Αυτή είναι η περίφημη και πασίγνωστη άσκηση των θιβετιανών για τη θεραπεία του θυρεοειδούς αδένα. Παρέχει αυξημένη ροή αίματος προς τον αδένα . Συνεπώς ,ο αδένας καθαρίζεται πολύ καλά .

Advertisement

Τρίψτε καλά τις παλάμες σας μεχρι να ζεσταθούν καλά . Στη συνέχεια, τοποθετήστε απαλά τις παλάμες στον θυρεοειδή αδένα και κρατήστε της εκεί περίπου για δέκα δευτερόλεπτα.
Για τρεις συνεχόμενες φορές , θα πρέπει να καταπιείτε το σάλιο σας ή διαφορετικά πιείτε τρεις γουλιές νερό.
Εκπνέετε αργά. Καθώς εκπνέετε, λυγίστε το κεφάλι σας προς τα εμπρός και πιέστε το πηγούνι σας προς το στήθος σας όσο πιο δυνατά μπορείτε. Κρατήστε το πηγούνι σας μερικά δευτερόλεπτα χωρίς να αναπνέετε . Όταν αρχίζετε να εισπνέετε, σηκώστε το πηγούνι σας επάνω και ρίξτε το κεφάλι σας προς τα πίσω. Κρατήστε το κεφάλι σας σε αυτή τη θέση για λίγο. Μόλις αρχίσετε να εκπνέετε, πιέστε το πηγούνι σας στο στήθος σας και πάλι.

Μήν χάσετε:

Ενώ το πηγούνι σας είναι κοντά στο στήθος σας, γυρίστε αργά το κεφάλι σας προς τα αριστερά και δεξιά, χωρίς να απομακρύνετε το πηγούνι από το στήθος. Με αυτόν τον τρόπο, ένα εξαιρετικό μασάζ »εκτελείται» στο θυρεοειδή.
Επαναλάβετε τα βήματα 1, 2, 3, και 4 φόρες… Το κεφάλι σας ανεβαίνει στην εισπνοή και χαμηλωνει κατα την εκπνοή. Και ούτω καθεξής, για δέκα φορές.
Η άσκηση μπορεί να γίνει σε όρθια ή καθιστή θέση. Είναι απαραίτητο να το κάνετε συχνά, καθώς οδηγεί σε βελτίωση της κατάστασης του θυρεοειδούς αδένα. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για υποθυρεοειδισμό.

* Ο υποθυρεοειδισμός είναι μία κατάσταση στην οποία ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει αρκετή θυρεοειδική ορμόνη. Ως πιο κοινή αιτία του υποθυρεοειδισμού παγκόσμια αναφέρεται συχνά η έλλειψη ιωδίου, αλλά μπορεί να προκαλείται από πολλούς άλλους παράγοντες. Μπορεί να προκύψει από την κακή λειτουργία του αδένα.

Επιμέλεια:Ελένη Μιχαλάκη-newsitamea.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!