Γράφουν οι Veggie sisters

Καλημέρα κ καλή σας εβδομάδα, αγαπημένοι μου φίλοι! Πριν λίγες μέρες ο καλός μου είχε γενέθλια κ για να γιορτάσουμε αποφάσισα να φτιάξω ένα γλυκάκι. Ήθελα να είναι κάτι ελαφρύ, νόστιμο κ υγιεινό κ κατέληξα σε ένα νηστίσιμο σοκολατένιο cheesecake με φουντούκια. Ήταν υπέροχο κ χορταστικό! Έχω προσέξει ότι με αυτά τα υγιεινά γλυκά (που βασίζονται αποκλειστικά σε αγνά υλικά) με ένα κομμάτι σκας, ενώ με τα γλυκά του εμπορίου θες να καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα για να χορτάσεις! Η συνταγή είναι από το omniblendaustralia. Εγώ έφτιαξα τη μισή ποσότητα από αυτή που θα δείτε παρακάτω στα υλικά κ τη μοίρασα σε 3 ατομικά τσέρκια. Εσείς, αν φτιάξετε όλη την ποσότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο τσέρκι κ να το κάνετε σαν τουρτίτσα. (Σημ. μην απογοητευτείτε από τον μακρύ κατάλογο των υλικών, απλά πολλά εξ αυτών επαναλαμβάνονται στις 3 στρώσεις του γλυκού!) Φτιάξτε το κ περιμένουμε εντυπώσεις κ φωτογραφίες!

Advertisement

Φιλιά γλυκά!
Νηστίσιμα ατομικά cheesecake σοκολάτα φουντούκι – Vegan chocolate hazelnut cheesecakeΥλικά:
για τη βάση:
1 φλ. αλεσμένα φουντούκια
1/4 φλ.+2 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (ή αγαύης ή μέλι για τους μη vegan)
1 κ.γ. βανίλια
μια πρέζα αλάτι
για τη γέμιση:
2 φλ. κάσιους, μουλιασμένα αποβραδίς κ ξεπλυμένα
1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο φουντουκιού (ή φιστικοβούτυρο)
1/2 φλ. λάδι καρύδας, λιωμένο
1/2 φλ. σιρόπι σφενδάμου (ή αγαύης ή μέλι για τους μη vegan)
1/2 φλ. κακάο
1/2 φλ. νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
για τη σοκολατένια επικάλυψη:
1/2 φλ. λάδι καρύδας, λιωμένο
1 κ.γ. βανίλια
1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου (ή αγαύης ή μέλι για τους μη vegan)
1/4 φλ. κακάο

Νηστίσιμα ατομικά cheesecake σοκολάτα φουντούκι – Vegan chocolate hazelnut cheesecakeΕκτέλεση:
Στο μπλέντερ χτυπώ όλα τα υλικά της βάσης. Βάζω σε μια πιατέλα ένα τσέρκι, ρίχνω μέσα τα πολτοποιημένα υλικά κ τα πιέζω με τα δάχτυλα να δημιουργηθεί μια βάση. Κατόπιν περνώ στη γέμιση πολτοποιώντας τα κάσιους με το σιρόπι σφενδάμου, το νερό κ το αλάτι. Προσθέτω το βούτυρο, το κακάο, το λάδι κ χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθύν καλά. Απλώνω τη γέμιση πάνω στη βάση κ το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει. Μετά φτιάχνω την επικάλυψη ανακατεύοντας όλα τα υλικά της με ένα πιρούνι. Την απλώνω στο γλυκό κ το ξαναβάζω στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρω με αλεσμένα φουντούκια, cocoa nibs, φράουλες, φύλλα μέντας κι ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας! Καλή σας απόλαυση! (που είναι δεδομένη!)
theveggiesisters.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!