Είναι μαγικό με τόσο ταπεινά και συνηθισμένα υλικά να έχεις κάτι τόσο νόστιμο..

Τι χρειαζόμαστε:
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι του καφέ χυμό λεμονιού
500 γρ.φαρινάπ
80-100 γρ.σταφίδες ή σταγόνες κουβερτούρας
1 κ.γλ. μπέικιν

Advertisement

Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι έως ότου λιώσει η ζάχαρη αρκετά.
Ρίχνουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πετυχαίνοντας μια μαλακή ζύμη.
Προσθέτουμε τις σταγόνες.  Στην περίπτωση που θα βάλουμε σταφίδες τις αλευρώνουμε για να μην “πιάσουνε” πάτο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου μια ώρα κάνοντας το τεστ με την οδοντογλυφίδα πρώτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή την είδα στο περιοδικό “Προς τη Νίκη” που επανειλημμένα έχει δώσει απλές και πετυχημένες συνταγές.  Μπορείτε να προσθέσετε και εσάνς πορτοκαλιού για έξτρα άρωμα.
sintagespareas.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!