χρυσάνθεμο

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική (TCM),το χρυσάνθεμο τσάι εξισορροπεί το σύστημα με διάφορους τρόπους.Δροσίζει το σώμα και καθαρίζει το συκώτι.

Το τσάι αυτό υποστηρίζει επίσης την ατονία , μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος, χαλαρώνει το νευρικό σύστημα.

Advertisement

Καλλιεργείται από τους Κινέζους για πάνω από 3.000 χρόνια και συνίσταται από εναλλακτικούς ιατρούς, αυτό το αξιόπιστο βότανο μπορεί να θεραπεύσει ένα πλήθος ασθενειών.

Ομοίως, οι Κινέζοι χρησιμοποιούν το τσαι για άγχος και την ισορροπία των νεύρων. Το χρυσάνθεμο υποστηρίζει ένα υγιές ήπαρ, Τον θυμό, το άγχος, κεφαλαλγία , ζάλη και την χαλάρωση , χρησιμοποιείται για να «εντείνει την όραση και την ακοή, να ηρεμήσει τα νεύρα και να καθαρίσει τον εγκέφαλο.»

Κατά τη διάρκεια του ζεστού καλοκαιριού,το χρυσάνθεμο τσάι καταναλώνεται συχνά για να διαλύσει τη θερμότητα του σώματος,.

Είναι επίσης χρήσιμο για πυρετούς στα πρώιμα στάδια της ασθένειας.

Γεμάτο με βήτα καροτίνη και βιταμίνη C,το χρυσάνθεμο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προωθεί μια υγιή επιδερμίδα και μειώνει τα σημάδια της γήρανσης. Πολλάκις, το χρυσάνθεμο συνδυάζεται με άλλα βότανα για την αύξηση της δραστικότητας του στην επούλωση συγκεκριμένων τραυμάτων.

Μην Χάσετε: Βότανο Βελτιώνει την Όραση ακόμα & σε άτομα άνω των 70 ετών!

Συνιστάτε επίσης για τα εξής:

Ένα τσάι θα αναζοωγονήσει τα μάτια σας

βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης.

Τα οφέλη από την μακροχρόνια κατανάλωση τσαγιού έχουν αναγνωριστεί σε όλη την ιστορία της κινεζικής ιατρικής. Λέγεται επίσης ότι προλαμβάνουν τη γήρανση.

blackseeds1.blogspot.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!