Δεν έχει σημασία τι ηλικία είστε, ή αν είστε άνδρας ή γυναίκα, πιθανώς έχετε υποφέρει από ένα σπυράκι πρόσφατα.

Τα σπυράκια είναι «οι φραγμένοι θύλακες των τριχών» που γεμίζουν με την υπερβολική τρίχα , το νεκρό δέρμα και τα βακτήρια.

Advertisement

Οι καλύτερες μέθοδοι θεραπείας του δέρματος είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν προληπτικά μέτρα που σταματούν τα σπυράκια πριν βγουν. Αλλά ακόμα και το τέλειο δέρμα θα εξακολουθεί να έχει κάποιο περιστασιακό σπυράκι, σκοπός είναι να απαλλαγείτε γρήγορα και αποτελεσματικά από αυτό.

Καθαρισμός με οδοντόκρεμα

Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο της οδοντόπαστας.
Πλένετε το πρόσωπό σας και εφαρμόστε την οδοντόκρεμα.  Πλένετε και στεγνώνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό, χρησιμοποιώντας την κανονική καθημερινή σας ρουτίνα. Εφαρμόστε ένα στρώμα της οδοντόκρεμας στις πληγείσες περιοχές όπως η μύτη ή το πηγούνι σας. Αφήστε την οδοντόκρεμα να στεγνώσει εντελώς. Όταν η οδοντόκρεμα στεγνώσει, τρίψτε απαλά γύρω στο δέρμα σας για να συμβάλει στην άρση των σπυριών από τους πόρους σας. Πλένετε και στεγνώνετε το πρόσωπό σας και πάλι.

Αντί να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας, μπορείτε να εφαρμόσετε την οδοντόκρεμα στο πρόσωπό σας με ένα πανί εμποτισμένο με ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Μπορείτε να τρίψετε την οδοντόκρεμα στο δέρμα σας με το πανί για λίγα λεπτά.

Προσθέστε αλάτι στην οδοντόπαστα για πιο γρήγορα αποτελέσματα.  Πλένετε και στεγνώνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό, χρησιμοποιώντας την κανονική καθημερινή σας ρουτίνα. Κάντε ένα μείγμα από 1 μέρος οδοντόκρεμας και 1 μέρος αλάτι. (Αν το μείγμα είναι πολύ παχύ, προσθέστε μερικές σταγόνες νερού για να αραιώσει). Τρίψτε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το για περίπου 5-10 λεπτά. Τρίψτε απαλά το μείγμα οδοντόκρεμας για να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα από τους πόρους σας και ξεπλένεστε έπειτα. Εφαρμόστε την κανονική καθημερινή ενυδατική κρέμα σας, αφού το πρόσωπό σας έχει ξηρανθεί.

Βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπό σας παραμένει υγρό σε όλη αυτή τη διαδικασία.
Ως εναλλακτική λύση στο αλάτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα.
Πριν βάλετε ενυδατική μπορείτε επίσης να τρίψετε ένα παγάκι γύρω στο πρόσωπό σας για να σας βοηθήσει να κλείσετε τους πόρους για να αποτρέψει τα βακτηρίδια να εισχωρήσουν.
Δείτε το βίντεο:

© Παρακαλούμε σε τυχόν αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου να γίνει σαφής αναφορά με ενεργή ανοιχτή πηγή στο healingeffect.gr

Την κεντρική ιδέα είδαμε στο healthyrecipeshome.com

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!