Απαραίτητα υλικά

– 1 κ.σ. μέλι

Advertisement

– μισό κιλό φρέσκα παντζάρια

– μισό κιλό φρέσκα καρότα

– μια χούφτα αποξηραμένα βερίκοκα

– μια χούφτα σταφίδες

– νερό

Προετοιμασία

Αρχικά σιγουρευτείτε ότι τα υλικά είναι οργανικά. Ψιλοκόβετε τα καρότα και το παντζάρι και τα τοποθετείτε σε ένα εμαγιέ μπολ. Προσθέστε νερό στο μπολ μέχρι να γεμίσει 3-4 εκατοστά πάνω από τα λαχανικά. Ψιλοκόβετε τα βερίκοκα και τις σταφίδες και προσθέστε τα στο ίδιο μπολ.

Τοποθετείτε το σκεύος στη φωτιά μέχρι να βράσει το μείγμα. Στη συνέχεια το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Προσθέτετε στο μείγμα το μέλι, το καλύπτετε με καπάκι και το αφήνετε για 12 ώρες σε στεγνό και δροσερό μέρος.  Στη συνέχεια το στραγγίζετε και πίνετε το υγρό που έχει απομείνει, ενώ το υπόλοιπο μείγμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για μαγείρεμα. Η ποσότητα επαρκεί για δυο μέρες θεραπείας. Μην ξεχάσετε να το φυλάσσετε στο ψυγείο.

Τρόποι κατανάλωσης

Καταναλώστε μισή κούπα (100 – 150 ml) τρεις φορές τη μέρα πριν τα γεύματα. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 4 βδομάδες.

Τι οφέλη έχει η συνταγή?

Το παντζάρι είναι ένα εκπληκτικό φυσικό καθαριστικό του αίματος και των εντέρων. Ο καθαρισμός των πνευμόνων και του κόλον είναι οι πιο σημαντικές διαδικασίες αφού επηρεάζουν τη συνολική υγεία του σώματος και αυξάνουν τα οφέλη του οργανισμού. Το παντζάρι περιέχει πολλά μεταλλικά στοιχεία όπως φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, ιώδιο και βρώμιο. Επίσης περιέχει βιταμίνες Β1, Β2, Β6 και C ενώ βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου και στη θεραπεία για τις πέτρες στα νεφρά.

Τα καρότα αποτελούν το βασικό συστατικό αποτοξίνωσης του οργανισμού αφού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και καροτίνη βήτα, την οποία ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Η αντιοξειδωτική δράση της καροτίνης βήτα βοηθά στην καταπολέμηση της δράσης των ελευθέρων ριζών. Αυτό σημαίνει ότι η καροτίνη βήτα επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και αποκαθιστά τη φυσική λάμψη του δέρματος.
Η βιταμίνη Α που περιέχεται στα καρότα είναι επίσης απαραίτητη για την ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η κατανάλωση σταφίδων και αποξηραμένων βερίκοκων βελτιώνει τη λειτουργία των εντέρων, ενώ το μέλι συμβάλει στην ταχεία επούλωση των πληγών, στην ανάρρωση από πυρετό και νόσων του εντέρου – στομάχου, ενώ αξιοποιείται και ως εργαλείο καθαρισμού του οργανισμού. Αυτό το εκπληκτικά υγιεινό προϊόν από μέλισσα ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει δυνατές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Προσοχή: Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.
Πηγή

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!