H ισορροπία μεταξύ της πρόσληψης των τριών σημαντικών μετάλλων: νάτριο, μαγνήσιο και κάλιο .είναι σημαντικό για την υγεία

Advertisement

Αυτά τα τρία μέταλλα εργάζονται ως ομάδα, που εκτελεί πολλές λειτουργίες μέσα στο σώμα. Γι ‘αυτό η εξισορρόπηση των τριών – – είναι σημαντικό για την υγεία σας.

Δυστυχώς, η σύγχρονη διατροφή δεν είναι ισορροπημένη. Στην πραγματικότητα είναι φρικτά ανισόρροπη. Η πρόσληψη αλατιού αυξάνεται, λόγω της αυξανόμενης ποσότητας του αλατιού που προστίθεται κατά τη μεταποίηση των τροφίμων.η επεξεργασία τροφίμων αφαιρεί το μαγνήσιο και το κάλιο. Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι τρώνε λιγότερα λαχανικά, φρούτα και άλλα τρόφιμα – τα οποία είναι φορτωμένα με μαγνήσιο και κάλιο.

Η επεξεργασία τροφίμων μας κάνει να χάσουμε περίπου ένα δεύτερο του μαγνησίου στη διατροφή μας. Η απώλεια αυτή συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των μυών και τον πόνο όπως στη ινομυαλγία.

Μαζί με το μαγνήσιο, το σώμα σας χρειάζεται, επίσης, μεγάλες ποσότητες καλίου. Στην πραγματικότητα, μια νέα, 15-ετή μελέτη περισσότερων από 12.000 Αμερικανών ενηλίκων, έδειξε ότι εκείνοι που είχαν πάρα πολύ νάτριο και πολύ λίγο κάλιο στη διατροφή τους είχαν 46% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από ό, τι εκείνοι με μια πιο υγιή ισορροπία του νατρίου και του καλίου. (Βασικά, πρέπει να πάρετε περίπου όσο κάλιο στη διατροφή σας, όπως κάνετε με νάτριο.) Επιπλέον, ο κίνδυνος θανάτου κατά τη διάρκεια της μελέτης μειώθηκε κατά 20% για κάθε αύξηση 1.000 mg σε καθημερινή πρόσληψη καλίου. (18 ουγγιές του V-8 χυμός έχει λίγο πάνω από 1.000 mg καλίου.) Έτσι, πίνοντας ένα μεγάλο ποτήρι του V-8 την ημέρα μπορεί να είναι 15 φορές πιο αποτελεσματικό από τα φάρμακα χοληστερόλης στην πρόληψη του θάνατο

Αλλά η έλλειψη του καλίου είναι κοινό – και συχνά παραβλέπεται. Και το πρόβλημα είναι δύσκολο να λυθεί με ένα συμπλήρωμα. , περιορίζει σημαντικά η ποσότητα καλίου σε πολυβιταμίνες, επειδή τα άτομα με νεφρική ανεπάρκεια έχουν πρόβλημα και το απεκκρίνουν αυτό.

Ένας καλύτερος τρόπος για να «συμπληρώσει» τη διατροφή σας με κάλιο είναι με την κατανάλωση κάλιο- με πλούσια τρόφιμα που έχουν κάλιο . Κάθε μέρα, ένα το ποτό από 8 έως 12 ουγγιές (1 ουγγιά είναι 28,35 γραμμάρια) του με χυμό ντομάτας (670 mg καλίου ανά 11,5 ουγκιά) και να προσθέσει μια μπανάνα (500 mg). Ανακατέψτε την μπανάνα σε ένα μίξερ ή ν προσθέσετε γιαούρτι. χωρίς ζάχαρη Είναι τόσο εύκολο! ο θησαυρός του καλίου περιλαμβάνουν σε μια πατάτα, μια μεγάλη ντομάτα ή μισή αβοκάντο. Κάθε ένα από αυτά αποδίδει περίπου 500 mg.

Αυτή είναι μια καλή λύση όπου μια θρεπτική ουσία είναι εύκολη πιο υγιεινή και φθηνότερη παρά από τη λήψη ενός συμπληρώματος! Μερικά από τα οφέλη από την κατανάλωση με κάλιο;

Μείωση στον πόνο των μυών και κράμπες.

Η βελτιωμένη λειτουργία της καρδιάς.

Μειωμένη μη φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού.

Ισορροπημένη αρτηριακή πίεση.

Και μια σειρά από άλλους (για παράδειγμα, αν και δεν έχει μελετηθεί, μειώνεται επίσης τους πόνος στους μυς

bioathens.com via stopagingnow.com

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!