κοίτα πιο βαθιά

Πόσο δίκιο έχουν που λένε ότι «ο χρόνος είναι γιατρός» και πόσο σημαντική είναι η φράση που ακούω κατά καιρούς ότι «όλα είναι στο μυαλό»

Ναι λοιπόν, ο χρόνος πιθανό είναι να μπορεί να γιατρεύει σχεδόν τα πάντα. Σίγουρα πάντως τραυματικές εμπειρίες θα τις αποβάλλει το μυαλό, θα τις απωθήσει στο υποσυνείδητο.

Advertisement

Στο προσεχές μέλλον ίσως καταφέρει να τις ξεπεράσει άλλοτε μόνος ή με κάποια είδους βοήθεια ειδική ή μη άλλοτε ίσως να βγάζει μετέπειτα διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα. Κανείς δεν γνωρίζει τις διαστάσεις του ανθρώπινου μυαλού και το μεγαλείο του ανθρώπου.

Ο κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει διαφορετικά τις καταστάσεις της ζωής του. Άλλοι με πυγμή και τσαμπουκά άλλοι με υπερηφάνεια και εγωισμό άλλοι με αξιοπρέπεια, άλλοι με μικροπρέπεια, άλλοι με εμμονές και χωρίς να συνειδητοποιούν τις ψυχώσεις τους και τα προβλήματα τους άλλοι με αδυναμία και κόμπλεξ, άλλοι με φιλότιμο και σεβασμό.

Η Κάθε περίπτωση διαφορετική όπως άλλωστε και ο κάθε άνθρωπος.
Το μεγαλείο λοιπόν της ανθρώπινης φύσης μέσα από τη δύναμη που αντλείται από το Θεό μπορεί να κάνει και θαυματα,μπορεί ακόμα και να ξεχνά ασήμαντα πράγματα που τους είχαν κολλήσει άλλοτε.Γιατι έτσι είναι το αναμενόμενο ότι δεν είναι σημαντικό γρήγορα λησμονιέται.

Σίγουρα πχ θα ξεχάσεις αργά ή γρήγορα μια μπλούζα ή ένα ζευγάρι παπούτσια που ήθελες τόσο καιρό να αγοράσεις αλλά δεν θα ξεχάσεις ας πούμε πχ τα γενέθλια της αγαπημένης σου φίλης ή δεν θα ξεχάσεις τον άνθρωπο που σε έκανε να νιώσεις ερωτευμένο για πρώτη φορά.

Η φύση του ανθρώπου είναι να ξεχνά τις δυσκολίες και να συνεχίζει παρακάτω,σίγουρα μια γυναίκα μπορεί να μη ξεχνά τις ωδίνες ενός τοκετού αλλά συνεχίζει να τεκνοποιεί γιατί ο προσωρινός πόνος μπροστά στη μεγάλη αγάπη ξεχνιέται.

Εν κατακλείδι, αν κάτι είναι σημαντικό για το καθένα δεν θα ξεχαστεί πιστεύω ποτέ όσο ασήμαντη κι αν είναι λεπτομέρεια, αλλά αν είναι να λησμονηθεί τότε ποτέ του δεν ήταν γραφτό να το σκεφτείς πόσο μάλλον να το πράξεις.

Μη μένεις σε ανούσια πράγματα κοίτα πιο βαθιά τι είναι σημαντικό για σένα!!
Αν αυτό που σκέφτεται η καρδιά και αγαπά αυτό θα μείνει και στο μυαλό!
Η ψυχή θα γαληνεψει και το κορμί θα ηρεμήσει..

Άλλωστε όλα πάνε πακέτο
Στο σύνολο της προσωπικότητας του ανθρώπο

Γράφει η Ιωάννα Σουλελέ Για Το healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!