Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν το ίδιο λάθος; Πετάνε τις φλούδες κρεμμυδιού…
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα κρεμμύδια είναι εξαιρετικά ευεργετικά για την υγεία μας και αυτός είναι ο λόγος που τα χρησιμοποιούν σχεδόν σε όλα τα πιάτα, αλλά θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι ορισμένες μελέτες απέδειξαν ότι τα φλούδια του κρεμμυδιού περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του ανθρώπου σε διάφορα επίπεδα.

Advertisement

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο φλοιός από το κρεμμύδι περιέχει ακόμα περισσότερα αντιοξειδωτικά από ότι το κρεμμύδι το ίδιο. Το καφέ στρώμα του εξωτερικού επιπέδου είναι πολύ χρήσιμο για τη βελτίωση της υγείας του δέρματος λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή.

Επιπλέον, ο φλοιός του είναι επίσης μια πλούσια πηγή μίας ισχυρής χρωστικής ουσίας που ονομάζεται Κουερσετίνη (quercetin), η οποία είναι πολύ αποτελεσματική για τη μείωση της υπέρτασης και προλαμβάνει τις φραγμένες αρτηρίες.

Όπως μπορείτε να δείτε, ο φλοιός των κρεμμυδιών είναι εξαιρετικά επωφελής οπότε θα πρέπει να τους περιλαμβάνετε στη διατροφή σας. Έτσι θα είστε σε θέση να μειώσετε τον κίνδυνο:
– καρδιαγγειακής νόσου,
– καρκίνου του παχέος εντέρου,
– παχυσαρκίας,
– διαβήτη τύπου 2,
– γαστρεντερικών προβλημάτων.

Ορισμένες μελέτες υποστηρίζουν ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, βοηθά στην απομάκρυνση όλων των τοξινών από τα έντερα και στην εξισορρόπηση της τιμής του pH. Επιπλέον, αποτρέπει και το σχηματισμό των καρκινικών κυττάρων.

Καθώς οι φλούδες από το κρεμμύδι δεν είναι βρώσιμες μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ως προσθήκη σε σούπες ή στα βραστά σας.

Πώς να κάνετε ρόφημα με τις φλούδες του κρεμμυδιού

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να έχετε φυλάξει τις φλούδες του σε ένα γυάλινο βάζο. Όταν θα θέλετε να τις φτιάξετε ρόφημα, το μόνο που χρειάζεται να βάλετε μερικά κομμάτια σε ένα γυάλινο μπολ και να ρίξετε βραστό νερό πάνω τους.

Φροντίστε, να τις καλύπτει το νερό και να τις αφήσετε να μουλιάσουν για περίπου 15 λεπτά. Στο τέλος, σουρώνετε και πιείτε το ρόφημά σας πριν πάτε για ύπνο.

Το κύριο συστατικό η Κουερσετίνη (quercetin) είναι ένα ισχυρό φλαβονοειδές με αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες– η οποία είναι η κύρια αιτία του καρκίνου.

Επιπλέον, στην ίδια ουσία οφείλονται και οι καταπραϋντικές τους ιδιότητες, έτσι μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και για τη θεραπεία της αϋπνίας.

 

Αξιοποιήστε τις φλούδες φρούτων και λαχανικών!

Ισχυρά αντιοξειδωτικά στις φλούδες φρούτων και λαχανικών. Πως να τις καταναλώνετε

Επιμέλεια/Απόδοσή: proionta-tis-fisis.com via healthinfoeveryday.com

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!