– Περίπου φίλοι… Σχεδόν φίλες!!
Είναι αυτές οι παλιές φιλίες που δημιουργήθηκαν σε ένα σχολείο ,σε μια γειτονιά, σε μια σχολή, σε μια δουλειά… Οσο ακόμα είμασταν παιδιά και ενήλικοι διανύοντας τα είκοσι έως τριάντα!!! Αντεξαν στον χρόνο πέρασαν πολλά όμορφα και άσχημα μαζί, μοιράστηκαν τρέλες, αγωνίες, έρωτες, χωρισμούς, καλοκαίρια ,νύχτες και μέρες με πολύ μπλα μπλα με γέλια με κλάματα με φιλοσοφικές ανησυχίες ,με παρεξηγήσεις πολλές φορές! Αλλά συνέχισαν με αγάπη βαθειά ,αληθινή …!!!!!!

Advertisement

Και έρχεται η στιγμή που ανατρέπεις την ζωή σου και αλλαζεις κατεύθυνση για κάποιους λόγους, αλλάζεις τόπο διαμονής…. Φεύγεις μακριά από αγαπημένα σου άτομα αλλά δεν χωρίζεις από αυτά! Εχεις πίστη και αισιοδοξία ότι όλα θα είναι όμορφα, και είσαι ανοιχτός άνθρωπος σε νέες γνωριμίες, φιλικός, κοινωνικός, καλοπροαίρετος, αληθινός!! Γνωρίζεις κόσμο πολύ ,εδώ και εκεί…

Δίνεις χρόνο, ευκαιρία να εξελιχθεί η γνωριμία σε φιλία. Τρως τα μούτρα σου, άλλοτε είναι μια μικρή μελανιά, άλλοτε τρέχουν αίματα από την μετωπική σε ανώμαλο τοίχο!!! Εχεις ηδη χαθεί κάπως με τις παλιές και τους παλιούς καλούς φίλους… Δίνεσαι σε καινούριες γνωριμίες και αν είσαι τυχερός και με ανοιχτά μάτια, κρατάς μακριά οτιδήποτε τοξικό και καταστροφικό για την ψυχή σου και διατηρείς την επαφή με ότι νιώθεις πως αξίζει τον χρόνο και την αγάπη σου!!

Μήν χάσετε:

Τελικά χαίρεσαι για νέες φίλες και φίλους που έβαλες στην ζωή σου… Και όμως αναρωτιέσαι κάποιες στιγμές για το αν αληθινά σε αγαπούν, σε αποδέχονται όπως είσαι, αν σε ζηλεύουν για ότι διαφορετικό έζησες από αυτούς, αν σε κρίνουν και επικρίνουν από αγάπη, από κακιά και κόμπλεξ, αν σκέφτονται το καλό για εσένα αληθινά μέσα τους!!!! Αν όντως χαίρονται όταν χαίρεσαι !!! Αν τελικά είναι ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ!!!

Είναι λίγες και επιφανειακές οι στιγμές και οι συζητήσεις πολλές φορές που μοιράζεσαι μαζί τους! Δεν σας συνδέει κάτι δυνατό από το παρελθόν! Εξάλλου έχουν και εκείνοι παλιούς αγαπημένους φίλους στην ζωή τους και στους δύο τρίτος δεν χωράει συνήθως!
Μετά τα τριάντα τελικά σε μια καινούρια πόλη αν βρεθείς, είναι λίγο μελανό το θέμα της φιλίας!!!

Πρέπει να είσαι πολύ τυχερός να συναντήσεις ανθρώπους να εκτιμήσουν ,να δεχτούν, να σεβαστούν, να καταλάβουν αυτό που είσαι και απλά να σε αγαπήσουν και να μοιραστείτε μαζί αληθινά συναισθήματα, ιδέες, σκέψεις και στιγμές ζωής!!!!!

Δεσποινα Παπαδοπουλου – healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!