Tο τέλειο νηστίσιμο κέικ! Mοναδική γεύση, φουσκώνει και δεν μένει υγρό ή άψητο μέσα. με το γλάσο από πάνω απογειώνεται!!! Δοκιμάστε το.

Τι χρειαζόμαστε:
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. ηλιέλαιο
2 φλ. χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
τρούφα κουβερτούρας (περίπου μισό φακελάκι)

Advertisement

Για το γλάσο
2 κουβερτούρες
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. μαργαρίνη ή ηλιέλαιο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Σοκολάτα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ
Σερβίρει: πάνω από 10 άτομα

Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε το ηλιέλαιο σε ένα μπολ και το χτυπάμε λίγο με το μίξερ. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες, τα προσθέτουμε στο μείγμα με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βάζουμε και το χυμό πορτοκάλι.
Τέλος, βάζουμε και την τρούφα και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε στους 180ο στον αέρα στη μεσαία θέση για περίπου 45 λεπτά.
Για το γλάσο, ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ή σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη ή το ηλιέλαιο με την ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε και την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα περιχύνουμε το κέικ. Μμμμ, τέλειο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο άλλο χυμο φρούτου (π.χ. μπανάνα).
Στο γλάσο μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες λικέρ.

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!