Εξαφανίστε διπλοσάγονο

Ο λαιμός είναι ένα μέρος του σώματος που τείνουμε να ξεχνάμε, μέχρι το πέρασμα του χρόνου να μας δείξει απότομα την χαλαρωμένη εμφάνισή του.

Υπάρχει μια σειρά παραγόντων που μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση διπλοσάγονου, αλλά ευτυχώς υπάρχουν και αρκετές φυσικές λύσεις που σταδιακά θα το εξαλείψουν.

Advertisement

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να εξαλείψετε το διπλοσάγονο με λίγες απλές ασκήσεις κι αλλαγές στον τρόπο ζωής βελτιώνοντας συνολικά την υγεία και την ευεξία σας.

Είστε υπέρβαροι;
Όταν το διπλοσάγονο γίνεται ιδιαίτερα εμφανές, είναι αποτέλεσμα της αύξησης βάρους, έτσι το πρώτο βήμα για να μειώσετε την εμφάνιση του είναι να αποφεύγετε την αύξηση βάρους σε πρώτη φάση, κι αν είναι εφικτό να χάσετε κιολας μερικά κιλά. Για να μειώσετε την άσχημη εμφάνιση του χαλαρωμένου πηγουνιού, ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή κι ελαττώστε τις μερίδες του βραδινού, το οποίο είναι συνήθως το πιο παχυντικό γεύμα της ημέρας.

Αν το να είστε υπέρβαροι είναι η αιτία για το διπλοσάγονό σας, θα είναι ιδιαίτερα εμφανές όταν ανοίγετε το στόμα σας.

Θα σας δώσουμε λίγες συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να χάσετε βάρος χωρίς να κάνετε πολλές θυσίες:

Να τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες: φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Αποφεύγετε τα τηγανητά φαγητά, τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά, τα επεξεργασμένα ή λιπαρά κρέατα και τα γλυκά.
Να τρώτε μια σαλάτα με κάθε γεύμα.
Να πίνετε ένα ποτήρι νερό μισή ώρα πριν το φαγητό.
Να μασάτε πολύ καλά κι αργά το φαγητό σας, πραγματικά απολαμβάνοντάς το. Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώσετε περισσότερο ικανοποιημένοι.

Πρόκειται για χαλάρωση του δέρματος;
Άλλες περιπτώσεις, οφείλονται στο χαλαρωμένο δέρμα στο πρόσωπο και στο λαιμό κι όχι στο λίπος. Αυτό μπορεί να προκληθεί από ξαφνική απώλεια βάρους, γήρανση ή ακόμη κι από γενετικούς λόγους. Όποια κι αν είναι η περίπτωση, θα πρέπει να αρχίσετε να τρώτε περισσότερες πρωτεΐνες για να ενδυναμώσετε και να ενισχύσετε αυτούς τους ιστούς, καταναλώνοντας ζωικές (κρέας, ψάρι, αβγά, γαλακτοκομικά) και φυτικές (όσπρια, αποξηραμένα φρούτα, μανιτάρια, σπιρουλίνα, κτλ) τροφές.

Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα απόλυτα φυσικό, ομοιοπαθητικό συμπλήρωμα διατροφής που θα σας βοηθήσει στην αποκατάσταση της σταθερότητας των ιστών του σώματός σας. Όχι μόνο στο λαιμό, αλλά και στο μυϊκό σύστημα γενικά. Ονομάζεται φθοριούχο ασβέστιο D6. Βάζετε απλά τις ταμπλέτες κάτω από την γλώσσα, τρεις φορές καθημερινά ανάμεσα στα γεύματα. Αποφεύγετε τα ποτά και ισχυρές γεύσεις όπως η μενθόλη (συμπεριλαμβανομένης της τσίχλας και της οδοντόπαστας). Μπορεί να το λαμβάνεται για μια περίοδο δυο μηνών. Αφού κάνετε ένα διάλειμμα, η αγωγή μπορεί να συνεχιστεί για άλλους δυο μήνες.

Ενυδάτωση κι απολέπιση
Και στις δυο περιπτώσεις, είναι σημαντικό να ενυδατώνετε, να κάνετε απολέπιση και να θρέφετε βαθιά την περιοχή, για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα, να ανανεώσετε και να ενδυναμώσετε το δέρμα.

Η απολέπιση μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα, όπως αλάτι, ζάχαρη ή μαγειρική σόδα, μια φορά την εβδομάδα. Τρίβετε απαλά σε υγρό δέρμα κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τις άκρες των δακτύλων σας για τουλάχιστον ένα λεπτό, έπειτα στεγνώνετε κι ενυδατώνετε.

Το δέρμα θα πρέπει να ενυδατώνεται μια έως δυο φορές καθημερινά χρησιμοποιώντας φυτικά έλαια ειδικά για την ενυδάτωση του δέρματος: λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο, λάδι νυχτολούλουδου, έλαιο jojoba. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο για να κάνετε απαλό μασάζ στο δέρμα για να εξαλείψετε την εμφάνιση του διπλοσάγονου. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και το δείκτη, κάνετε μασάζ στην περιοχή από πάνω προς τα κάτω, τεντώνοντας ελαφρά το δέρμα.

Ασκήσεις
Τελικά, το βασικό στοιχείο για την μείωση του διπλοσάγονου, ανεξαρτήτου αιτίας, είναι η άσκηση. Μόνο 10 λεπτά την ημέρα είναι αρκετα, αλλά το να είστε συνεπείς είναι βασικό.

Ενώ κάθεστε ή στέκεστε, στρέψτε τα μάτια ή το κεφάλι προς το ταβάνι, σηκώνοντας το πηγούνι σας. Αφού τεντώσετε το κεφάλι σας όσο περισσότερο μπορείτε, κλείστε τα χείλη σας και κρατήστε τη θέση αυτή για λίγα δευτερόλεπτα. Θα μπορέσετε να νιώσετε αυτήν την περιοχή να τεντώνει.

Στρέψτε απαλά το κεφάλι προς την μια πλευρά, μείνετε για μερικά δευτερόλεπτα, έπειτα επαναλάβετε με την άλλη πλευρά.

Μην Χάσετε: Εξαλείψτε άμεσα τη χαλάρωση στα μπράτσα!

Τοποθετήστε ένα μπαλάκι του τένις κάτω από το πηγούνι σας και κρατήστε το στο στήθος σας. Βάλτε δύναμη για να πιέσετε το μπαλάκι. Επαναλάβετε μερικές φορές για καλύτερο αποτέλεσμα.

Η τσίχλα είναι μια περίεργη, αλλά απλή άσκηση για να τονίσετε το πηγούνι. Αποφύγετε τις τσίχλες με ζάχαρη.

meygeia.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!