Γράφει η ©Evita’s D.

Advertisement

Πολλές φορές στη ζωή, αναζητάς γύρω σου να βρεις απαντήσεις και λύσεις για ότι σε απασχολεί και σε κρατάει πίσω, δέσμιο του παρελθόντος και των ενοχών για τα λάθη και την ζωή που άφησες να φύγει, για ότι μπορούσες να κάνεις και δεν έκανες.
Ζητάς απεγνωσμένα βοήθεια από τους άλλους και όχι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό μα πρώτα οφείλεις να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου γιατί κανένας δεν μπορεί να σε διδάξει κάτι που δεν έχεις ήδη στην ψυχή σου.

Να κοιτάς προς τα μέσα για να μπορείς να δεις πιο μακριά και καθαρά έξω. Όχι δανεικά φτερά, όχι δανεικά πόδια. Έχεις πόδια, μήπως το ξέχασες;
Η δύναμη είναι μέσα σου, απλά την άφησες ξεχασμένη σε μια σκοτεινή πλευρά του εαυτού σου, γιατί δεν πίστεψες αρκετά σε αυτήν.

Η δύναμη σου όμως είσαι εσύ.
Αγάπησε τον εαυτό σου άνευ όρους, αγκάλιασε τον, αφουγκράσου τον, συγχώρησε τον, έτσι μαζί του πια και όχι απέναντι του μπορείς να προχωρήσεις πιο δυνατά, πιο αληθινά από εδώ και πέρα.
Κράτησε του το χέρι σαν ένα μωρό που μαθαίνει τώρα να περπατά και όσες φορές και αν πέσει, εσύ θα του μάθεις να σηκώνεται.
Δώσε του ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη και μια αγκαλιά και διαβεβαίωσε τον πως ότι έγινε -έγινε. Το παρελθόν δεν είναι ανάγκη να γίνει το μέλλον σου.
Με τον εαυτό σου να είσαι αληθινός.

Μήν χάσετε:

Και πίστεψε με θα πέσεις πολλές φορές στο ταξίδι αυτό, δεν πειράζει, ας λυγίσεις, υποσχέσου όμως ότι δεν θα σπάσεις.
Μόνο εσύ μπορείς να κάνεις το δώρο αυτό σε σένα και από την στιγμή που το πάρεις απόφαση τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο.
Άλλωστε πως είναι δυνατόν για κάποιον άλλο να είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα πάντα και για σένα να μοιράζεις ψίχουλα?
Μόνο όταν καταφέρεις να αγαπήσεις και να αποδεχτείς πλήρως τα όνειρα, τα θέλω σου, τις ανησυχίες σου, μόνο τότε θα αναπτύξεις μια σχέση μαζί του που δεν θα μπορεί να κλονιστεί από κανέναν και τίποτα και μόνο τότε μπορείς να αγαπήσεις δίχως όρους και εσένα και τους άλλους.

Άφησε την αγάπη να πλημμυρίσει την καρδιά σου και επέτρεψε στο θαύμα να συμβεί. Και μην γελιέσαι το ταξίδι αυτό είναι δύσκολο, σκληρό και μοναχικό, πολλές φορές θα αναθαρρήσεις. Ακόμα και τότε μην σταματάς να πιστεύεις, άλλωστε, τα αστέρια λάμπουν όλη την ημέρα ακόμα και υπό το φως του ήλιου και ας μην φαίνονται.
Κάθε ταξίδι αρχίζει πάντα με το πρώτο βήμα.
Πίστεψε λοιπόν ότι θα τα καταφέρεις και θα συμβεί.
Σου το χρωστάς.

 ©Evita’s D. για το healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!