Άν ποτέ ξανά ερωτευθείς…

Advertisement

να ερωτευθείς κάποιον που θα θέλει να μάθει από την πρώτη κιόλας μέρα πως τα αγαπημένα σου χρώματα είναι το μώβ κι έπειτα το πετρόλ. Κάποιον που τα καλοκαιρινά απογεύματα θα σου προσφέρει το αγαπημένο σου τσάι ροδάκινο, παγωμένο και θα θέλει να μάθει λίγα περισσότερα για τις εφηβικές σου τρέλες. Κάποιον που θα σου λερώνει τη μύτη με παγωτό βανίλια – αγριοκέρασο κι έπειτα θα ρουφάει εκείνη την τελίτσα, βρίσκοντας παράλληλα αφορμή για να δαγκώσει τα χείλη σου.

Άν ποτέ ξανά ερωτευθείς…

να ερωτευθείς κάποιον που θα αγαπάει όσο τίποτε το τρόπο που γελάς. Τόσο που θα κάνει τα πάντα κάθε φορά για να φτάνει στ’ αυτιά του ο ήχος από το γέλιο σου. Να ερωτευθείς κάποιον που θα ακουμπάει το κεφάλι του, στο στήθος σου και θα σου λέει να κάνεις λίγο ησυχία για ν’ ακούσει τους χτύπους της καρδιάς σου. Κάποιον που θα σου μάθει πως τα δάχτυλά σου γεννήθηκαν για να κουμπώνουν μέσα στα δικά του. Θα σου δείξει και τον τρόπο! Και θα στο υπενθυμίζει συχνά. Όσο πιο συχνά μπορεί!

Advertisement

Άν ποτέ ξανά ερωτευθείς…

να ερωτευθείς κάποιον που δεν θα ντρέπεται να σε φιλήσει σε δημόσιους χώρους, παρόλη τη διαφορά ηλικίας σας. Θα νιώθει περήφανος που σ’ έχει δίπλα του, που σε βλέπουν οι άλλοι στο πλάι του. Θ’ αδιαφορεί για τον κόσμο, ξέροντας πως εσύ είσαι όλος του ο κόσμος. Να ερωτευθείς κάποιον που θα σε κάνει ν’ αναρωτηθείς: «Γιατί μου δίνεις τόση αγάπη ρε γαμώτο;».
Μη φοβηθείς, σ’ αγαπάει στ’ αλήθεια! Σ’ αγαπάει πολύ!

Άν ποτέ ξανά ερωτευθείς…

να ερωτευθείς κάποιον που δεν θα θελήσει ποτέ να σε πληγώσει και κάθε φορά που θα κυλούν δάκρυα στα μάτια σου, θα είναι εκεί για ν’ αγκαλιάσει κάθε χιλιοστό της μοναξιάς σου. Κάποιον που θα αγαπάει κάθε σου ατέλεια, γιατί όλη η ομορφιά κρύβεται στις ατέλειες που υπάρχουν γύρω σου. Η τελειότητα είναι ουτοπική και ψεύτικη, ακούς;

Να ερωτευθείς κάποιον που τελικά… θα σε κάνει να πιστέψεις ότι είσαι ΕΣΥ εκείνη που δίνει νόημα στη ζωή του. Είσαι ΕΣΥ!

Advertisement

Σάκης Χαλβαντζής – loveletters.gr