Όταν κάποια ασθένεια ή δυσλειτουργία εκδηλώνεται, το σώμα μας επικοινωνεί μαζί μας για να μας πει ότι ο τρόπος σκέψης μας(υποσυνείδητος) δεν βρίσκεται σε αρμονία με ότι είναι ωφέλιμο για την ύπαρξη μας. Η ασθένεια αποτελεί οδηγό για την αλλαγή στο σύστημα των πεποιθήσεών μας, αποτελεί επίσης και προειδοποίηση ότι έχουμε αγγίξει τα όρια των ψυχολογικών και σωματικών μας ορίων.

Ο πόνος στα γόνατα από την καθιστή στάση, στην άνοδο και κάθοδο σκαλοπατιών ή όταν απλώς σηκώνεται. Όσα περιγράφονται ακολούθως περιλαμβάνουν κάθε πρόβλημα που εμποδίζει τη φυσιολογική κίνηση του γονάτου και τον πόνο σε αυτή την άρθρωση.

Advertisement

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

0 πόνος στο γόνατο, η δυσκαμψία και η έλλειψη ευλυγισίας αντανακλούν την έλλειψη Ευελιξίας στην άποψή σας για το μέλλον συμβαίνει συχνότερα σε όσους έχουν αλαζονική ή ισχυρογνώμονα προσωπικότητα, οι οποίοι είναι ανήμποροι να σκύψουν επάνω σε νέες ιδέες ή σε ιδέες των άλλων. Η δύσκαμπτη στάση σας εμποδίζει  βρείτε ευκολότερους τρόπους να αντιμετωπίσει το μέλλον και δυσχεραίνει  την προώθηση σας προς τα εμπρός και σωματικά και ψυχολογικά.

Μήν χάσετε:

ΝΟΗΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

Το σώμα σας σάς οδηγεί στην οδυνηρή διαπίστωση ότι δεν είστε τόσο ευέλικτοι όπως θέλετε να πιστεύετε. Θυμηθείτε ότι το σώμα σας σας προειδοποιεί για πράγματα τα οποία δεν έχετε συνειδητοποιήσει. Δεν είναι ανάγκη να φοβάστε μήπως χάσετε τον έλεγχο ακολουθώντας τις; ιδέες των άλλων ή αποδεχόμενοι νέες ιδέες. Επιτρέψτε στον εαυτό σας την ευελιξία να δει τα πράγματα από  άλλη οπτική γωνία. Έχετε παρεξηγήσει την έννοια «σκύψιμο» ότι σημαίνει «σκυμμένος στα γόνατα, υποτελής». Μπορεί να έχετε κάποιον λανθάνοντα φόβο μήπως γίνετε πολύ ελαστικοί στις σχέσεις σας με έναν από τους γονείς σας. Εξετάστε το και κατανοείστε πως είστε αναμφισβήτητα διαφορετικοί και από τους δύο, και παρ’ όλο που το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά, η ζωή σας είναι δική σας. Ωστόσο, δεν είναι κακό να έχετε λίγο πιο ευέλικτη λογική και να αποδέχεστε κάπου κάπου κάποια βοήθεια από αυτούς οι οποίοι ενδιαφέρονται για εσάς.(Αποσπάσματα από το βιβλίο ”Αγάπησε τον εαυτό σου”, Lise Bourbeau.)

Ιωάννα Κωνσταντινίδου
Ψυχοθεραπεύτρια-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!