Γράφει η Χρύσα Πρέκα

Advertisement

Κάποτε με ρώτησες τι είναι η αγάπη τελικά;
Ο Νίκος Καζαντζάκης είχει πει, πως αγάπη δεν είναι συμπόνια μήτε καλοσύνη. Στην συμπόνια είναι δύο, αυτός που πονάει κι αυτός που συμπονάει. Στην καλοσύνη είναι δύο, αυτός που δίνει και αυτός που δέχεται. Μα στην αγάπη είναι ένας. Σμίγουν οι δύο και γίνονται ένας. Δεν ξεχωρίζουν. Το εγώ και το εσύ αφανίζονται, σου απάντησα.

Με κοίταξες με απορία και κούνησες το κεφάλι περιπαιχτικά. Δεν καταλάβαινες και ούτε θα καταλάβεις εάν δεν βρεις το θάρρος, να ζήσεις τα ερωτηματικά σου. Η αγάπη είναι ενέργεια, θέλει τόλμη και δράση.

Μοιάζει με το δροσερό νερό μία ζεστή μέρα. Δεν αρκεί να το βλέπεις να τρέχει από την πηγή, πρέπει να το πάρεις στις χούφτες σου να το πιεις για να σε ξεδιψάσει, μα εσύ έως τώρα δεν θέλεις να βραχείς. Φοβάσαι μην εθιστείς και σου γίνω απαραίτητη.
Ενώ καίγονται τα σωθικά σου, προτιμάς να αρκείσαι στην εικόνα του νερού, για να μην διακινδυνέψεις να σκουριάσει η λαμπερή πανοπλία της λογικής που καλύπτει την καρδιά σου και εκτεθείς.

Μήν χάσετε:

Μένεις προστατευμένος μα απρόσβλητος από εμένα, όπου κάθε φορά που σε ακουμπώ, αγγίζω το παγωμένο μέταλλο αντί για την ζεστή σου σάρκα. Ξεχνάς πως σώμα δίχως καρδιά, είναι ένα άδειο σώμα. Αυτό μου δίνεις όταν οι δυο μας γινόμαστε ένα, κι όμως εγώ τολμώ να σε αγαπώ, γιατί η αγάπη ανήκει στους δυνατούς και αρνούμαι να φανώ αδύναμη.
Είμαι δυνατή επειδή ανέχομαι τα λάθη σου, πιστεύω τα ψέματα σου, αρκούμαι στα λίγα που μου δίνεις και συνεχίζω να ελπίζω πως κάποτε θα με αγαπήσεις όπως και εγώ.

Υπομένω και επιμένω, διότι αγάπη σημαίνει εμπιστεύομαι και η εμπιστοσύνη για μένα αποδεικνύεται μόνο με πράξεις. Τα λόγια που μου λες ξεφτίζουν και με τον καιρό γίνονται κουρέλια. Με μετατρέπουν σε ζητιάνα, ενώ εγώ σου δίνω ότι πολυτιμότερο έχω και με πληγώνει αυτό, γιατί μπορεί να είμαι φτωχή μα είμαι και υπερήφανη.
Για αυτό σου λέω, δεν κινδυνεύεις εδώ, μην φοβάσαι να αφεθείς. Γίνε δυνατός και η καρδιά θα ενώσει ότι χωρίζει ο νους, αρκεί να της δώσεις μία ευκαιρία.
Κι αν ακόμα αναρωτιέσαι, τι είναι η αγάπη τελικά;

Τούτο μόνο θα σου πω… κοίτα με στα μάτια και θα καταλάβεις.

Χρύσα Πρέκα – healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!