Έχει γίνει το δέρμα σας σε διάφορα σημεία σκουρόχρωμο και αισθάνεστε άβολα; Αυτό το άρθρο θα αποκαλύψει κάποιους εντελώς φυσικούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα.

Advertisement

Ποια είναι όμως τα αίτια των δυσχρωμιών του δέρματος;
Η εμφάνιση των εν λόγω δυσχρωμιών είναι κατά κανόνα συνδεδεμένη με την αλόγιστη έκθεση μας στην ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και με ορμονικούς παράγοντες. Είναι συχνό φαινόμενο, επίσης, η εμφάνιση μελάσματος, κυρίως στο πρόσωπο κατά την διάρκεια μιας εγκυμοσύνης.
Η λέξη «μέλασμα» προέρχεται απο την ελληνική λέξη «μέλας»= μαύρος.

Ακολουθήστε τις συμβουλές που αναφέρονται παρακάτω και θα απαλλαγείτε με επιτυχία από αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα του δέρματος.
Οι παρακάτω λύσεις είναι ιδανικές και για περιπτώσεις όπως οι σκουρόχρωμες μασχάλες.

Συνταγές και οδηγίες για να εξαφανίσετε το σκουρόχρωμο δέρμα

Πατάτα
Η πατάτα μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τα σκουρόχρωμα σημάδια σας. Θα πρέπει να πολτοποιήσετε την πατάτα και να την κάνετε μια πάστα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε αυτήν την πάστα στο σημείο που θέλετε, αφήστε την για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Μηλόξυδο
Το μηλόξυδο μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην περίπτωση αυτή. Απλά, εφαρμόστε το στο σημάδι, περιμένετε για 5 λεπτά, και στη συνέχεια σκουπίστε με βαμβάκι. Μην το ξεπλύνετε.

Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα φέρνει συναρπαστικά αποτελέσματα. Ανακατέψτε τη σόδα με νερό, και εφαρμόστε το μείγμα στα σημάδια σας. Κρατήστε το για 10-15 λεπτά, και στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Επιμέλεια/Μετάφραση: AdRianna Gkika για τα proionta-tis-fisis.com via healthyrecipeshome.com

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!