Υλικά συνταγής

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1½ κιλό γλυκιά κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη κυβάκια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 -1/2 φλ. ταχίνι
3 φλ. καρυδόψιχα
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. γαρίφαλα κοπανισμένα
1 κ.σ. μέλι
5 κ.σ. σουσάμι

Advertisement

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κολοκύθα, προσθέτουμε νερό ίσα να τη σκεπάσει και τη βράζουμε για 5′. Την αδειάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσει.

2. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τη στραγγισμένη κολοκύθα μέχρι να πιει όλα τα υγρά που βγάζει. Όταν κρυώσει, ρίχνουμε την καρυδόψιχα, τη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρίφαλο, το σουσάμι, το μέλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.

3. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας ένα ένα με ταχίνι.  Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και στρώνουμε αλείφοντας με ταχίνι από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα.

4. Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180ºC για μία ώρα μέχρι να ροδίσει.

5. Την αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!