βάλσαμο χειλιών

Χάρη στην ελαιώδη υφή του, το βάλσαμο χειλιών μπορεί να φανεί πραγματικά χρήσιμο σε διάφορες περιπτώσεις. Όποτε χρειάζεται να λιπάνετε κάποιο φερμουάρ ή κάποια βίδα, απλώς βρείτε ένα σωληνάριο βάλσαμου χειλιών.

Το βάλσαμο χειλιών είναι σχεδιασμένο να προστατεύει το ευαίσθητο δέρμα των χειλιών από βλαπτικούς παράγοντες στο περιβάλλον.

Advertisement

Βοηθάει τα χείλη να διατηρούν τη φυσική τους υγρασία, μειώνει την παρουσία νεκρών κυττάρων και δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα κατά των ελεύθερων ριζών και των βλαβερών ακτίνων του ήλιου.

Ωστόσο το βάλσαμο χειλιών είναι χρήσιμο για τόσα πολλά άλλα πράγματα πέρα από την προστασία των χειλιών σας. Υπάρχουν δεκάδες εναλλακτικές χρήσεις που αξιοποιούν τη μοναδική του σύνθεση, την υφή και τις ιδιότητές του.

Επειδή τόσες πολλές από αυτές τις εναλλακτικές χρήσεις δεν είναι ευρέως γνωστές, παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σας δεκαπέντε από τις καλύτερες, έτσι ώστε να αρχίσετε να τις αξιοποιείτε.

Μην τις χάσετε!

1. Καταπραΰνετε τις πληγές και τα τσιμπήματα εντόμων με βάλσαμο χειλιών
Χάρη στις καταπραϋντικές, ενυδατικές του ιδιότητες, το βάλσαμο χειλιών είναι θαυμάσιο για τη φροντίδα μικρών αμυχών ή επιφανειακών τραυματισμών του δέρματος.

Καταπραΰνει τον ερεθισμό, μειώνει τη φαγούρα και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.

Μάλιστα είναι εξαιρετικό για την ανακούφιση από την ενόχληση που προκαλούν τα τσιμπήματα των κουνουπιών και άλλων εντόμων.

2. Προστατέψτε το πρόσωπό σας από τον ήλιο

Η προστατευτική δράση του βάλσαμου χειλιών δεν είναι χρήσιμη μόνο για τα χείλη αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προστασία του υπόλοιπου προσώπου από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Αν και δεν είναι τόσο καλό για την προστασία του δέρματός σας όσο το αντηλιακό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό σε περίπτωση ανάγκης.

Προσέξτε να μην το εφαρμόσετε στην περιοχή γύρω από τα μάτια σας, επειδή το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

3. Κρύψτε τις γρατζουνιές σε δερμάτινα

Μπορείτε να κρύψετε τις γρατζουνιές και άλλες φθορές στα δερμάτινα αντικείμενα απλώνοντας επάνω τους λίγο βάλσαμο χειλιών.

Χρησιμοποιήστε το σε παπούτσια, τσάντες, ζώνες, έπιπλα και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο αρχίζει να δείχνει θαμπό και φθαρμένο.

4. Ανάψτε φωτιά

Αν δυσκολεύεστε να ανάψετε τη φωτιά, απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα βάλσαμου χειλιών σε ένα κομμάτι βαμβάκι και ανάψτε το.

Θα αρχίσει αμέσως να καίγεται και η φλόγα θα διατηρηθεί πολύ περισσότερο από ό,τι ένα απλό σπίρτο.

5. Φτιάξτε ένα κερί

Εισάγετε μια οδοντογλυφίδα, ένα σπιρτόξυλο ή ένα κομμάτι σπάγκο για να φτιάξετε ένα κερί για χρήση σε περίπτωση ανάγκης.

6. Λιπαντικό

Επειδή περιέχει ελαιώδεις ουσίες, το βάλσαμο χειλιών είναι θαυμάσιο για να λιπάνετε φερμουάρ, βίδες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα που κολλάνε εύκολα.

7. Δοχείο

Ένα άδειο σωληνάριο από βάλσαμο χειλιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση προϊόντων όπως οδοντόκρεμα, σαπούνι, κερί και βαζελίνη.

8. Για τα μαλλιά που φριζάρουν

Λίγο βάλσαμο χειλιών σε μια βούρτσα ή χτένα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του φριζαρίσματος των μαλλιών.

Χρησιμοποιήστε λίγη υγρασία για να διατηρήσετε για περισσότερο την υφή στις μπούκλες σας.

9. Μυστική κρυψώνα

Ένα άδειο σωληνάριο από βάλσαμο χειλιών είναι η τέλεια κρυψώνα για χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

10. Προλαμβάνει τις φουσκάλες

Μερικά παπούτσια είναι φτιαγμένα από υλικά που μπορούν να είναι σκληρά με το δέρμα και να προκαλέσουν οδυνηρές φουσκάλες.

Όταν συμβαίνει αυτό, πάρτε λίγο βάλσαμο χειλιών και απλώστε το στην πάσχουσα περιοχή.

11. Επαγγελματικό μακιγιάζ

Η κρεμώδης υφή του καθιστά το προϊόν αυτό ιδανικό για να δώσετε μια επαγγελματική πινελιά στο μακιγιάζ σας.

Πάρτε λίγο βάλσαμο χειλιών και αναμείξτε το με λίγη σκιά ματιών πριν την εφαρμόσετε.

Θα έχετε εμφάνιση πολλών αστέρων!

12. Τέλεια φρύδια

Μερικές φορές τα πυκνά φρύδια μοιάζουν απεριποίητα παρά το γεγονός ότι τα χτενίζετε.

Για να τα κάνετε να μείνουν στη θέση τους και να έχουν τέλεια όψη, τρίψτε τα με λίγο βάλσαμο χειλιών για άψογη εμφάνιση.

13. Διορθώστε λάθη στο μακιγιάζ

Όταν μακιγιάρεστε δεν είναι ασυνήθιστο να κάνετε κάποια λάθη ή να είναι απαραίτητες κάποιες διορθώσεις.

Για να μη χρειαστεί να αφαιρέσετε εντελώς όλο το μακιγιάζ, απλώς τρίψτε το σημείο που θέλετε να ντεμακιγιάρετε με λίγο βάλσαμο χειλιών πριν το σκουπίσετε με ένα χαρτομάντιλο.

14. Άρωμα που διαρκεί περισσότερο

Κάντε το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο απλώνοντας λίγο βάλσαμο χειλιών στο δέρμα σας πριν φορέσετε το αγαπημένο σας άρωμα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε: Πώς να επιλέξετε το σωστό άρωμα.

15. Μαλακώστε τις παρανυχίδες σας

Αν κάνετε μανικιούρ μόνοι σας και δεν έχετε κάτι για να μαλακώσετε τις παρανυχίδες σας, τρίψτε τες με λίγο βάλσαμο χειλιών και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά.

Μην Χάσετε: Κάνε πλύσεις στο στόμα σου με 1 κουταλάκι της σούπας λάδι και δες τι εκπληκτικό θα σου συμβεί..

Όχι μόνο θα τις μαλακώσει αλλά και θα τους εξασφαλίσει λίγη παραπάνω ενυδάτωση.

Είστε έτοιμοι να αξιοποιήσετε όλες τις παραπάνω χρήσεις για τις οποίες προσφέρεται αυτό το απλό προϊόν; Τώρα που γνωρίζετε μερικές από αυτές, μην περιμένετε -αρχίστε να τις χρησιμοποιείτε για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

meygeia.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!