Το άγχος είναι ένα πρόβλημα για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να οφείλεται σε υπερβολικό φόρτο εργασίας, σε υποχρεώσεις στο σπίτι, σε προσωπικά προβλήματα και σε ασθένειες. Οι άνθρωποι, που υποφέρουν από άγχος, δυσκολεύονται στην εκτέλεση των καθημερινών τους δραστηριοτήτων και αυτό συχνά οδηγεί σε άλλα προβλήματα υγείας, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να καταπολεμήσετε το άγχος και να μην του επιτρέψετε να γίνει ένα πρόβλημα στη ζωή σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να ελέγχετε τα επίπεδα άγχους σας όταν αρχίζουν να ανεβαίνουν. Το άγχος μπορεί να γίνει μια χρόνια διαταραχή, αν δεν προσέξετε, και τότε θα χρειαστεί αντιμετώπιση με φάρμακα και ψυχοθεραπεία.

Advertisement

Για να έχετε τα επίπεδα του άγχου σας υπό έλεγχο, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μια απλή ιαπωνική τεχνική χαλάρωσης που μπορεί να αποκαταστήσει την ενεργειακή ισορροπία στο σώμα, προκειμένου να μειωθεί ο σωματικός και ο συναισθηματικός πόνος.

Ποια είναι αυτή η ιαπωνική τεχνική χαλάρωσης;
Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε δάχτυλο του χεριού συνδέεται με διαφορετικά συναισθήματα ή νοητικές στάσεις. Χρησιμοποιώντας το χέρι, ασκείτε πίεση σε κάθε δάχτυλο για να δουλέψετε πάνω στο επιθυμητό συναίσθημα.

Θα μπορέσετε να αισθανθείτε την τεχνική να λειτουργεί με κάθε πίεση που ασκείτε στα δάχτυλα. Δείτε ποια συναισθήματα συνδέονται με το κάθε δάχτυλο:

Αντίχειρας: βοηθάει στην καταπολέμηση αισθημάτων όπως η στενοχώρια και η ανησυχία.

Δείκτης: μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του φόβου.

Μέσος: βοηθάει στον έλεγχο του θυμού και της αγανάκτησης.

Παράμεσος: το δάχτυλο αυτό συνδέεται με τα συναισθήματα της λύπης και της κατάθλιψης. Σας βοηθάει να είστε αποφασιστικότεροι.

Μικρός: βοηθάει στη μείωση της ανησυχίας, αυξάνει την αισιοδοξία.

Αυτή η απλή τεχνική χρησιμοποιεί έννοιες της παραδοσιακής ιατρικής και τις ενσωματώνει σε μια απλή άσκηση την οποία μπορούν όλοι να κάνουν στο σπίτι. Αυτή η ιαπωνική τεχνική χαλάρωσης είναι πραγματικά εκπληκτική. Εξασφαλίζει έναν απλό τρόπο επίτευξης ισορροπίας σε ψυχικό, σωματικό ακόμα και πνευματικό επίπεδο. Η άσκηση αυτή είναι μια τεχνική αυτεπίγνωσης, χαλάρωσης και εναρμόνισης σώματος και νου.

Άλλες φυσικές λύσεις για ανακούφιση από το άγχος

Πέρα από την ιαπωνική τεχνική που αναφέρθηκε παραπάνω, υπάρχουν μερικές φυσικές εναλλακτικές που μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμες όταν έχετε να κάνετε με αρνητικά συναισθήματα:

Αναπνεύστε: πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι βαθιές αναπνοές μειώνουν τα επίπεδα μιας ορμόνης που ονομάζεται κορτιζόλη, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση από την ένταση και την ανησυχία.
Αρωματοθεραπεία: η αρωματοθεραπεία είναι ακόμα μια εξαιρετική εναλλακτική για τη χαλάρωση και την απομάκρυνση αρνητικών συναισθημάτων όπως το άγχος. Τα αρώματα όπως η λεβάντα, η μαντζουράνα, η λουίζα, το πορτοκάλι ή το χαμομήλι διαθέτουν ιδιότητες που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές κατά του άγχους και της ανησυχίας.

Πίνετε εγχύματα: τα εγχύματα είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να επωφεληθείτε από τη θεραπευτική ιδιότητα των φυτών για να καταπολεμήσετε το άγχος, την κατάθλιψη και την ανησυχία. Τα εγχύματα με λεβάντα, λεμονοβάλσαμο, λουίζα, τίλιο, ρίζα βαλεριάνας, χαμομήλι ή πασιφλόρα είναι εξαιρετικά για την αντιμετώπιση του άγχους, της κατάθλιψης, του θυμού, της ανησυχίας, της αϋπνίας και άλλων αρνητικών συναισθημάτων.

Γέλιο: ένας από τους καλύτερους τρόπους καταπολέμησης του άγχους είναι το γέλιο. Σε πολλές μελέτες έχει αποδειχθεί ότι το γέλιο μειώνει τα επίπεδα των ορμονών και άλλων ουσιών που προκαλούν άγχος, ανησυχία και άλλα προβλήματα. Μάλιστα, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το γέλιο έχει αναλγητική επίδραση, παρόμοια με της ασπιρίνης, γεγονός που το καθιστά έναν ιδανικό τρόπο για ανακούφιση από τον πόνο και για μείωση του άγχους.

Γυμναστική για τα μάτια: το άγχος μπορεί να επηρεάσει την όρασή σας και να προκαλέσει ένταση και δυνατούς πονοκεφάλους. Για να αποφύγετε την ένταση στα μάτια, είναι σημαντικό να κάνετε ασκήσεις και να χαλαρώνετε την όρασή σας. Κοιτάξτε πέρα από την οθόνη του υπολογιστή και εστιάστε για τριάντα δευτερόλεπτα τα μάτια σας στο ίδιο αντικείμενο, όπως σε ένα δέντρο ή έναν πίνακα. Έπειτα ανοιγοκλείστε τα βλέφαρά σας μερικές φορές. Επαναλαμβάνετε αυτή την άσκηση αρκετές φορές την ημέρα.
Πηγή

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!