λεπτύνετε τη μέση

Αν προσπαθείτε να αδυνατίσετε, περιορίστε την ποσότητα του βραδινού φαγητού, επειδή ό,τι το σώμα σας δεν μπορεί να κάψει για να παράγει ενέργεια, το αποθηκεύει σε μορφή λίπους.

Η λέπτυνση της περιφέρειας της μέσης σας μπορεί να είναι κάτι πολύ δύσκολο, επειδή το τοπικό λίπος χάνεται δύσκολα λόγω γενετικών, μεταβολικών και ορμονικών παραγόντων.

Advertisement

Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι η λύση είναι απλώς να κάνετε δίαιτα, υπάρχουν μερικά «αντιδραστικά» μέρη του σώματός σας που συνήθως παρουσιάζουν μεγαλύτερη δυσκολία στο αδυνάτισμα ή στην τόνωση, όπως η κοιλιά.

Στο σημερινό άρθρο θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τέσσερις ιδιαίτερα αποτελεσματικές και εκπληκτικές συμβουλές για να λεπτύνετε τη μέση σας σε μία εβδομάδα -και είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε.

Γιατί δεν μπορώ να λεπτύνω τη μέση μου;
Η πολύ λεπτή μέση είναι το όνειρο των περισσότερων γυναικών που θέλουν μια πιο θηλυκή σιλουέτα, επειδή τονίζει τις καμπύλες των γοφών τους.

Ωστόσο πρόκειται για ένα μέρος του σώματος στο οποίο συσσωρεύεται εύκολα λίπος, ακόμα κι αν είστε ήδη λεπτές.

Ας δούμε τι μπορεί να προκαλέσει αυτή την κατάσταση, πέρα από τους γενετικούς παράγοντες.

Ορμονικές ανισορροπίες -κατά την εμμηνόπαυση, για παράδειγμα.
Εγκυμοσύνη.
Πεπτικές διαταραχές.
Αργός μεταβολισμός.
Καθιστικός τρόπος ζωής.
Κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών ή πολλής ζάχαρης.
Κατάχρηση οινοπνεύματος.
Άγχος.

Περιορίστε την ποσότητα του βραδινού φαγητού
Το βραδινό γεύμα είναι εκείνο που συνήθως ευθύνεται για το ότι παχαίνετε και οι επιπτώσεις του μπορούν να είναι εμφανείς, ειδικά γύρω από τη μέση. Ευτυχώς η κοιλιά σας είναι το σημείο όπου παρατηρείται πρώτα η διαφορά όταν αλλάξετε το πώς τρώτε το βραδινό σας: μικρότερη ποσότητα φαγητού και νωρίτερα.

Μερικοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι είναι πολύ δύσκολο να φάνε νωρίς το βραδινό τους. Αντί αυτού, θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να απολαμβάνετε ένα σνακ στα μέσα του απογεύματος και να τρώτε κάτι πολύ ελαφρύ το βράδυ.

Υπάρχουν άλλοι που υποστηρίζουν ότι το βραδινό γεύμα είναι η μόνη στιγμή που βρίσκονται μαζί τα μέλη της οικογένειας, επομένως θα ήταν μεγάλη θυσία να αλλάξει αυτό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση προτείνουμε να επιλέγετε ελαφριές, εύκολες συνταγές και να ασκήσετε τη θέλησή σας ώστε να καταναλώνετε μικρότερες μερίδες. Ένα σνακ λίγο νωρίτερα είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να καθίσετε στο τραπέζι το βράδυ χωρίς να αισθάνεστε πολύ πεινασμένοι.

Το πρωί θα προσέξετε ότι το στομάχι σας είναι πιο μικρό, γεγονός που θα σας ενθαρρύνει να τηρήσετε αυτή την καλή συνήθεια.

Ελέγχετε τις μερίδες σας

Αυτό που συνιστούμε σχετικά με την ποσότητα του βραδινού γεύματος θα πρέπει να αποτελεί το στόχο σας για κάθε γεύμα.

Δεν χρειάζεται να πεινάτε, αλλά θα πρέπει να βρείτε ακριβώς τη στιγμή κατά την οποία θα μπορούσατε να φάτε περισσότερο αλλά δεν χρειάζεται. Μάλιστα, αν απλώς περιμένετε πέντε ή δέκα λεπτά, η πείνα σας μπορεί να εξαφανιστεί.

Το να γνωρίζετε πότε να περιορίσετε τον εαυτό σας αποτελεί το κλειδί επειδή συνήθως, όταν τρώτε περισσότερο από όσο πρέπει, πρόκειται για κάτι παχυντικό, όπως ψωμί ή γλυκά.

Ένα κόλπο είναι να αποκτήσετε τη συνήθεια να πίνετε ένα χωνευτικό έγχυμα μετά τα γεύματά σας. Επίσης βοηθάει το να μασάτε αργά κάθε μπουκιά του φαγητού, κάτι που σας κάνει να αισθάνεστε περισσότερο χορτάτοι.

Αυξήστε την πρόσληψη πρωτεΐνης

Έχετε πιθανώς ακούσει για δίαιτες που περιέχουν πολλή πρωτεΐνη, εξασφαλίζοντας θαυμαστά αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Όντως λειτουργούν, όμως είναι σκληρές με το συκώτι και τα νεφρά σας και συχνά οι άνθρωποι ξαναπαχαίνουν μόλις τις σταματήσουν.

Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης -είτε ζωικής είτε φυτικής προέλευσης- μπορεί να προάγει το αδυνάτισμα και ειδικά γύρω από τη μέση. Απλώς μην ξεχνάτε να καταναλώνετε και άλλες τροφές για να εξισορροπήσετε τη διατροφή σας.

Μερικές καλές πηγές ζωικής πρωτεΐνης είναι οι εξής:

Κρέας.
Ψάρι και θαλασσινά.
Αβγά.
Γαλακτοκομικά προϊόντα.

Στις πηγές φυτικής πρωτεΐνης περιλαμβάνονται οι εξής:

Φασόλια.
Ξηροί καρποί και σπόροι.
Πλήρη δημητριακά.
Αβοκάντο.
Ιδανικά θα πρέπει να τρώτε μία μερίδα πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα, συνδυάζοντας ζωικές και φυτικές πρωτεΐνες με ωμά και μαγειρεμένα λαχανικά. Τέλος, προσθέστε μερικά προϊόντα δημητριακών και προσπαθείτε να επιλέγετε πάντα ολικής άλεσης.

Επιλέγετε καλά λιπαρά

Ναι, τα λιπαρά είναι πολύ σημαντικά. Δεν χρειάζεται να τα βγάλετε από τη διατροφή σας, όπως λένε πολλοί διαιτολόγοι, αλλά θα πρέπει να τα επιλέγετε με σύνεση.

Τα υγιεινά λιπαρά θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να λεπτύνετε τη μέση σας καθώς και άλλα σημεία του σώματος στα οποία τείνει να συσσωρεύεται λίπος.

Τα υγιεινά λιπαρά χρησιμοποιούνται από το σώμα για την υποστήριξη πολυάριθμων λειτουργιών που απαιτούν από αυτό αύξηση της δαπάνης ενέργειας.

Μην Χάσετε: Εξαλείψτε άμεσα τη χαλάρωση στα μπράτσα!

Επομένως να προσθέτετε μία μερίδα υγιεινού λίπους σε κάθε γεύμα:

Ξηροί καρποί και σπόροι.
Αβοκάντο.
Φυτικά έλαια ψυχρής έκθλιψης (από ελιά, καρύδα, σουσάμι, φύτρο σταριού κ.λπ.)
Λιπαρά ψάρια.
Κρόκος αβγού.
Γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γιαούρτι, γίδινο και πρόβειο τυρί ή βούτυρο γκι.

meygeia.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!