καλύτερη μαμά

H γυναίκα αυτή έκανε τα πάντα για ‘σένα. Αφιέρωσε τον προσωπικό της χρόνο, έκανε ένα σωρό εκπτώσεις στα θέλω της, ξενύχτησε, ξαγρύπνησε, αγωνίστηκε για χάρη σου –όπως, πιθανότατα, κάνεις κι εσύ τώρα για τα εγγόνια της. Η μαμά του καθενός είναι η καλύτερη μαμά στον κόσμο, γιατί…

20 σημάδια ότι έχεις την καλύτερη μαμά του κόσμου!

Advertisement

1. Γιατί σε άφησε να φας εκείνο το τελευταίο κομμάτι πίτσα, αυτή την σοκολατένια πάστα ή το τελευταίο μπισκότο, κι ας ήταν το αγαπημένο της. Και γιατί σε έκανε να πιστέψεις ότι «δεν πεινούσε» ή ότι «δεν είχε όρεξη» -κι ας είχε.

2. Γιατί έχει σκουπίσει, σφουγγαρίσει, τρίψει και γυαλίσει πατώματα, ρούχα, στρώματα, χαλιά λερωμένα από «τσισάκια» και εμετούς και τόσα άλλα χαριτωμένα που έκανες ως παιδί. Και δεν γκρίνιαξε καθόλου.

3. Σε άφηνε να τις φτιάξεις τα μαλλιά κοτσιδάκια, να την βάψεις και να τη στολίσεις όπως ήθελες όταν ήσουν κορίτσι, κι ας την έκανες να μοιάζει με τον Βασιλιά Καρνάβαλο.

4. Ήταν πάντα μα πάντα πρόθυμη να θαυμάσει τις ζωγραφιές σου και να πει «Τι όμορφη ζωγραφιά!» κι ας έβλεπε μια πολύχρωμη μουτζούρα.

5. Έχεις την καλύτερη μαμά του κόσμου, γιατί ποιος άλλος θα σε ανεχόταν στη δύσκολη εφηβεία σου; Ποιος άλλος έχει υπάρξει τόσο υπομονετικός μαζί σου, τη στιγμή μάλιστα που τον χρησιμοποιείς σαν κυματοθραύστη;

6. Παραδέξου το: είναι η καλύτερη, γιατί χωρίς εκείνη δεν θα ήξερες πώς να φτιάξεις αυτήν την πίτα που τους κάνει όλους να ζητούν τη συνταγή. Γιατί χωρίς την σοφή συμβουλή της, εκείνος ο λεκές θα έμενε για πάντα στη μοκέτα σου. Γιατί έχει μια λύση για κάθε σου πρόβλημα και σε κάνει να πιστεύεις καμιά φορά, ότι δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια μηχανή παραγωγής λύσεων.

7. Γιατί ήταν πάντα εκεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου έτοιμη να χειροκροτήσει την αδέξια προσπάθειά σου να απαγγείλεις κάποιο ποίημα για το έπος του ’40 –κι ας έπρεπε να πάρει ρεπό απ’ τη δουλειά.

8. Γιατί σε άφησε να κάνεις λάθη και να μάθεις απ’ αυτά, κι ας έβραζε μέσα της κάθε φορά που σε έβλεπε να αποτυγχάνεις.

9. Είναι η καλύτερη, γιατί ποτέ, μα ποτέ δεν είναι ακατάλληλη η ώρα να την πάρεις. Είναι ο πιο ειλικρινά διαθέσιμος άνθρωπος στη ζωή σου και θα είναι μέχρι να μην την βαστούν τα πόδια της.

10. Γιατί χωρίς εκείνην ποιος θα σε αγαπούσε τόσο πολύ, χωρίς να τον ενοχλεί ο παλιοχαρακτήρας σου;

11. Γιατί σε άφηνε να κοιμηθείς στο κρεβάτι της.

12. Η πιο καλή μαμά του κόσμου είναι η μαμά που σε έμαθε να λες «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» και «συγγνώμη» και σου δίδαξε ότι είναι κακό να πετάμε σκουπίδια στον δρόμο κι ότι πρέπει να σηκωνόμαστε στο λεωφορείο όταν κάποιος έχει ανάγκη τη θέση μας.

13. Γιατί εκείνη έφτιαξε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις απ’ τα παιδικά σου χρόνια.

14. Είναι η καλύτερη, γιατί μέχρι και σήμερα που έγινες κοτζάμ γαϊδούρα, όταν αρρωσταίνει, σου φτιάχνει σουπίτσες και σου δίνει ιαματικά φιλάκια.

15. Γιατί σε κάνει να νιώθεις δυνατή και ικανή για όλα, από την συναυλία του Ωδείου έως την συνέντευξη για την καινούρια δουλειά.

16. Η μαμά σου είναι η πιο καλή μαμά του κόσμου, επειδή φρόντιζε, φροντίζει και θα φροντίζει τα παιδιά σου με αυταπάρνηση και απεριόριστη αγάπη.

17. Γιατί τι θα είχες απογίνει, αν δεν υπήρχε η αγκαλιά της που όλα τα λύνει κι όλα τα συγχωρεί;

18. Ναι, είναι η καλύτερη γιατί -σε πολύ μεγάλο βαθμό- σε εκείνη χρωστάς αυτό που είσαι σήμερα.

19. Έχεις την καλύτερη μαμά του κόσμου, αν όταν σου λένε «Όσο μεγαλώνεις, γίνεσαι ίδια η μάνα σου», νιώθεις περήφανη!

20. Είναι η καλύτερη μαμά του κόσμου, γιατί είναι η μαμά σου. Και η μαμά του καθενός είναι οπωσδήποτε η καλύτερη. Όλοι το ξέρουν αυτό.

Δείτε Επίσης: Τι θέλω να θυμάσαι από μένα όταν μεγαλώσεις..

mama365.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!