αριστερή σας πλευρά

Για τους περισσότερους ανθρώπους ο ύπνος είναι αγαπημένη συνήθεια. Ξέρατε όμως ότι η στάση που κοιμάστε μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας; Σύμφωνα με άρθρο του ιατρικού site “Ηealthdigezt” – με ειδικότητα σε θέματα εκλαϊκευμένης επιστήμης – υπάρχουν τουλάχιστον 6 λόγοι για τους οποίους ο ύπνος στην αριστερή πλευρά του σώματος μπορεί να συνεισφέρει θετικά σε ό,τι αφορά την καλή κατάσταση ζωτικών οργάνων όπως η καρδιά, ο σπλήνας και τα έντερα. Και να τα οφέλη, που κατά το άρθρο, προκύπτουν για την υγεία σας, αν φροντίζετε να κοιμάστε στην αριστερή σας πλευρά:

Advertisement

1.

Βελτιώνει τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος
Το λεμφικό σύστημα παίζει ζωτικό ρόλο στο σώμα, αφού είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση των άχρηστων και τοξικών ουσιών από τον οργανισμό. O θωρακικός πόρος, ο κεντρικός αγωγός του λεμφικού συστήματος βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του ανθρώπινου σώματος και γι’ αυτό τον λόγο ο ύπνος στα αριστερά βοηθάει το σώμα να επεξεργαστεί πιο αποτελεσματικά τις περιττές ουσίες. Επίσης, το λεμφικό σύστημα φροντίζει για τη μεταφορά λιπών, πρωτεϊνών και άλλων σημαντικών ουσιών στους ιστούς του οργανισμού και ο ύπνος στα αριστερά επιτρέπει στα κύτταρα να λαμβάνουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά πολύ πιο γρήγορα.

2.

Επιτρέπει στον σπλήνα να δουλέψει καλύτερα
Ο σπλήνας είναι το μεγαλύτερο όργανο του λεμφικού συστήματος και βρίσκεται (και αυτός) στην αριστερή πλευρά του σώματος. Όταν κοιμάστε στην αριστερή πλευρά, ο σπλήνας σας δουλεύει πιο αποτελεσματικά. Ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η βαρύτητα. Προωθεί τη ροή του αίματος προς το συγκεκριμένο όργανο, επιτρέποντάς του να φιλτράρει τις ακαθαρσίες ταχύτερα.

3.

Διευκολύνει την αποβολή των ακαθαρσιών από το σώμα
Η σύνδεση μεταξύ του λεπτού και του παχέος εντέρου βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του σώματος σας, στην περιοχή που ονομάζεται ειλεοτυφλική βαλβίδα. Όταν κοιμάστε στην αριστερή πλευρά σας, η βαρύτητα διευκολύνει τα απόβλητα να μετακινηθούν από το λεπτό στο παχύ έντερο. Αυτό επιτρέπει στο παχύ έντερο να αποβάλει τις ακαθαρσίες από το σώμα σας πιο γρήγορα.
6 μυστικά μακροζωίας και ευτυχισμένης καθημερινότητας
6 μυστικά μακροζωίας και ευτυχισμένης καθημερινότητας

4.

Μπορεί να μειώσει τη νυχτερινή καούρα
Αν υποφέρετε συχνά από καούρες, τότε δοκιμάστε να κοιμηθείτε στην αριστερή σας πλευρά. Σε αυτή τη στάση το στομάχι σας θα βρίσκεται κάτω από τον καρδιακό σφιγκτήρα που συνδέει τον οισοφάγο με το στομάχι. Ξαπλώνοντας στα αριστερά, αποτρέπεται η επιστροφή του περιεχομένου του στομάχου στον οισοφάγο.

5.

Δεν επιβαρύνει το συκώτι
Επειδή το ήπαρ είναι στη δεξιά πλευρά του σώματος, αν κοιμάστε στη δεξιά πλευρά σας τότε σίγουρα το πιέζετε. Η αριστερή πλευρά στον ύπνο, ωστόσο, δεν θα επιτρέψει στις τοξίνες και σε άλλες βλαβερές ουσίες να επιβαρύνουν το συκώτι σας.

6.

Κάνει καλό στην καρδιά
Η αριστερή πλευρά της καρδιάς παίρνει αίμα από τους πνεύμονες και το διοχετεύει στο σώμα. Οπότε η αριστερή στάση στον ύπνο μπορεί να βοηθήσει την καρδιά να κάνει τη δουλειά της πιο εύκολα και αποτελεσματικά. Αν κοιμάστε αριστερά η βαρύτητα διευκολύνει τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.

m.lifo.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!