Βελτιώστε την υγεία σας με την κατανάλωση της πιο υγιεινής μπύρας.
Έχει οφέλη τα οποία μπορούν να θεραπεύσουν: προβλήματα στο στομάχι, αρθρίτιδα, και να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, όπως και της χοληστερόλης.

Advertisement

Η τζιτζιμπύρα μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα στο σπίτι, με το χυμό λεμονιού και λίγη ζάχαρη.

Μπορεί το τζίντζερ να μειώσει τον πόνο και τη φλεγμονή;
Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι η ηρεμιστική επίδραση, όταν πρόκειται για πόνους στην πλάτη και τους μυς. Αυτή η λύση έχει δοκιμαστεί σε πολλές κλινικές μελέτες, και το αποτέλεσμα έδειξε ότι η πιπερόριζα είναι χρήσιμη για τους ανθρώπους που υποφέρουν από χρόνιους πόνους και εκφυλιστική ή ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Συστατικά:

200 γραμμάρια ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο τζίντζερ
120 ml μεταλλικό νερό
Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού (κατά βούληση)
Λίγο βιολογικό μέλι (κατά βούληση)
450 ml φιλτραρισμένο νερό
20 γραμμάρια ζάχαρη
1 φέτα λεμόνι

Διαδικασία:
Ρίξτε το φιλτραρισμένο νερό (κρατώντας ένα φλιτζάνι για το σιρόπι) σε μια κατσαρόλα και βάλτε την να ζεσταθεί. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέστε το τζίντζερ. Θα πρέπει να το μαγειρέψετε περίπου 5 λεπτά, και στη συνέχεια, αφαιρείτε και αφήνετε αυτό το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Σε μία δεύτερη κατσαρόλα φτιάχνετε το σιρόπι: Διαλύεται τη ζάχαρη στο ένα φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό που κρατήσατε και βράζετε το μείγμα.

Στη συνέχεια, προσθέστε ½ φλιτζάνι από το μείγμα με το τζίντζερ, με 1/3 φλιτζάνι σιρόπι και ½ φλιτζάνι μεταλλικό νερό. Τα τελευταία συστατικά που προσθέτετε είναι το μέλι και ο χυμός λεμονιού. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα να διακοσμήσετε με φέτες λεμονιού.
Βρήκα αυτήν την συνταγή στο διαδίκτυο, αλλά μου φαίνεται πολύ μπελαλίδικη, οπότε μπορείτε να φτιάξετε και να απολαύσετε αυτήν, που είναι πιο εύκολη..

Τα οφέλη υγείας της τζιτζιμπύρας
Αν έχετε προβλήματα με το στομάχι, το τζίντζερ είναι η καλύτερη θεραπεία για σας, επειδή βελτιώνει και τη διαδικασία της πέψης. Άλλες ιδιότητες του τζίντζερ είναι η μείωση της κακής χοληστερόλης και των υψηλών επίπεδων σακχάρου στο αίμα.
Δείτε και Πεπτικό: Γιατί Είναι Σημαντική η Σωστή Πέψη στην Καθολική Υγιεία;

Απομακρύνετε και την πιθανότητα καρκίνου, αν πίνετε μπύρα τζίντζερ. Επίσης, θα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και να μειώνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης.

Ελεύθερη μετάφραση και επιμέλεια:proionta-tis-fisis.com via healthydietcent.com

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!