Το Μανιφέστο των Εσωστρεφών

Advertisement

1. Υπάρχει μία λέξη για τους «ανθρώπους που σκέφτονται υπερβολικά πολύ»: στοχαστές.

2. Ο πολιτισμός μας ορθά θαυμάζει όσους παίρνουν ρίσκα, αλλά χρειαζόμαστε τους «προσεκτικούς» περισσότερο από ποτέ.

3. Η απομόνωση είναι καταλύτης για την καινοτομία.

4. Η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι δημοφιλής λόγω του ότι σε μια υπερβολικά εξωστρεφή κοινωνία όλοι επιθυμούν την επικοινωνία εξ’ αποστάσεως.

5. Διδάσκουμε τα παιδιά σε ομάδες στις σχολικές αίθουσες όχι επειδή είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθουν αλλά επειδή είναι οικονομικός, και τι άλλο θα κάναμε με τα παιδιά όσο οι ενήλικες είναι στη δουλειά; Αν το παιδί σας προτιμάει να λειτουργεί αυτόνομα και να συναναστρέφεται ένα παιδί τη φορά, δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε αυτό, απλώς τυγχάνει να μην ταιριάζει στο μοντέλο.

Μήν χάσετε:

6. Η επόμενη γενιά των ήσυχων και συνεσταλμένων παιδιών μπορεί και πρέπει να ανατραφεί έτσι ώστε να γνωρίζει τη δύναμη της.

7. Μερικές φορές βοηθάει να προσποιηθείς τον εξωστρεφή. Υπάρχει πάντα χρόνος να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου αργότερα.

8. Αλλά σε βάθος χρόνου, μένοντας αληθινός στην ιδιοσυγκρασία σου είναι το κλειδί στο να ανακαλύψεις τη δουλειά που αγαπάς, τη δουλειά που έχει σημασία.

9. Όλοι ακτινοβολούν αν φωτιστούν σωστά. Κάποιοι χρειάζονται τα φώτα του Μπρόντγουεϊ, για κάποιους άλλους είναι αρκετό ένα φωτιστικό γραφείου.

10. Ένας εμπειρικός κανόνας για τις κοινωνικές εκδηλώσεις: μία αυθεντική νέα γνωριμία αξίζει όσο μια χούφτα επαγγελματικές κάρτες.

11. Δεν πειράζει να διασχίσεις το δρόμο για να αποφύγεις μια ψιλοκουβεντούλα.

12. «Η ήρεμη ηγεσία» δεν είναι σχήμα οξύμωρο.

13. Η παγκόσμια λαχτάρα για έναν παράδεισο δεν έχει να κάνει τόσο με την αθανασία όσο με την ευχή για έναν κόσμο όπου όλοι θα είναι πάντα ευγενικοί.

14. Αν το καθήκον μας στο πρώτο μισό της ζωής μας είναι βγάλουμε τον εαυτό μας εκεί έξω, το καθήκον στο δεύτερο μισό είναι να αντιληφθούμε που έχουμε βρεθεί.

15. Η αγάπη είναι θεμελιώδης, η ζωή κατ’ αγέλας είναι προαιρετική.

16. «Με έναν ευγενικό τρόπο, μπορείς να ταρακουνήσεις τον κόσμο». – Γκάντι

Από το βιβλίο «Η δύναμη των εσωστρεφών», της Susan Cain, εκδόσεις Key Books.
https://www.keybooks.gr/i-dynami-twn-eswstrefwn-book

healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!