μάσκα κουρκουμά

μάσκα κουρκουμά

Ο κουρκουμάς είναι ένα απίστευτα υγιές μπαχαρικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην ινδική κουζίνα.
Έχει μια ξεχωριστή, μοναδική γεύση και χαρακτηριστικό χρώμα, καθώς και εκπληκτικές ιδιότητες για την υγεία.

Advertisement

Λόγω των ισχυρών ιδιοτήτων του, έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιετίες και αποτελεί σημαντικό μέρος της κινεζικής καθώς και της Ayurvedic ιατρικής. Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων, από τον πόνο, το κρυολόγημα, την γρίπη, τον καρκίνο έως πολύ σοβαρών παθήσεων.
Ο κουρκουμάς είναι επίσης ένα μπαχαρικό με ισχυρές αντι-γηραντικές, αντιοξειδωτικές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες.

Οι περισσότερες από τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του μπαχαρικού οφείλονται στο ενεργό συστατικό του, την κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη έχει αποτελέσει αντικείμενο νεότερων μελετών και ευρήματα έχουν επιβεβαιώσει τις πολλές αντιοξειδωτικές, αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της.
Επιπλέον, ο κουρκουμάς είναι επίσης πλούσιος σε φυτικές ίνες και σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως μέταλλα και βιταμίνες.
Είναι μη τοξικός και δεν οδηγεί σε παρενέργειες, οπότε η χρήση του είναι απολύτως ασφαλής. Αυτά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη για την υγεία αυτού του καρυκεύματος:

ελέγχει τον διαβήτη
θεραπεύει τις πληγές
ανακουφίζει από τον πόνο
βελτιώνει την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος
αποτρέπει τη νόσο του Αλτσχάιμερ
προάγει την υγεία της καρδιάς
αποτρέπει την αρθρίτιδα
βοηθά στην πέψη
αποτιξινώνει το ήπαρ
προλαμβάνει τον καρκίνο
αποτρέπει την χρώση του δέρματος και το τονώνει
βελτιώνει τη διάθεση

Για να απολαύσετε τα οφέλη για την υγεία του κουρκουμά, μπορείτε να τον συμπεριλάβετε στην καθημερινή διατροφή σας, και μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε κάποιες απλές συνταγές.
Σύμφωνα με μια γυναίκα, που προσπάθησε να λύσει το πρόβλημά της με τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια της, δοκιμάζοντας όλα τα πιθανά προϊόντα της αγοράς, κανένα από αυτά δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ωστόσο, από τότε που προσπάθησε την πάστα κουρκουμά, οι μαύροι κύκλοι της εξαφανίστηκαν αμέσως μετά τις πρώτες 5 ημέρες. Εφάρμοσε την πάστα, την άφησε να δράσει για λίγο, και μόλις ξεπλύθηκε, το πρόσωπό της ήταν απίστευτα ανανεωμένο, και αυτοί οι μαύροι κύκλοι ήταν σημαντικά πιο φωτεινοί.

Για παράδειγμα, προκειμένου να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια, μπορείτε να κάνετε την εξής πάστα η οποία είναι πραγματικά η καλύτερη φυσική θεραπεία για το θέμα αυτό:

Ανακατέψτε ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, μια πρέζα κουρκούμη, μια πρέζα αλεύρι, και ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό ντομάτας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε αυτήν την πάστα γύρω από τα μάτια και αφήστε την να δράσει για 10 λεπτά.
Μπορείτε επίσης να αναμίξετε χυμό ανανά και σκόνη κουρκουμά και αφήνετε το μείγμα γύρω από τα μάτια, για να λάμψει το δέρμα.
Επιπλέον, το χρυσό γάλα είναι μία εξαιρετικά υγιής, αρχαία θεραπεία της γιόγκα , η οποία έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων καταστάσεων υγείας, συμπεριλαμβανομένων πονοκεφάλων, πυρετού, κρυολογήματος, παράσιτων, ρυτίδων, λοιμώξεων των νεφρών, ιογενών λοιμώξεων, λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης, μυϊκών πόνων, διάρροιας, βρογχίτιδας και αρθρίτιδας.

Δείτε εδώ πώς να προετοιμάσετε αυτό το θαυματουργό φάρμακο!

revealedtheninthwave.blogspot.gr via finelivingadvice, healthyfoodhouse

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!