχονται μέσω από τα κανάλια του αστρικού σύμπαντος (ή του κόσμου του yestirak, σύμφωνα με τη Καμπάλα) βοηθούν τη ζωή μας στη γη. Όπως λέει ο Αζιέλ «Η ενέργεια των αγγέλων είναι ο σύμμαχός μας και αυτή η πνευματική ενέργεια μεταμορφώνεται σε δύναμη».
Παγκόσμια πίστη και σχέση με την αστρολογία

Σε όλους τους πολιτισμούς του παρελθόντος και του παρόντος βρίσκουμε την πίστη σε πλάσματα που κατοικούν σε αόρατους κόσμους και επισκέπτονται τους ανθρώπους. Η δράση τους εξαρτάται από την τοποθέτησή τους στην ουράνια ιεραρχία. Υπάρχουν 9 αγγελικά τάγματα, τα οποία κυβερνώνται από το δικό τους αρχάγγελο. Μπορούμε να πούμε επίσης, ότι έχουν μια αντιστοιχία με πλανητικές επιρροές, αφού κάθε τάγμα έχει και μια δράση, που σχετίζεται με ένα πλανήτη. Τα όντα του Φωτός βοηθούν την επικοινωνία ανάμεσα στο υψηλό και στο χαμηλό μεταξύ των δυο πλευρών και ανεβάζουν σε ανώτερες σφαίρες τις προσευχές και τις επιθυμίες των ανθρώπων.

Τα αποτελέσματα στο κάλεσμα ενός αγγέλου είναι συχνά θεαματικά. Θα πρέπει να παραμερίσουμε το εγώ μας και να αφήσουμε τους οδηγούς του Φωτός να μας οδηγήσουν στην καλύτερη κατεύθυνση. Ωστόσο, εκείνοι δεν κάνουν τα πάντα. Εμείς θα πρέπει να εναρμονιστούμε με το δικό τους συνειδησιακό επίπεδο και να ενεργήσουμε προς εκείνη τη κατεύθυνση!
Έχουμε όλοι μας ένα φύλακα-άγγελο. Ανακαλύψτε τον δικό σας!

Η «φώτιση» έρχεται μέσα από τον διαλογισμό. Πώς θα σας φαινόταν να ανακαλύπτατε το όνομα του φύλακα αγγέλου σας;

Ζούμε σε μια σημαντική περίοδο της ιστορίας: η οικονομική και κοινωνική κρίση βρίσκονται στο «κόκκινο». Οι ενέργειες στον πλανήτη μας είναι πιο δυνατές, ώστε να αφυπνιστούν περισσότερες ψυχές.

Μήν χάσετε:

Ο άνθρωπος βρίσκεται μπροστά από την πύλη μίας διαφορετικής συνειδητότητας. Οι ανώτεροι εαυτοί μας προσπαθούν να κάνουν σύνδεση με εμάς, την ψυχική τους προβολή. Παράλληλα και πολλοί αρχάγγελοι και άγγελοι βοηθούν το σχέδιο της ολοκλήρωσης, δουλεύοντας θεραπευτικά μέσα από τα σώματά μας, που παίζουν ρόλο «μετασχηματιστή».

Οι ανώτεροι εαυτοί μας, οι οποίοι είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού, έρχονται μέσω του διαλογισμού και η διαδικασία ονομάζεται σύνδεση ή ενσωμάτωση. Μεταλλάσσουν τα ψυχικά μας κύτταρα με φωτεινότερες ενέργειες, κάνοντας αναβάθμιση της προσωπικότητας. Στην ουσία, οδηγούν γεγονότα και ανθρώπους, ώστε να μας βοηθήσουν και με ανοιχτή συνειδητότητα, να κάνουμε καλύτερες επιλογές. Αναβαθμίζουν και βελτιώνουν το σχέδιο της ψυχής μας, μας δίνουν αφθονία σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Μας μαθαίνουν να αγαπάμε και πάνω από όλα, μας προσφέρουν την αγνή αγάπη και την αφοσίωσή τους. Ο κάθε άγγελος εργάζεται πάνω σε κάποια ιδιότητα και μας δίνει σήματα, τα οποία είναι οι «κωδικοί» του, ώστε οι άνθρωποι να έχουν άμεση πρόσβαση μαζί τους. Υπάρχουν άγγελοι για όλες τις δουλειές!

Οι προσωπικοί μας ‘Άγγελοι είναι:

O Φύλακας Άγγελος μας, που έχει να κάνει με την ημερομηνία γέννησης μας:
o Άγγελος αυτός αντανακλάται στο φυσικό μας σώμα και στον υλικό κόσμο. Η ισχυρότερη επιρροή του συμβαίνει πέντε ημέρες γύρω από τα γενέθλια του ατόμου.

Ο Φύλακας της καρδιάς μας, που επίσης έχει να κάνει με την ημερομηνία γέννησης μας, είναι ο Άγγελος που μας αφυπνίζει, αυτός υποστηρίζει την συνειδητότητα του εαυτού και την αγάπη για τον αληθινό μας εαυτό.

Ο Φύλακας της διανόησης μας: ο Άγγελος αυτός εμφανίζεται σε μια εικοσάλεπτη περίοδο μέσα στις 24 ώρες της κάθε μέρας από την ώρα γέννησης του ατόμου και μας βοηθά να βελτιώσουμε με το διανοητικό μας επίπεδο.

Η συνεργασία με τους Αγγέλους μας είναι προσωπική, καθώς μας βοηθάνε να αυξήσουμε την αντίληψη μας και να ανυψώσουμε την συνειδητότητα μας.

Οι Άγγελοι είναι μια έκφραση του Θεϊκού μας αποτυπώματος: όλοι αποτελούμαστε από Θεϊκή ουσία, ασχέτως ποιοι είμαστε και από που προερχόμαστε.

Οι Άγγελοι δονούν το «σώμα Φωτός» μας, το πιο ικανό μέσο επικοινωνίας με το Θείο.

Οι Άγγελοι βρίσκονται εντός μας.
Προσέγγιση μέσα από το διαλογισμό και πως να ανακαλύψετε το φύλακα-άγγελο σας

Ο πιο σύντομος δρόμος για να ανακαλύψετε τον φύλακα-άγγελό σας, τον ανώτερο εαυτό σας, είναι ο διαλογισμός. Μέσα από αυτόν θα σας έρθουν οι «κωδικοί» και όλα τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτόν. Πώς όμως μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο;

Όλοι μας έχουμε ακούσει για τον συνειδητό και τον υποσυνείδητο νου, αλλά οι περισσότεροι από εμάς τρομάζουμε όταν κάποιος προσπαθεί να μας εξηγήσει πως δουλεύουν για μας. Το συνειδητό και το υποσυνείδητο δεν είναι δυο διαφορετικά πράγματα, αλλά είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Το ένα μέρος του νου επιλέγει: για παράδειγμα επιλέγετε τα βιβλία σας, το σύντροφο σας, τα ρούχα σας. Από την άλλη, χωρίς καμία συνειδητή επιλογή από μέρους σας, η καρδιά σας που κτυπάει ασταμάτητα, η κυκλοφορία του αίματος, η πέψη, η αναπνοή συσχετίζονται με τις διαδικασίες του υποσυνείδητου, χωρίς το έλεγχο του συνειδητού σας!

Ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικειωθείτε με τις δυο αυτές λειτουργίες του νου είναι να τις δείτε σαν ένα κήπο! Ο κηπουρός βέβαια είστε εσείς, που σπέρνετε σπόρους (σκέψεις) στον κήπο του νου σας και το υποσυνείδητο σας είναι το έδαφος που ό,τι σπόρο θα ρίξει ο κηπουρός, αυτό θα βλαστήσει στο έδαφος του: ό,τι σπέρνετε, αυτό θερίζετε!

Έτσι, κάθε σκέψη αποτελεί αιτία και κάθε κατάσταση αποτέλεσμα: γι’ αυτό προσοχή στην ποιότητα των σκέψεων σας.

Εδώ, δείξτε λίγη προσοχή, για να δείτε και βιωματικά την δράση και αντίδραση του νου:
Σκεφτείτε μια όμορφη και ανθισμένη λεμονιά σε ένα περιβόλι. Είναι ψηλή και καταπράσινη, με καρπούς φρέσκους, πρασινοκίτρινους και μόνο στη θεά τους αισθανόμαστε την ξινίλα τους στο στόμα.

Κόψτε με τη φαντασία σας ένα καρπό από το δέντρο και παρατηρήστε τον. Το λεμόνι είναι άγουρο ακόμα, πράσινο και στις άκρες του μόλις που κιτρινίζει.

Μυρίστε το, αισθανθείτε την φρεσκάδα του, σφίξτε στα δάκτυλα σας να δείτε το πόσο σκληρό και άγουρο είναι ακόμα.

Κόψτε το τώρα στα δυο και δείτε τα κουκούτσια του να κόβονται στην μέση και το λιγοστό ζουμί του να τρέχει.

Δοκιμάστε το! Τι γεύση και τι αίσθηση σας αφήνει στο στόμα σας;

Σε αυτό το σημείο πολλοί από εσάς θα παρατηρήσετε ότι έχει εκκριθεί περισσότερο σάλιο και αυτό γιατί νοερά, προβάλατε στον υποσυνείδητο ότι τρώτε ένα λεμόνι και αυτό, σαν αντίδραση, υπερέκρινε σάλιο, για να αποβάλει την ξινίλα από το στόμα σας! Και μόνο που το σκεφτήκατε, ο μηχανισμός του υποσυνείδητου αντέδρασε χωρίς επιμονή και επανάληψη στην σκέψη!

Τι θα γίνει λοιπόν αν επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας ότι είναι άρρωστος; Σκεφτείτε θετικά και μην ξεχνάτε ότι όταν ο νους είναι υγιής, είναι και το σώμα σας.

Σας παραπέμπουμε λοιπόν σε μερικές ασκήσεις για την διατήρηση της νοητικής, πνευματικής και σωματικής ευεξίας, για την εναρμόνιση του νου και της ψυχής και εντέλει, για την επικοινωνία με τον φύλακα-άγγελό σας!

Άσκηση 1η: Ξαπλώστε ανάσκελα και απλώστε τα χέρια σας ψηλά πάνω από το κεφάλι σας. Τεντώστε τα πολύ ήρεμα, στην πλήρη τους έκταση, όσο το δυνατόν ψηλότερα μπορούν να φτάσουν και επιστρέψτε τα στην αρχική τους θέση.

Άσκηση 2η: Ανοίξτε την αγκαλιά σας, απομακρύνοντας με απαλές κίνησης τα χέρια από το σώμα σας και επαναφέρετε!

Άσκηση 3η: Με τον ίδιο τρόπο, απομακρύνουμε τα ποδιά από το σώμα, ώστε να έρθουν σε διάσταση προς τα έξω, επαναφέροντας στην αρχική τους θέση.

Άσκηση 4η: Τεντώστε τον λαιμό σας κοιτώντας ψηλά στον ουρανό και μετά χαμηλά.

Άσκηση 5: Τεντώστε τις παλάμες σας και τα δάκτυλα, κινώντας τις παλάμες σας, από τον καρπό του χεριού, προς τα πίσω και προς τα εμπρός, σφίγγοντας και ξεσφίγγοντας τη γροθιά σας και ανοίγοντας και κλείνοντας τα δάκτυλα.

Άσκηση 6η: Με τον ίδιο τρόπο, τεντώνουμε τα δάκτυλα και τα πέλματα των ποδιών.

Άσκηση 7η: Γυριστέ και ξαπλώστε μπρούμυτα με το πρόσωπο προς τα κάτω, πάνω σε ένα μαξιλάρι και επαναλάβετε τις παραπάνω ασκήσεις για να δραστηριοποιήσετε και τους μυς που δεν χρησιμοποιήθηκαν στην προηγούμενη θέση.

Άσκηση 8η: Σταθείτε όρθιοι, με τα ποδιά σε διάσταση και με τα χέρια τεντωμένα προς τα πάνω και προς τα έξω, σχηματίζοντας έτσι το σώμα σας ένα Χ. Έπειτα ανυψωθείτε ήρεμα και σιγά πατώντας στα δάκτυλα των ποδιών, σαν να προσπαθείτε να αγγίξετε το ταβάνι.

Tip 1: Μην ξεχνάτε εισπνοή από μύτη-εκπνοή από το στόμα. Η αναπνοή είναι ένας από τους παράγοντες που μας κρατούν στη ζωή και δεν πρέπει να υιοθετούμε κάποιον ιδιαίτερο τρόπο ασκήσεων αναπνοής, η φύση μας έδωσε τον καλύτερο τρόπο για να αναπνέουμε και εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αναπνέουμε. Μην ξεχνάτε ότι όταν κάποιος από εμάς τρομάζει, φοβάται, αγχώνεται, κοιμάται ή γυμνάζεται, ο ρυθμός της αναπνοής του μεταλλάσσεται και εναλλάσσεται κάθε φορά, για να εξισορροπεί το σώμα με την συναισθηματική δόνηση.

Tip 2: Η συχνότητα στις ασκήσεις αυτές έχει να κάνει καθαρά με εσάς! Η επανάληψη των ασκήσεων πρέπει να γίνεται μέχρι να αντιληφθείτε την αίσθηση του ηλεκτρισμού στους μυς που γυμνάζονται, την συγκεκριμένη στιγμή της άσκησης.

Χρωματική χαλάρωση με 7 αναπνοές
Ξαπλώστε η καθίστε για να νιώσετε άνετα. Φροντίστε να μην υπάρχει κάτι γύρω σας που να σας αποσπά την προσοχή.

Κλείστε τα μάτια, συγκεντρωθείτε και αφουγκραστείτε τους ήχους γύρω σας: θα βρίσκονται εκεί σε όλη την διάρκεια της χαλάρωσης σας γι’ αυτό και πρέπει να συμβιβασθείτε με αυτούς.

Συνειδητοποιήστε που βρίσκεστε, που βρίσκεται το κεφάλι σας, οι ωμοί, οι βραχίονες, ο κορμός, οι κνήμες και τα ποδιά σας, βεβαιωθείτε ότι είστε άνετα.

Τώρα φανταστείτε ότι βρίσκεστε στο ασανσέρ μιας 10οροφης πολυκατοικίας και εσείς νοερά κατεβαίνετε έναν- έναν τους ορόφους αυτούς από τον δέκατο μέχρι το ισόγειο. Με κάθε όροφο που κατεβαίνετε, βυθίζεστε όλο και περισσότερο στην χαλάρωση.

Μόλις φτάσετε στο ισόγειο, αντικρίστε την είσοδο και διασχίστε την, αφήνοντας πίσω σας όλα τα προβλήματα (έννοιες, φοβίες, αρνητικές σκέψεις, έμμονες ιδέες).

Τώρα μπαίνετε στο καταφύγιο σας, στον χώρο που βρίσκονται όλα τα αγαπημένα σας πράγματα, πανέμορφα λουλούδια γύρω σας, ο αέρας είναι γλυκός, ο ήλιος φωτεινός στον καταγάλανο ουρανό τα πούλια κελαηδούν και η ατμόσφαιρα γεμίζει τις αίσθησης σας με την ευωδιά τις φύσης. Βρείτε μια άνετη θέση στον νοητικό κήπο σας, ξαπλώστε και χαλαρώστε.
Αναπνεύστε βαθιά από την μύτη και καθώς εκπνέετε φανταστείτε το κόκκινο χρώμα. Χαλαρώνοντας το κεφάλι σας ξεκινώντας από την κορυφή, το μέτωπο, τα μάτια και τους μυς γύρω από τα μάτια και το σαγόνι.

Στη δεύτερη αναπνοή καθώς εκπνέετε φανταστείτε το πορτοκαλί χρώμα. Οι ωμοί και τα μπράτσα χαλαρώνουν όπως και οι μύες του στήθους σας. Όσο πιο χαλαρά διατυπώνετε νοερά, τόσο η εικόνα διατηρείτε περισσότερο στην σκέψη σας: μην καταβάλλετε προσπάθεια για να την διατηρήσετε.

Στην τρίτη αναπνοή καθώς εκπνέετε φανταστείτε το κίτρινο χρώμα και παράλληλα χαλαρώνετε την περιοχή της κοιλιάς.

Στην τέταρτη αναπνοή και καθώς εκπνέετε φανταστείτε το πράσινο, αφήστε τις τελευταίες σκέψεις να διαπεράσουν από το μυαλό σας χαλαρά και ήρεμα, Μην αντιστέκεστε σε αυτές. Επιτρέψτε να εισβάλουν μέσα σας και να φύγουν.

Στην πέμπτη αναπνοή και καθώς εκπνέετε φανταστείτε το μπλε χρώμα. Η νοητική και σωματική σας ηρεμία αρχίζει να βαθαίνει και εσείς βυθίζεστε ολοένα και περισσότερο στη χαλάρωση.

Στην έκτη αναπνοή και καθώς εκπνέετε φανταστείτε το μωβ και ηρεμήστε, γύρω σας υπάρχει απόλυτη γαληνή και ασφάλεια.

Στην έβδομη και τελευταία αναπνοή και καθώς εκπνέετε φανταστείτε το βιολετί χρώμα. Η γαλήνη και η ηρεμία έχει εισχωρήσει μέσα σε κάθε ίνα του σώματος. Βρίσκεστε στο κέντρο την ύπαρξής σας. Γίνεστε ένα με την φύση γύρω σας και βρίσκεστε σε αρμονία και ισορροπία με τον ανώτερο εαυτό σας και το περιβάλλον. Μιλήστε με τον φύλακα-άγγελό σας!

Μείνετε σε αυτήν την κατάσταση όσο περισσότερο θέλετε. Μόλις θελήσετε να βγείτε από την κατάσταση αυτή, απλά οραματιστείτε την έξοδο που εισήλθατε προηγουμένως και αφού την διασχίσετε μπαίνετε στο ασανσέρ και ανεβαίνετε τους ορόφους αντίστροφα μέχρι να φτάσετε στον δέκατο, ανοίξτε τα μάτια σας. Μείνετε ήρεμοι για λίγο και αφήστε το νου σας να επιστρέψει στην πραγματικότητα.

Ο νόμος της ζωής είναι ο νόμος της πίστης. Η πίστη είναι μια σκέψη που έχετε στον νου σας. Μην συντονίζεστε με πράγματα που σας στεναχωρούν ή σας κάνουν κακό: συντονιστείτε με όμορφες σκέψεις αγάπης και αρμονίας και δώστε στον εαυτό σας αυτοπεποίθηση και λάμψη.

Από τον Γιώργο Ματσάγγο.
Πηγή

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!