Το συκώτι είναι ένα από τα σημαντικότερα όργανα στο σώμα επειδή επιτελεί λειτουργίες που είναι ζωτικές για την υγεία σας. Το όργανο αυτό είναι υπεύθυνο για την αποτοξίνωση, τη ρύθμιση του μεταβολισμού, τον καθαρισμό του αίματος, τη σύνθεση των πρωτεϊνών του πλάσματος, την απορρόφηση και την αποθήκευση βιταμινών κ.λπ.. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες και συνήθειες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία αυτού του σημαντικού οργάνου και κατά συνέπεια επηρεάζουν την υγεία σας γενικά. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε αν έχετε κάποιο πρόβλημα στο συκώτι, επειδή αυτό θα μπορούσε να μετατραπεί σε κάτι σοβαρό και δύσκολο να ελεγχθεί. Στο άρθρο αυτό, θα σας παρουσιάσουμε ορισμένα ροφήματα που καθαρίζουν το συκώτι αποτελεσματικά και φυσικά.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε πέντε ροφήματα που καυαρίζουν το συκώτι με φυσικό τρόπο, έτσι ώστε να προλάβετε την εμφάνιση πολλών ασθενειών που συνδέονται με αυτό το όργανο.

Advertisement

Χυμός μήλου

Τα μήλα είναι πλούσια σε ίνες και περιέχουν μηλικό οξύ, μια ουσία που συμβάλλει στο να μαλακώνουν οι πέτρες στη χοληδόχο κύστη. Η κατανάλωση χυμού μήλου αποτελεί θαυμάσια επιλογή αν θέλετε να καθαρίσετε το συκώτι σας με φυσικό τρόπο και να προλάβετε τις λοιμώξεις που θα μπορούσαν να προκύψουν.

Θα χρειαστείτε:

1/2 κιλό μήλα
1/2 λεμόνι
Ζάχαρη, κατά βούληση
Νερό
Τι πρέπει να κάνετε
Πλύνετε καλά τα μήλα, κόψτε τα σε κομμάτια με τη φλούδα και βάλτε τα στο μπλέντερ.
Προσθέστε το χυμό από μισό λεμόνι, ζάχαρη κατά βούληση και δύο ποτήρια νερό.
Αναμείξτε όλα τα υλικά καλά και πιείτε το μείγμα.
Σημείωση:

Κατά τον καθαρισμό του συκωτιού με χυμό μήλου, αποφύγετε την κατανάλωση πρωτεΐνης, γαλακτοκομικών και τηγανιτών τροφών. Θα πρέπει να πιείτε το χυμό μήλου για έξι μέρες, κατά προτίμηση με άδειο στομάχι.

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για τις ιδιότητες και τις ωφέλειες που έχει για το σώμα σας. Πέρα από όλες τις άλλες ιδιότητές του, το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, ένα είδος φυτικής αντιοξειδωτικής ουσίας που, σύμφωνα με διάφορες μελέτες, έχει την ικανότητα να εξαλείφει τα λίπη που συσσωρεύονται στο συκώτι και να ενισχύει τη σωστή λειτουργία του συκωτιού.

Τι πρέπει να κάνετε
Πίνετε τα εγχύματα πράσινου τσαγιού με μέτρο. Είναι καλύτερα να τα πίνετε με άδειο στομάχι ή πριν πάτε για ύπνο. Το πράσινο τσάι σε υπερβολική ποσότητα μπορεί να έχει παρενέργειες σε άλλα μέρη του σώματος.

Smoothie με γκρέιπφρουτ

Αυτό το smoothie καθαρίζει το συκώτι σας, συμβάλλει στην αποτοξίνωση του σώματός σας και ενισχύει το λεμφικό σύστημα. Δεν έχει παρενέργειες, για το λόγο αυτό μπορείτε να το καταναλώνετε καθημερινά χωρίς συνέπειες για την υγεία.

Θα χρειαστείτε:

2 μεγάλα γκρέιπφρουτ
2 φρέσκιες σκελίδες σκόρδου
1 φρέσκια ρίζα τζίντζερ
4 λεμόνια
300 ml φιλτραρισμένο αποσταγμένο νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Τι πρέπει να κάνετε
Πρώτα, στύψτε τα λεμόνια και το γκρέιπφρουτ για να πάρετε το χυμό τους.
Τρίψτε το τζίντζερ και λιώστε το σκόρδο για να πάρετε το ζουμί του.
Βάλτε τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και προσθέστε τους χυμούς, το τζίντζερ και το σκόρδο.
Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και πιείτε το μείγμα πριν πάτε για ύπνο.
Χυμός κράνμπερι
Το κράνμπερι έχει καθαριστικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες που είναι θαυμάσιες για τον καθαρισμό του συκωτιού σας. Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, μέταλλα και σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες το καθιστούν ένα σύμμαχο της καλής υγείας, επειδή προστατεύει το σώμα από πολλές ασθένειες.

Θα χρειαστείτε:

2 μεγάλα κόκκινα μήλα
1 μεγάλο πράσινο αχλάδι
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κράνμπερι
1 μεγάλο κοτσάνι σέλινο
1 μικρό αγγούρι
Τι πρέπει να κάνετε
Αναμείξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ χωρίς να τα ξεφλουδίσετε. Ανακατέψτε καλά και μετά πιείτε.
Θα πρέπει να πιείτε το χυμό για πέντε μέρες στη σειρά.
Χυμός καρότου
karoto-smoothie-2

Τα καρότα περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνες Α, Β και C, ασβέστιο, φώσφορο και κάλιο. Τα συστατικά τους έχουν αποτοξινωτικές ιδιότητες και προλαμβάνουν πολλές λοιμώξεις του συκωτιού, επειδή βοηθούν στον καθαρισμό του και στην αποβολή των άχρηστων ουσιών.

Θα χρειαστείτε:

1/2 αγγούρι με τη φλούδα
4 καρότα με τη φλούδα
1 κοτσάνι σέλινο
Τι πρέπει να κάνετε
Πλύνατε καλά τα υλικά και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Πιείτε το χυμό καρότου για εφτά μέρες.
Πηγή

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!