Μπορείς να χαθείς;

Όλοι γνωρίζουμε το παιχνίδι του φτυσίματος και ξέρουμε πως σε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων λειτουργεί πάρα πολύ. Για να γίνει σωστά αυτό το παιχνίδι όμως, προϋποθέτει να χαθείς για να σε αναζητήσει και να σε διεκδικήσει ο άλλος. Και κοίτα να δεις κάτι πράγματα, κάποιοι δεν μπορούν να χαθούν.

Advertisement

Υπάρχουν άνθρωποι που όταν γεμίζουν με πάθος και έρωτα, δεν μπορούν να κάνουν τέτοια κόλπα. Θέλουν να είναι εκδηλωτικοί και να λένε αυτά που σκέφτονται. Θέλουν να αγγίζουν τα όρια του αυθορμητισμού. Έχουν ανάγκη να στείλουν μήνυμα; Θα το κάνουν. Έχουν ανάγκη να δούνε κάποιον; Θα του το ζητήσουν ή θα κάνουν μια πρόταση.

Δεν μπορούν να προσποιηθούν ότι αδιαφορούν κι ότι δεν τους νοιάζει πραγματικά. Γιατί στην πραγματικότητα δεν αδιαφορούν και τους νοιάζει. Πολύ. Βέβαια το να ανήκεις στην ίδια κατηγορία με αυτούς τους ανθρώπους είναι λιγάκι δύσκολο. Είναι τόσο ειλικρινείς με τα συναισθήματά τους κι αυτό τους αρέσει και γενικά είναι καλό, αλλά οι άλλοι, κάποιες φορές, τους το κάνουν δύσκολο!

Το να φτύνεις τον άλλον ίσως είναι ένας τρόπος να τον προκαλέσεις ερωτικά και να του διεγείρεις τις αισθήσεις, όμως εκτός απ’ το γεγονός ότι δεν είναι και σίγουρο ότι θα αυτό θα εξελιχθεί θετικά, νομίζω πως το να ξέρεις τι θες και να έχεις το θάρρος να το λες χωρίς να κάνεις καπρίτσια, είναι εκατό φορές καλύτερο απ’ το να το παίζεις δήθεν κι ιστορία.

Μήν χάσετε:

Άλλωστε αυτό δε θέλουμε όλοι στη ζωή μας; Ανθρώπους που έχουν θάρρος να μιλάνε για όσα σκέφτονται και γενναιότητα να διεκδικήσουν αυτά που επιθυμούν να έχουν στη ζωή τους. Αφού θέλουμε τέτοιους, γιατί να μη γίνουμε έτσι; Απλά ρωτάω εγώ, μην το πάρουμε και τοις μετρητοίς!

Επίσης, είναι fact. Κάποιοι δεν μπορούν να χαθούν. Βασανίζονται να μη μιλάνε. Βασανίζονται να προσποιούνται κάτι που δε βγαίνει και δεν πηγάζει από μέσα τους. Είναι κι αυτό βάσανο.

Όμως το συμπέρασμα είναι ένα. Μπορεί να μην είναι ικανοί να χαθούν για να «καψουρέψουν» κάποιον, αλλά μπορούν να εκφραστούν με άλλους τρόπους. Με ειλικρίνεια να πούνε όλα τα όμορφα πράγματα που νιώθουν. Έτσι είναι κάποια πράγματα. Η ειλικρίνεια πάει μπροστά για κάποιους -κρίμα που δεν είναι έτσι για όλους- ανθρώπους. Αν επιχειρούσα να δώσω συμβουλή επί του θέματος ίσως και να κατέληγα σε φιάσκο, αλλά θα προσπαθήσω να πω κάτι.

Μη χάνεστε, να είστε αυτοί που είστε και να κερδίζετε ανθρώπους με την αλήθεια σας. Το καλύτερο καψούρεμα είναι αυτό που φωνάζει, από μακριά, «έρωτας» και κανείς δεν κυνηγάει κανέναν. Αυτή είναι η δική μου αλήθεια. Αν οι ανθρώπινες σχέσεις είχαν δημιουργηθεί για να κάνουμε ο ένας τη ζωή του άλλου ένα κυνηγητό, κάποια στιγμή θα τρώγαμε το καντήλι μας όλοι και τα πράγματα θα τελείωναν εκεί. Έτσι άδοξα.

Μην Χάσετε: H γυναίκα στην απουσία σου επιλέγει να φύγει..

Συμπερασματικά, υπάρχει ο τρόπος να σε κυνηγήσει κάποιος και να σε διεκδικήσει κι ίσως πολλές φορές αυτός ο τρόπος να είναι το φτύσιμο κι η εξαφάνιση. Όμως να θυμάσαι, ότι κι ο άλλος έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να παίξει κρυφτούλι.

Συντάκτης: Πάνος Κούλης
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη – pillowfights.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!