Από τα πιο σημαντικά βιβλία που έχουν εκδοθεί ποτέ και έχουν διαβασθεί τόσο πολύ κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά βοήθησαν και πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως να μάθουν να ενεργούν θετικά είναι “Η Δύναμη του Υποσυνείδητου” του καθηγητή νοητικής Dr.Joseph Murphy και η αίσθηση μου είναι πως από αυτό αναπαρήχθησαν όλα τα άλλα που έπαιζαν με τα “μυστικά” της ζωής τις τελευταίες δεκαετίες, πάνω στη θετική σκέψη και άλλα παράγωγα. μπορείτε να πάρετε μια “γεύση” για το πως λειτουργεί η σκέψη του συγγραφέα που θεωρεί -και έτσι είναι- πως οι απεριόριστες δυνάμεις του υποσυνειδήτου, μπορούν να ορίσουν και να θεραπεύουν πολλά στη ζωή μας. αξίζει να ασχοληθείτε με αυτό και με την δύναμη της επανάληψης να εμπεδώσετε πολλά πράγματα στη ζωή σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

Advertisement

” Έχω δει να συμβαίνουν θαύματα σε άνδρες και γυναίκες, σ’ όλες τις φάσεις της ζωής και σ’ όλο τον κόσμο. Θα συμβούν και σε σας, όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την μαγική δύναμη του υποσυνειδήτου σας. Γιατί ο άνθρωπος είναι αυτό που υποσυνείδητα πιστεύει ο ίδιος ότι είναι. Μπορείτε να φέρεται περισσότερη δύναμη, περισσότερο πλούτο, περισσότερη υγεία , περισσότερη χαρά και ευτυχία στη ζωή σας , αν μάθετε να επικοινωνείτε με την δύναμη που είναι κρυμμένη στο υποσυνείδητό σας και να την απελευθερώνετε. Δεν χρειάζεται να αποκτήσετε αυτή τη δύναμη, την έχετε ήδη. Πρέπει όμως να μάθετε να την χρησιμοποιείτε. Πρέπει να την κατανοήσετε, μπορείτε να την χρησιμοποιείτε σ’ όλους τους τομείς της ζωής σας.

Μέσω της σοφίας που κρύβετε στο υποσυνείδητό σας, θα προσελκύσετε τον ιδεώδη σύντροφο, καθώς και τον κατάλληλο συνέταιρο στην επιχείρησή σας. Θα βρείτε τον κατάλληλο αγοραστή για το σπίτι σας η τα χρήματα που χρειάζεστε.

Θα αποκτήσετε την οικονομική ελευθερία που απαιτείτε να είστε αυτό που θέλετε και να κάνετε αυτό που θέλετε. Υπάρχει μια θαυμαστή θεραπευτική δύναμη στο υποσυνείδητό σας, που μπορεί να θεραπεύσει τον ταραγμένο νου και την ραγισμένη καρδιά μας. Μπορεί να ανοίξει την πόρτα που κρατά φυλακισμένο το είναι μας και να μας απελευθερώσει. Μπορεί να μας απαλλάξει από κάθε είδους υλικούς και φυσικούς περιορισμούς. Είναι απαραίτητο να αναλάβετε τον έλεγχο των σκέψεών σας, έτσι ώστε να προκαλείται επιθυμητές καταστάσεις. Όταν σκέφτεστε με τον σωστό τρόπο, όταν αντιλαμβάνεστε την αλήθεια.. όταν οι σκέψεις που εναποτίθενται στο υποσυνείδητό σας είναι εποικοδομητικές, ευχάριστε και ειρηνικές, η θαυματουργή δύναμη του υποσυνειδήτου σας θα ανταποκριθεί και θα επιφέρει όμορφες καταστάσεις ευχάριστο περιβάλλον και ότι καλλίτερο σε όλους τους τομείς.

Όταν αρχίσετε να ελέγχετε τις διαδικασίες της σκέψεις σας, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δύναμη του υποσυνειδήτου σας σε οποιοδήποτε πρόβλημα η δυσκολία αντιμετωπίζετε. Με άλλα λόγια ουσιαστικά θα συνεργάζεστε ενεργά με την άπειρη δύναμη και τον παντοδύναμο νόμο που διέπει τα πάντα.

Μη ξεχνάτε ότι είναι ο εσωτερικός κόσμος – πιο συγκεκριμένα η σκέψη , τα αισθήματα και οι φαντασία μας – που κάνει τον εξωτερικό κόσμο.
Έτσι ο εσωτερικός μας κόσμος, είναι η μόνη δημιουργική δύναμη και όλα όσα συναντάμε στον έκδηλο κόσμο, δημιουργήθηκαν από εμάς στον εσωτερικό κόσμο της συνείδησής μας , τον συνειδητό η τον ασυνείδητο.

Η γνώση της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στο συνειδητό και στο υποσυνείδητό σας θα σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε ολόκληρη την ζωή σας. Για να μεταβάλετε τις εξωτερικές συνθήκες πρέπει να μεταβάλετε τις αιτίες. Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν ν’ αλλάξουν τις συνθήκες και τις καταστάσεις, ενεργώντας πάνω στις συνθήκες και τις καταστάσεις. Για ν’ εξαλείψετε τις διαφωνίες , τη σύγχυση, την στέρηση και τους περιορισμούς πρέπει να επιδράσετε στην αιτία και η αιτία είναι ο τρόπος που χρησιμοποιείτε την συνείδησή σας , με άλλα λόγια ο τρόπος που σκέπτεσθαι και βλέπετε νοερά τα πράγματα. Αν έχετε παραδοθεί στον φόβο, την ανησυχία και σε άλλους καταστροφικούς τρόπους σκέψεις, το φάρμακο είναι να αναγνωρίσετε την παντοδυναμία του υποσυνειδήτου σας και να του ζητήσετε ελευθερία, ευτυχία, και άκρα υγεία. Το υποσυνείδητό σας καθώς είναι δημιουργικό έχει θεία προέλευση θα εργαστεί για να φέρει την ελευθερία , την ευτυχία την οποία ζητήσατε με επιμονή.

Όπως ξέρετε το υποσυνείδητό σας δεν κάνει συγκρίσεις η αντιπαραθέσεις. Ούτε επιχειρηματολογεί, ούτε διερευνά τα πράγματα. Αυτή η λειτουργία ανήκει στο συνειδητό σας. Το υποσυνείδητο απλώς αντιδρά με βάση τις εντυπώσεις που του δίνονται από το συνειδητό. Δεν δείχνει καμιά προτίμηση προς την μια κατεύθυνση δράσης η προς την άλλη.

Η εποικοδομητική και καταστρεπτική δύναμη της υποβολής

Η υποβολή έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή και τη σκέψη του ανθρώπου, σε όλες τις εποχές και σε όλες τις περιοχές της Γης. Σε πολλά μέρη του κόσμου είναι η δύναμη του ελέγχου που ασκεί η θρησκεία. Η υποβολή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μας τους ίδιους ( αυθυποβολή ) για την επιβολή πειθαρχίας και ελέγχου στον εαυτό μας, όπως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιβολή ελέγχου και εξουσίας πάνω σε άλλους που δεν ξέρουν τους νόμους λειτουργίας του νου. Στην εποικοδομητική της μορφή είναι υπέροχη. Από την αρνητική της άποψη είναι από τα πιο καταστρεπτικά σχήματα ανταπόκρισης του νου και οδηγεί σε καταστάσεις δυστυχίας , αποτυχίας, πόνου , αρρώστιας και ολέθρου.

Δεχτήκατε καμιά από τις πιο κάτω υποβολές;

Οι περισσότεροι από μας δεχτήκαμε πολλές αρνητικές υποβολές, μη ξέροντας πώς να τις εξουδετερώσουμε τις έχουμε υποσυνείδητα δεχθεί. Να μερικές απ’ αυτές.
«Δεν μπορείς» «Δεν θα κάνεις τίποτα στη ζωή σου» «θα αποτύχεις» «δεν έχεις καμιά πιθανότητα» «δεν κάνεις τίποτα σωστό» «ματαιοπονείς» «το ζήτημα δεν είναι τι ξέρεις, αλλά ποιόν ξέρεις» «τι έννοια έχει αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται» « δεν θα κάνεις τίποτα όσο σκληρά κι αν προσπαθήσεις» « είναι αργά τώρα πια για σένα» «τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο» «η ζωή είναι συνεχές βάσανο» «δεν θα τα βγάλεις πέρα» «σύντομα θα κηρύξεις πτώχευση » «πρόσεχε θα αρρωστήσεις» «κανένα δεν μπορείς να εμπιστευθείς».

Αν μεγαλώνοντας δεν χρησιμοποιήσετε εποικοδομητική αυθυποβολή , η οποία αποτελεί μέσω θεραπείας , οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν μέσα σας στο παρελθόν μπορεί να προκαλέσουν τέτοια σχήματα συμπεριφοράς , ώστε να επιφέρουν αποτυχία στη προσωπική και κοινωνική σας ζωή.

Η αυθυποβολή είναι ένα μέσο απελευθέρωσή σας από τον όγκο των αρνητικών λεκτικών επιδράσεων που διαμόρφωσαν την συμπεριφορά σας και που διαφορετικά μπορεί να παραμορφώσουν το πρότυπο ζωής σας κάνοντας δύσκολη την ανάπτυξη καλών συνηθειών.

Μήν χάσετε:

Μπορείτε να εξουδετερώσετε τις αρνητικές υποβολές

Οποιαδήποτε μέρα θ’ ανοίξετε την εφημερίδα θα δείτε δεκάδες άρθρα που θα μπορούσαν να σπείρουν μέσα σας τους σπόρους της ματαιότητας της ζωής , του φόβου της ανησυχίας του άγχους , της ανασφάλειας. Αν αποδεχτείτε τις σκέψεις που σας προκαλούν φόβο, υπάρχει κίνδυνος να σας κάνουν να χάσετε την θέλησή σας για ζωή. Ξέροντας ότι μπορείτε να απορρίψετε τις αρνητικές υποβολές με εποικοδομητικές αυθυποβολές θα αντιμετωπίσετε ανώδυνα αυτές τις καταστροφικές ιδέες. Ελέγχετε συστηματικά τις αρνητικές επιδράσεις που ασκούνται επάνω σας από άλλους ανθρώπους μέσω της υποβολής. Δεν υπάρχει λόγος να υποφέρετε από καταστροφικές υποβολές. Όλοι έχουμε υποφέρει απ αυτές κατά την παιδική ηλικία και κατά την διάρκεια της εφηβείας.

Αν γυρίσετε την σκέψη σας πίσω και θυμηθείτε εκείνη την εποχή θα αντιληφθείτε πόσο συνέβαλαν οι γονείς , οι φίλοι , οι δάσκαλοι σε αυτήν την εκστρατεία των αρνητικών υποβολών. Μελετήστε όλα όσα σας είπαν και θα ανακαλύψετε ότι τα περισσότερα είχαν την μορφή προπαγάνδας. Τα πιο πολλά από τα λεγόμενά τους απέβλεπαν στη δημιουργία φόβου μέσα σας και στην υποταγή σας. Αυτή η διαδικασία της υποβολής παρατηρείτε σε κάθε σπίτι , γραφείο , εργοστάσιο , λέσχη.
Θα διαπιστώσετε ότι πολλές από τις υποβολές αποβλέπουν στο να σας κάνουν να σκέπτεσθαι , να αισθάνεστε και να ενεργείτε με τον τρόπο που βολεύει η εξυπηρετεί καλλίτερα εκείνους που τις κάνουν.

Πώς να αποκαταστήσετε την μνήμη σας

Μπορείτε να κάνετε δηλώσεις φωναχτά 3-4 φορές την ημέρα.

« Η μνήμη μου από σήμερα βελτιώνεται σε όλους τους τομείς. Θα θυμάμαι πάντα όλα όσα πρέπει να θυμάμαι σε κάποια δεδομένη στιγμή σε οποιοδήποτε μέρος.
Οι εντυπώσεις που δέχομαι θα είναι σαφέστερες και πιο συγκεκριμένες. Θα τις συγκρατώ αυτόματα και εύκολα. Ότι θέλω να θυμηθώ θα έρχεται αυτόματα και στη σωστή του μορφή στο μυαλό μου. Βελτιώνομαι με ταχύτητα κάθε μέρα και σύντομα η μνήμη μου θα είναι καλλίτερα απ ότι ήταν ποτέ»

Πώς να ξεπεράσετε τις ξαφνικές κρίσεις οργής

«Στο εξής θα είμαι πιο ευδιάθετος. Η χαρά, η ευτυχία και η καλή διάθεση γίνονται τώρα η συνηθισμένη μου κατάσταση. Μέρα με τη μέρα γίνομαι πιο ευγενικός και δείχνω περισσότερη κατανόηση. Τώρα γίνομαι πηγή ευθυμίας και ευδιαθεσίας για όλους όσους βρίσκονται γύρω μου, μεταδίδοντας τους την καλή μου διάθεση. Αυτή η εύθυμη και χαρούμενη ψυχική διάθεση γίνεται τώρα η συνηθισμένη φυσιολογική μου κατάσταση. Είμαι κατευχαριστημένος.»

Όταν η ζωή σας είναι άνω κάτω, μπορείτε να κάνετε την εξής δήλωση

«Η άπειρη διάνοια με καθοδηγεί και με κατευθύνει σε όλους τους τομείς της ζωής μου.
Η απόλυτη υγεία είναι κτήμα μου, και ο νόμος της αρμονίας λειτουργεί στο σώμα και την ψυχή μου. Η ομορφιά, η αγάπη και η αφθονία μου ανήκουν. Η αρχή της ορθής δράσης και της Θείας τάξης διέπει ολόκληρη την ζωή μου. Γνωρίζω ότι η μείζον πρότασή μου βασίζεται στις αιώνιες αλήθειες της ζωής και ξέρω, αισθάνομαι και πιστεύω, ότι το υποσυνείδητό μου αντιδρά ανάλογα με τις σκέψεις του συνειδητού μου ».

Το υποσυνείδητό σας δεν διατυπώνει αντιρρήσεις

Το υποσυνείδητό σας είναι πάνσοφο και ξέρει τη λύση όλων των προβλημάτων. Δεν φέρνει αντιρρήσεις και δεν σας αντιμιλά. Δεν λέει δεν πρέπει να μου δημιουργείς αυτές τις εντυπώσεις. Παράδειγμα , όταν λέτε « δεν μπορώ να το κάνω αυτό», « είμαι πολύ γέρος για κάτι τέτοια», « δεν θα αντεπεξέλθω σ’ αυτή την υποχρέωση », « δεν έχω και κανένα πολιτικό μέσο ». Εμποτίζεται το υποσυνείδητό σας με τις σκέψεις αυτές και αυτό φέρεται ανάλογα. Στη πραγματικότητα αποκλείεται απ’ τη ζωή σας το καλό και φέρνετε κακή τύχη, περιορισμό των ορίων σας και απογοήτευση.

Όταν θέτετε εμπόδια και ανασταλτικά στοιχεία στο συνειδητό σας , αρνείστε τη σοφία και την ευφυΐα του υποσυνειδήτου σας. Στην πραγματικότητα είναι σαν να λέτε στοπ υποσυνείδητό σας ότι δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα που σας απασχολεί. Αυτό οδηγεί σε διανοητική και συναισθηματική συμφόρηση που έχει σαν συνέπεια την αρρώστια και την τάση προς τη νεύρωση.

Για να πραγματοποιήσετε την επιθυμία σας και να ξεπεράσετε την αίσθηση απογοήτευσης από τη ματαίωση κάποιων ελπίδων σας , κάντε μερικές φορές κάθε μέρα την εξής ξεκάθαρη δήλωση:

« Η άπειρη νόηση που μου έδωσε αυτή την επιθυμία, με καθοδηγεί, με κατευθύνει και μου αποκαλύπτει το τέλειο σχέδιο για την πραγμάτωση της επιθυμίας μου. Ξέρω ότι η βαθύτερη σοφία του υποσυνειδήτου μου τώρα αντιδρά ανάλογα, και αυτό που πιστεύω και ζητώ εσωτερικά, πραγματοποιείται εξωτερικά. Υπάρχει ισορροπία, ηρεμία και γαλήνη ».

Αν πείτε: « Δεν υπάρχει διέξοδος » , « τα έχω χαμένα », « δεν υπάρχει απάντηση σ’ αυτό το δίλημμα», « βραχυκυκλώθηκα »,δε θα έχετε θετική ανταπόκριση από το υποσυνείδητό σας. Αν θέλετε το υποσυνείδητό σας να δουλεύει για σας, υποβάλετε του το σωστό αίτημα για να πετύχετε τα συνεργασία του. Πάντα δουλεύει για σας, έτσι κι αλλιώς. Ρυθμίζει τους χτύπους της καρδιάς σας και την αναπνοή σας.

Επουλώνει που έχετε στο δάχτυλό σας, και τείνει πάντα προς τη ζωή καθώς προσπαθεί πάντα να σας προστατεύει. Το υποσυνείδητό σας έχει δική του νόηση, αποδέχεται όμως τα πρότυπα σκέψης σας και τις εικόνες της φαντασίας σας.

Όταν αναζητείτε τη λύση ενός προβλήματος, το υποσυνείδητό σας θα ανταποκριθεί, περιμένει όμως να πάρετε την απόφαση και να καταλήξετε σε ένα σωστό συμπέρασμα με τη συνειδητή σας πλευρά. Πρέπει να το εκφράσετε με λόγια ότι η απάντηση είναι στο υποσυνείδητό σας. Γιατί αν πείτε: « Δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να βγω απ’ αυτή την κατάσταση ». « είμαι μπερδεμένος και δεν ξέρω τι να κάνω »,»γιατί δεν βρίσκω λύση;» , εξουδετερώνετε τις προσευχές σας και δεν καταλήγετε πουθενά.

Αδειάστε το νου σας από κάθε σκέψη, χαλαρώστε και δηλώστε ήρεμα:

« Το υποσυνείδητό μου ξέρει την απάντηση. Ανταποκρίνεται τώρα στις επιθυμίες μου. Είμαι ευχαριστημένος επειδή ξέρω ότι η άπειρη διάνοια του υποσυνειδήτου μου γνωρίζει τα πάντα και μου αποκαλύπτει την τέλεια λύση τώρα. Η πίστη μου απελευθερώνει τώρα το μεγαλείο του υποσυνειδήτου μου. Χαίρομαι αφάνταστα γι’ αυτό».

Το υποσυνείδητο θεραπεύει

Προσευχηθείτε πολύ απλά ως εξής:

« Το σώμα μου και όλα μου τα όργανα δημιουργήθηκαν από την άπειρη νόηση του υποσυνειδήτου μου, αυτή ξέρει πώς θα με θεραπεύσει. Η σοφία του υποσυνειδήτου μου διαμόρφωσε όλα μου τα όργανα τους ιστούς , τους μύες και τα οστά.

Η απεριόριστη τούτη θεραπευτική δύναμη που βρίσκεται μέσα μου μεταμορφώνει τώρα κάθε άτομο του είναι μου και αποκαθιστά την υγεία και την αρτιότητα του σώματός μου. Ευχαριστώ για την θεραπεία που ξέρω ότι συμβαίνει μέσα μου τώρα.

Είναι θαυμάσιο το έργο της δημιουργικής διάνοιας που υπάρχει μέσα μου ».
Προσευχηθείτε μεγαλοφώνως για 5 περίπου λεπτά δύο με τρεις φορές την ημέρα.
Επαναλαμβάνοντας κάθε φορά την απλή αυτή προσευχή.

Πώς να δώσετε στο υποσυνείδητό σας την ιδέα της τέλειας υγείας

Δύο, τρεις φορές την ημέρα, προσπαθήστε να χαλαρώσετε το σώμα σας , λέγοντας.
« Τα πέλματα των ποδιών μου είναι χαλαρωμένα, οι αστράγαλοι μου είναι χαλαρωμένοι, τα πόδια μου είναι χαλαρωμένα. Οι κοιλιακοί μου μεις είναι χαλαρωμένοι. Η καρδιά και τα πνευμόνια μου είναι χαλαρωμένα. Το κεφάλι μου είναι χαλαρωμένο. Ολόκληρο το είναι μου, είναι ολότελα χαλαρωμένο ».

Μετά από πέντε λεπτά περίπου, όταν μπείτε στη κατάσταση νάρκης που προηγείται του ύπνου, τότε διατυπώστε την εξής αλήθεια.

« Η τελειότητα του Θεού εκφράζεται τώρα μέσα μου , η ιδέα της τέλειας υγείας γεμίζει τώρα το υποσυνείδητό μου. Η εικόνα που έχει ο Θεός για μένα είναι μία εικόνα τέλεια και το υποσυνείδητό μου αναδημιουργεί το σώμα μου με βάση την τέλεια εικόνα που έχει γι’ αυτό ο Θεός ».

Το σπουδαιότερο πράγμα που πρέπει να μάθετε να κάνετε είναι το εξής:

Φανταστείτε αυτό που επιθυμείτε και αισθανθείτε το σαν πραγματικότητα.
Μετά η ατελεύτητη αρχή της ζωής, θα ανταποκριθεί στη συνειδητή επιλογή σας
και στο συνειδητό σας αίτημα. Αυτό είναι το νόημα της ευαγγελικής ρύσης.

« Πιστέψτε ότι θα λαμβάνετε και θα τα λάβετε ».

Αυτό κάνει ο σύγχρονος θεραπευτής που στηρίζεται στην επιστήμη του νου, όταν ασκεί θεραπεία μέσω της προσευχής.”

Η Δύναμη του Υποσυνείδητου, Dr. Joseph Murphy. Εκδόσεις Διόπτρα
Πηγή

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!