Υλικά

Advertisement

4 αυγά
1 βανίλια
150 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
115 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1¾ του φλιτζανιού χλιαρό γάλα
¼ του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ξεχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Στο μίξερ ρίξτε τα ασπράδια των αυγών και χτυπήστε τα μέχρι να σφίξουν.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να πάρει ένα άσπρο χρώμα το μείγμα σας. Προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια, χτυπήστε για άλλα δύο λεπτά και ακολούθως βάλτε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να συνδυαστούν όλα σας τα υλικά. Στη συνέχεια, ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι, και σιγά σιγά και το γάλα.
Όταν τα υλικά έχουν ενωθεί, προσθέτετε διαδοχικά το 1/3 των ασπραδιών και ανακατεύετε απαλά και κυκλικά με μία σπάτουλα. Συνεχίστε προσθέτοντας το 1/3 κάθε φορά, μέχρι τα ασπράδια να ενωθούν, αλλά να είναι διακριτά μέσα στο μείγμα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160ο C. Λαδώστε ένα ταψάκι 20εκ. ή χρησιμοποιείστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε για 40 με 60 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο και μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει.
Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο. Το αφήνετε να κρυώσει, πριν το κόψετε.
Πασπαλίζετε κάθε κομμάτι με την ζάχαρη άχνη.

allatini.elbisco.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!