Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι γεγονός! Σκάσαμε από τη ζέστη!!! Τι πιο λογικό να λαχταρήσουμε λίγο παγωτάκι; Ήθελα να είναι απλό, ελαφρύ, με λίγα υλικά κ να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το αυθεντικό παγωτό! Μετά από πειραματισμούς με τον Κωστή τα καταφέραμε κ σας παρουσιάζουμε ένα πεντανόστιμο παγωτάκι σοκολάτα-καρύδα που είναι κ νηστίσιμο! Θα το λατρέψετε! Περιέχει μόνο γάλα καρύδας, σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου (έβαλα της Alpro, το οποίο είναι υπέροχο!), σιρόπι αγαύης κ κομματάκια σοκολάτας. Η διαδικασία είναι πανεύκολη! Και μην μου πείτε ότι δεν έχετε παγωτομηχανή! Αξίζει να αγοράσετε, εξάλλου είναι πάμφθηνες πια κ κάνουν φοβερή δουλειά!

Advertisement

Σας φιλώ γλυκά κ περιμένω τις εντυπώσεις σας! Μουάτς!

Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 κονσέρβα γάλα καρύδας (365 γρ.)
1 φλ. γάλα αμυγδάλου Alpro μαύρη σοκολάτα
1/4 φλ. σιρόπι αγαύης/ σφενδάμου
5ο γρ. κουβερτούρα
για το γαρνίρισμα: αμύγδαλα, φλούδες σοκολάτας, καρύδα, σιρόπι βύσσινο κτλ

Εκτέλεση:
Βάζω αποβραδίς τον κάδο της παγωτομηχανής στην κατάψυξη. Την επομένη χτυπώ στο μίξερ το γάλα καρύδας (μόνο το στέρεο μέρος τα υγρά τα πετώ ή τα χρησιμοποιώ σε smoothies) ώσπου να γίνει σαν σαντιγί. Προσθέτω το γάλα αμυγδάλου κ το σιρόπι κ ξαναχτυπώ. Στο τέλος ενσωματώνω κ τα κομματάκια σοκολάτας. Αδειάζω το μείγμα στον κάδο. Σε 20 λεπτάκια το παγωτό είναι έτοιμο. Θα είναι μαλακό. Καταναλώνω αμέσως, αφού βάλω τις γαρνιτούρες μου ή το φυλάσσω στην κατάψυξη σε μπολ που κλείνει καλά ώστε να πάρει πιο “παγωτένια” υφή. Χρειάζεται ξεπάγωμα για 10 λεπτά πριν το σερβίρω από την κατάψυξη. Καλή σας απόλαυση!

theveggiesisters.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!