Ιγμορίτιδα σπιτική συνταγή

Ιγμορίτιδα είναι η φλεγμονή του βλεννογόνου των ιγμορείων.
Τις περισσότερες φορές η ιγμορίτιδα είναι λοίμωξη που συνοδεύει ή ακολουθεί γενικότερες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού και συνήθως οφείλεται σε ιούς.

Οι ιγμορίτιδες που οφείλονται σε μικρόβια είναι σπανιότερες, σοβαρότερες και διαρκούν πολύ περισσότερο. Τέλος η ιγμορίτιδα που επιμένει παρά την αγωγή, μπορεί να οφείλεται σε αλλεργία.

Advertisement

Τα πιο κοινά και δυσάρεστα συμπτώματα είναι: συμφόρηση, πονοκέφαλος, πυρετός, πόνο και ως επί το πλείστον δυσφορία.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει το μηλόξυδο:
Λόγω της πλούσιας περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα, ίνες και βιταμίνες το μηλόξυδο είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία της λοίμωξης των ιγμορείων.

Επίσης η κατανάλωση μηλόξυδου θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να προστατεύσετε γενικότερα τον εαυτό σας από λοιμώξεις.

Κατάλογος των συστατικών που θα χρειαστούν:

– 1 κουταλιά της σούπας Αγνό μέλι
– 1 κουταλιά της σούπας Πιπέρι καγιέν
– 1 λεμόνι (τον χυμό του)
– 1/2 φλυτζάνι καθαρό νερό
– 1/4 φλυτζάνι μηλόξυδο (αφιλτράριστο)

Προετοιμασία
Βράζετε το νερό και το ρίχνετε σε μια κούπα. Προσθέτετε το μηλόξυδο και ανακατεύετε καλά. Αφήστε το να μείνει και να κρυώσει λίγο και στην συνέχεια προσθέτετε το αγνό μέλι και το πιπέρι καγιέν. Ανακατεύετε τα συστατικά και τελευταία βάζετε τον χυμό από το λεμόνι.

Μην Χάσετε: Συνταγή καθαρισμού των πνευμόνων από φλέγμα, τοξίνες & φλεγμονές!

Χρήση
Θα πρέπει να πίνετε από αυτό το ρόφημα έως ότου να αισθανθείτε καλύτερα.

Για καλύτερα αποτελέσματα: Περιμένετε το μέλι να διαλυθεί φυσικά σε θερμοκρασία δωματίου στο βρασμένο νερό πριν την προσθήκη των υπόλοιπων συστατικών. Με αυτόν τον τρόπο θα μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα της συνταγής.

Επιμέλεια/Μετάφραση: proionta-tis-fisis.com via DailyHealthGen

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!