Μια μάσκα με μαγιά μπύρας είναι ιδανική για κάθε τύπο δέρματος. Χάρη στα συστατικά της μάσκας, το δέρμα σας γίνεται πιο σφριγηλό, αποβάλλει τις τοξίνες και μειώνεται η περιττή λιπαρότητα.

Advertisement

Το δέρμα που είναι επιρρεπές στην ακμή απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα προκειμένου να εξαλειφθεί η περιττή λιπαρότητα, τα νεκρά κύτταρα καθώς και οι τοξίνες που συσσωρεύονται σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που έχουν ακμή πρέπει να χρησιμοποιούν ειδικά προϊόντα για να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν το δέρμα τους.

Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι σας 4 φανταστικές μάσκες προσώπου κατά της ακμής με φυσικά υλικά. Ξεχάστε τα χημικά προϊόντα που, μετά από μακροχρόνια χρήση, μπορούν να αποβούν επιθετικά με το ευαίσθητο δέρμα σας και ανακαλύψτε τα καταπληκτικά οφέλη αυτών των φυσικών προϊόντων.

Πώς λειτουργούν;
Θα πρέπει να εφαρμόζετε τις φυσικές μάσκες για την καταπολέμηση της ακμής μια φορά την εβδομάδα. Αν έχετε πολύ λιπαρό δέρμα, μπορείτε να τις εφαρμόζετε μέχρι και δυο φορές την εβδομάδα.

Πλένετε καλά το πρόσωπό σας και κάνετε ελαφριά απολέπιση με λίγη ζάχαρη ή αλάτι, κάνοντας μασάζ στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις. Επικεντρωθείτε στις ιδιαίτερα λιπαρές περιοχές και προσπαθήστε να μην ξύνετε τα σημάδια που έχουν μείνει μετά από ένα ξέσπασμα ακμής.

Ξεπλένετε το πρόσωπό σας και το σκουπίζετε καλά.
Εφαρμόζετε τη μάσκα αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και την αφήνετε να δράσει για περίπου 20 λεπτά.

Έπειτα, πλένετε και σκουπίζετε το πρόσωπό σας και εφαρμόζετε απευθείας μια ενυδατική λοσιόν χωρίς έλαια. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι τζοτζόμπα ή λάδι καρύδας· αν και αυτές οι λοσιόν έχουν λιπαρή σύνθεση, ωστόσο έχουν πολύ μικρότερη περιεκτικότητα σε λάδι από τις υπόλοιπες λοσιόν.
Αν έχετε υπερβολικά λιπαρό δέρμα, απλά εφαρμόζετε λίγη αλόη βέρα.

Αλόη βέρα και λεμόνι
Η αλόη βέρα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τις ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητές της. Πωλείται συνήθως σε μορφή τζελ στα φαρμακεία και σε καταστήματα με προϊόντα υγιεινής διατροφής. Ωστόσο, σας προτείνουμε να έχετε πάντα στο σπίτι σας ένα μικρό φυτό αλόη βέρα έτσι ώστε να χρησιμοποιείτε την πιο φυσική μορφή αυτού του προϊόντος, κόβοντας απλά ένα από τα φύλλα του.

Ξεφλουδίζετε το φύλλο και αφαιρείτε με ένα κουτάλι ή με ένα μαχαίρι το τζελ. Στη συνέχεια, πλένετε το τζελ προκειμένου να αποβάλλετε τυχόν ουσίες που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας.

Αυτή η μάσκα περιέχει, επίσης, λεμόνι το οποίο είναι ιδανικό για τον καθαρισμό και την απολύμανση του δέρματος όπως επίσης και για την εξάλειψη της περιττής λιπαρότητας.

Πώς θα τη φτιάξετε;

Αναμειγνύετε το φυσικό τζελ της αλόης βέρα με το χυμό του λεμονιού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και λίγο ξύσμα λεμονιού, αν το λεμόνι είναι βιολογικό.
Χτυπάτε με ένα σύρμα και τα δυο υλικά μαζί, προσθέτοντας χυμό λεμονιού ή τζελ αλόης βέρα μέχρι να αποκτήσει η μάσκα σας την επιθυμητή υφή.

Πράσινος άργιλος
Ο άργιλος αποτελεί μια καταπληκτική θεραπεία που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό μας ενώ παράλληλα μας προσφέρει άφθονα μεταλλικά στοιχεία. Μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε τόσο για την υγεία σας όσο και στην ομορφιά ή ακόμη για να απαλλαγείτε από το πρήξιμο ή τον πόνο. Στην αρχαιότητα, οι άνθρωποι εφάρμοζαν απευθείας τη λάσπη στο σώμα τους, αλλά στις μέρες μας, σας προτείνουμε να τον αγοράζετε από καταστήματα βοτάνων ή από κάποιο φαρμακείο.

Ο άργιλος είναι ιδανικός για την καταπολέμηση της ακμής καθώς βοηθά στη μείωση του πρηξίματος και αποβάλλει τις βλαβερές ουσίες που την προκαλούν.

Πώς θα τη φτιάξετε;

Αναμειγνύετε σκόνη από πράσινο άργιλο με λίγο χλιαρό νερό. Προσθέτετε το νερό λίγο-λίγο μέχρι το μείγμα να μπορεί να επαλειφθεί αλλά να μην είναι και πολύ νερουλό.
Χρησιμοποιήστε γυάλινα, ξύλινα ή κεραμικά σκεύη και αποφύγετε τη χρήση των πλαστικών ή των μεταλλικών σκευών.

Γιαούρτι και έλαιο τεϊόδεντρου
Αυτή η μάσκα είναι ιδανική για μικτό ή λιπαρό δέρμα με ακμή χάρη στα δυο υλικά του.

Το γιαούρτι ενυδατώνει το δέρμα, χωρίς να το κάνει λιπαρό και έτσι δεν ξηραίνει το μικτό δέρμα ενώ το αναζωογονεί όταν έχει πολλή ζέστη έξω.

Από την άλλη πλευρά, το έλαιο τεϊόδεντρου συνιστάται ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες για την καταπολέμηση κάθε είδους μόλυνσης.

Οι αναλογίες για αυτή τη μάσκα είναι 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου ανά δοχείο φυσικό γιαούρτι (χωρίς ζάχαρη, γλυκαντικές ουσίες ή χρωστικές).

Μαγιά μπύρας και ασπράδι αβγού
Αυτή η ενδιαφέρουσα μάσκα συνδυάζει τις αρετές των δυο προϊόντων που είναι ιδανικά για κάθε τύπο δέρματος και κυρίως για όσους τείνουν να έχουν λιπαρή επιδερμίδα.

Η μαγιά μπύρας μας βοηθά να αποβάλλουμε τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο δέρμα και είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία όπως το πυρίτιο, βασικό στοιχείο για να φαίνεται το δέρμα νεανικό και σφριγηλό.

Από την άλλη πλευρά, το ασπράδι αβγού κάνει το δέρμα μας πιο σφριγηλό ενώ παράλληλα μειώνει την υπερβολική λιπαρότητά του.

Πώς θα τη φτιάξετε;

Αναμειγνύετε και τα δυο υλικά μαζί μέχρι να αποκτήσει το μείγμα σας την επιθυμητή υφή.
Σε αυτήν την περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε τον κρόκο αβγού· ωστόσο αποτελεί εξαιρετικό συστατικό για μάσκες προσώπου για ξηρό δέρμα.

meygeia.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!