ανθρώπινες σχέσεις

-Γιατί χαλάνε οι ανθρώπινες σχέσεις Δάσκαλε;

Advertisement

-Επειδή κάποια στιγμή, χαλάνε τα δομικά υλικά στα οποία στηρίχτηκαν όταν χτίστηκαν. Οι σχέσεις έτσι όπως έχουμε μάθει να τις δημιουργούμε, στηρίζονται σε συμβόλαια. Όταν σπάσουν αυτά τα συμβόλαια, η σχέση καταρρέει.

Ένα τέτοιο συμβόλαιο, είναι οι προσδοκίες. Αν μείνουν ανεκπλήρωτες, χαλάει η σχέση. Ένα άλλο συμβόλαιο είναι οι απαιτήσεις. Αν δεν ανταποκριθούν, η σχέση χαλάει. Κάποιο άλλο συμβόλαιο, είναι η αιωνιότητα των επαναλαμβανομένων ίδιων πράξεων. Αν αλλάξουν οι πράξεις μέσα σε μία σχέση, αυτή τελειώνει.

Χιλιάδες είναι τα είδη των συμβολαίων που συνάπτουμε κατά τη δημιουργία μιας σχέσης. Το δύσκολο είναι να γίνει αντιληπτό ότι τα συμβόλαια αυτά, στην πραγματικότητα, έχουν πολύ μικρή χρονική διάρκεια.

Κανένας από τα δύο μέλη μιας σχέσης δεν παραμένει ίδιος και στάσιμος, άρα κανείς δεν μπορεί να τηρήσει τους όρους του συμβολαίου σε βάθος χρόνου. Όλα γύρω μας εξελίσσονται συνέχεια αλλά εμείς ζητάμε ο άλλος να παραμένει ίδιος και να εκπληρώσει το συμβόλαιό του! Ακόμα και όταν γνωρίζουμε ότι και εμείς οι ίδιοι έχουμε αλλάξει, αλλάζοντας τους δικούς μας όρους!

Παραδοχή χρειάζεται! Ανθρώπινη σχέση δημιούργησα με κάποιον άλλο, επειδή είπανε καλημέρα οι καρδιές μας όταν συναντηθήκαμε.

Τι μεγάλη χαρά να τον βλέπω να αλλάζει, να ωριμάζει, να μετουσιώνεται σε αυτό που προορίζεται εκείνος, να δυναμώνει και να εκφράζει το θεϊκό σχέδιο μέσα του μέρα με τη μέρα! Τι ατελείωτη σχέση θα έχω όταν τον διευκολύνω κιόλας γι αυτό! Πόσο πολύ θα με ανεβάζει η σχέση, όταν με διευκολύνει στην πορεία μου!

dimitris.nomikos

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!