Μιλούν μόνο για τον εαυτό τους.

Αυτό είναι το πρώτο σημάδι που αβίαστα κάποιος δείχνει πως είναι νάρκισσισος. Μιλούν μόνο για τον εαυτό τους. Μιλούν μόνο για το τι κάνουν. Δεν έχουν σχεδόν κανένα ενδιαφέρον για την ζωή σας. Είναι απορροφημένοι από τα δικά τους θέματα..

Advertisement

Τείνουν να είναι πολύ προσηλωμένοι σε αυτό που κάνουν.

Είναι ωραίο να είμαστε ενθουσιώδεις για τη δουλειά ή τα χόμπι μας, αλλά οι νάρκισσοι τείνουν να βάζουν στο περιθώριο τους άλλους για τις δουλειές τους.

Μήν χάσετε:

Δημιουργούν μια εικόνα πλαστή.

Οι νάρκισσοι συχνά έχουν πολύ βαθιά ριζωμένα προσωπικά ζητήματα σε σχέση με το αίσθημα ασφάλειας και με την υψηλή αυτοεκτίμηση, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν μια ψεύτικη εικόνα του εαυτού τους. Ελέγχουν την παραμικρή λεπτομέρεια για τις ζωές τους, ή τουλάχιστον η ζωή που θέλουν να προβάλουν.

Είναι πολύ χειριστικοί.

Ο νάρκισσος θα αλλάξει τα γεγονότα, ώστε να συμφωνούν με το προσωπικό τους σύστημα πεποιθήσεων και αξιών. Παραποιούν το πώς τα πράγματα πραγματικά συνέβησαν και αμελούν τις λεπτομέρειες, ή μπορεί ακόμη και να προσθέσουν λεπτομέρειες σε μια ιστορία.

Νιώθουν πως δικαιούνται πράγματα, σαν να τους χρωστάτε!

Στο τέλος της ημέρας, ο νάρκισσος νομίζει ότι είστε υπόχρεοι απέναντί του γιατί δεν έχει μάθει να του φέρνουν αντιρρήσεις. Μην γίνετε υποχείριο για να πάρουν αυτό που θέλουν.
© Επιμέλεια κειμένου: healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!