Τι ωραία αίσθηση να μπαίνετε στο σπίτι μετά τη δουλειά και όλος ο χώρος να μοσχομυρίζει! Σωστά; Αν το σπίτι σας δεν μυρίζει όμορφα τότε διαβάστε παρακάτω και θα εντυπωσιαστείτε με το τι μπορείτε να κάνετε με λίγο βαμβάκι και ακόμα ένα υλικό.

Advertisement

Τι θα χρειαστείτε Για αυτό το φυσικό αρωματικό χώρου θα χρειαστείτε μερικά τούλινα πουγκάκια (όλο και κάποια θα σας έχουν περισσέψει από κάποια βάφτιση ή γάμο ή μπορείτε να αγοράσετε 50-100 πουγκάκια με 2-3 ευρώ από μαγαζί με είδη κοσμημάτων ή είδη γάμου), λίγο βαμβάκι και ένα αιθέριο έλαιο.

Βήμα 1ο: Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι και ρίξτε 2-3 σταγόνες αιθέριου ελαίου της επιλογής σας (θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε φαρμακεία).

Βήμα 2ο: Βάλτε το βαμβάκι μέσα στο πουγκί και κλείστε το.

Βήμα 3ο: Τοποθετήστε τα πουγκάκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού που χρειάζονται μια έξτρα αρωματική νότα. Μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε ντουλάπες, σε παπουτσοθήκες (και σε παπούτσια), σε συρτάρια ή όπου αλλού θέλετε. Είναι ένα απολύτως φυσικό αρωματικό που δεν βλάπτει. Κρεμάστε ένα πουγκάκι στο μπάνιο σας, στην πόρτα ή εξωτερικά από κάποιο ντουλάπι για να μοσχομυρίσει το μπάνιο που συνήθως συσσωρεύει τις πιο βαριές και δυσάρεστες μυρωδιές.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πουγκάκια στο αυτοκίνητό σας αλλά και μέσα στην τσάντα σας για να μοσχομυρίσουν όλα τα πράγματά σας.

Φτιάξτε Αρωματικά Πουγκιά Για τα Συρτάρια σας Μόνο με 3 Υλικά

Tip Το φυσικό αυτό αρωματικό θα κρατήσει τον χώρο σας μυρωδάτο για 5-6 εβδομάδες και στη συνέχεια θα πρέπει απλά να το ανανεώσετε με μερικές ακόμα σταγόνες αιθέριου ελαίου. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μέσα στο πουγκί σας μερικά αποξηραμένα αρωματικά φυτά που η μυρωδιά τους είναι επίσης έντονη.

Φτιάξτε το πιο Τέλειο Αρωματικό για τα Σκουπίδια σας

Μπορείτε να αγοράσετε μια μεγάλη ποικιλία αιθέριων ελαίων από το φαρμακείο αλλά μπορείτε να φτιάξετε και τα δικά σας μόνοι σας. Εμείς θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε υπέροχο και μυρωδάτο αιθέριο έλαιο λεμονιού.

Θα χρειαστείτε 6 λεμόνια, 1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο και ένα μπουκαλάκι.

Πώς να Φτιάξετε Υγιεινό Αποσμητικό στο Σπίτι σας με Μηδέν Χημικά

Βήμα 1ο: Πλύνετε πάρα πολύ καλά τα λεμόνια σας και ξεφλουδίστε τα. Βράστε νερό σε μπεν μαρί (δηλαδή τοποθετώντας ένα κατσαρολάκι με νερό μέσα σε μια πιο μεγάλη κατσαρόλα με νερό). Κανονικά για άριστης ποιότητας αιθέριου ελαίου χρειάζεστε αποστακτήρα αλλά αν δεν έχετε ή δεν μπορείτε να φτιάξετε έναν αυτοσχέδιο, ακολουθήστε αυτή τη μέθοδο που είναι πιο απλή και θα σας δώσει ένα επίσης καλής (ίσως όχι άριστης) ποιότητας αιθέριο έλαιο που για αρωματικό χώρου είναι ό,τι πρέπει.

Βήμα 2ο: Μόλις το νερό στο πάνω κατσαρολάκι βράσει, ρίξτε μέσα τις φλούδες και το ελαιόλαδο. Φροντίστε οι φλούδες να είναι σχεδόν καλυμμένες με το λάδι και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για 4 ώρες περίπου. Αν το νερό εξατμιστεί, προσθέστε και άλλο.

Βήμα 3ο: Στραγγίστε το μείγμα και ρίξτε το μέσα σε ένα μπουκαλάκι. Το αιθέριο έλαιο λεμονιού είναι έτοιμο και θα αντέξει (με σωστή φύλαξη) για τουλάχιστον 2 χρόνια.

Tip Ο καλύτερος τρόπος για να στραγγίξετε το μείγμα είναι με ένα καθαρό ύφασμα. Εδώ θέλει προσοχή να μην έχει ίχνος βρομιάς το ύφασμά σας γιατί οποιοδήποτε είδος βρομιάς μπορεί να περάσει στο έλαιο και να το μολύνει.

Βαμβάκι: 9 Απίστευτες Χρήσεις που δεν Σκεφτήκατε Ποτέ

Extra tip Προτιμήστε σκουρόχρωμο γυάλινο δοχείο για την αποθήκευση (πρέπει επίσης να έχει καθαριστεί πολύ καλά και αυτό) και φυλάξτε το έλαιο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με λίγη βότκα. Βάλτε σε ένα μπουκαλάκια σπρέι βότκα και μερικές σταγόνες ελαίου λεμονιού και ψεκάστε με αυτό υφασμάτινες επιφάνειες που θέλετε να μοσχομυρίσουν.

spirossoulis.com

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!