Βαρεθήκατε να βλέπετε την ίδια εικόνα κάθε φορά που μπαίνετε στην κουζίνα του σπιτιού σας; Δείτε τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε για να την αναβαθμίσετε σε μόλις 1 ώρα.

Φτιάξτε ένα πιο όμορφο μπουκάλι για το απορρυπαντικό των πιάτων Το κλασικό μπουκάλι απορρυπαντικού δεν προσφέρει τίποτε για τη διακόσμηση της κουζίνας σας. Αυτό που μπορεί να μην έχετε σκεφτεί είναι ότι μπορείτε να αγοράσετε ένα διαφορετικό και πιο όμορφο μπουκάλι, είτε γυάλινο είτε ανοξείδωτο.

Advertisement

Βάλτε ετικέτες στα βάζα σας Πάρτε όλα σας τα βαζάκια με τα βότανα και τα μυρωδικά σας και φτιάξτε τους όμορφες ετικέτες. Αυτό θα σας διευκολύνει στο να τα βρίσκετε πιο εύκολα αλλά και να ανανεώσετε την εμφάνισή τους, ειδικά αν έχετε μεράκι.

Βάψτε τις κούπες σας Έχετε πολλές κούπες που τις έχετε βαρεθεί; Απλά πάρτε λίγη μπογιά (ανεξίτηλους μαρκαδόρους) και βάψτε τις. Κάντε ό,τι σχέδια θέλετε. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με άλλα αντικείμενα στην κουζίνα σας, όπως, για παράδειγμα, με τις κουτάλες σας. Μπορείτε να τις βουτήξετε σε κάποια έντονη χρωματιστή μπογιά (που να είναι ασφαλής για το φαγητό, όμως) και να τις μεταμορφώσετε σε ποπ αντικείμενα.

Φτιάξτε έναν μαυροπίνακα Μπορείτε να πάρετε έναν λευκό ή έναν μαύρο πίνακα για να σημειώνετε εκεί (και όχι σε κάποιο χαρτί) τη λίστα με τα ψώνια σας. Εναλλακτικά μπορείτε να βάψετε μαύρη μια κολώνα ή έναν μικρό τοίχο.

Ένας μαυροπίνακας θα σας λύσει τα χέρια και θα αλλάξει το χώρο σας.

Κάντε πουά το ψυγείο σας Βαρεθήκατε να βλέπετε το εδώ και χρόνια λευκό ή ασημένιο ψυγείο σας; Βάλτε σε όλο το ψυγείο ένα αυτοκόλλητο (σαν ταπετσαρία) πουά ή ό,τι άλλο σχέδιο σας αρέσει (φτάνει όμως με το φλοράλ!). Το καλό είναι πως μπορείτε να το βγάλετε όποτε θέλετε και αν το βαρεθείτε να το αντικαταστήσετε με κάτι άλλο.

Φτιάξτε ένα όμορφο «σπιτικό» για τα σνακ σας Αν θέλετε κάποιο όμορφο μέρος να βάζετε τα σνακ σας (μπάρες δημητριακών, καφέ ή cookies) μπορείτε να αγοράσετε όμορφα βαζάκια τα οποία να ταιριάζουν μεταξύ τους για να υπάρχει ομοιομορφία. Οι σκισμένες συσκευασίες τυλιγμένες με λαστιχάκια είναι αντιαισθητικό θέαμα σε κάθε κουζίνα.

Aλλάξτε τα πλακάκια Μην τρομάζετε. Δεν θα σας βάλουμε να ξηλώσετε τα πλακάκια της κουζίνας σας αλλά θα σας προτείνουμε να τους βάλετε αυτοκόλλητα δίνοντάς τους με αυτόν τον τρόπο κάποιο άλλο σχέδιο.

κουζίνα
Ο ευκολότερος τρόπος για να ανανεώσετε την κουζίνα σας είναι να της βάλετε χρώμα.

Βάλτε χρώμα Δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος να ανανεώσετε την κουζίνα σας (όπως και οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού σας) από το να βάλετε μερικά βάζα με λουλούδια σε διάφορα σημεία της. Προτιμήστε λουλούδια σε έντονα χρώματα για να δημιουργηθούν αντιθέσεις στο χώρο.

Φυτέψτε βότανα Αντί να αγοράζετε συνεχώς βότανα μπορείτε απλά να φυτέψετε μερικά σε όμορφες, μικρές γλαστρούλες και να τα έχετε πρόχειρα για να τα βάζετε και στα φαγητά σας.
Πηγή

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!