Οι περισσότεροι ξέρουν ότι το αλάτι μπορεί να είναι πολύ βλαβερό για την υγεία, εκτός και αν το καταναλώνουμε με μέτρο.

Advertisement

Γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα του απλά χρησιμοποιώντας μια λάμπα από αλάτι;
Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα πάντα στο περιβάλλον μας εκπέμπουν θετικά ή αρνητικά ιόντα. Τα θετικά ιόντα προέρχονται από συσκευές όπως κινητά, υπολογιστές και τηλεοράσεις.

Στην φύση δεν υπάρχουν σε τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις, γι’αυτό και το σώμα μας δεν τα έχει συνηθίσει, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας. Όταν τα σώματα μας εκτίθενται σε θετικά ιόντα για μεγαλύτερες περιόδους, μπορούν ακόμα να προκαλέσουν στρες και να οδηγήσουν σε αγχώδεις διαταραχές, σωματική δυσφορία και κρίσεις πανικού.

Είναι καλή ιδέα να κάνουμε μεγάλα διαλείμματα από τις ηλεκτρικές συσκευές, αν και στην πραγματικότητα πολλοί δεν μπορούν… ή δεν θέλουν. Υπάρχει όμως και μια απλή και οικονομική εναλλακτική: οι λάμπες αλατιού. Πολλοί αναφέρουν τα πλεονεκτήματα τους για την υγεία. Διαβάστε παρακάτω ποια είναι αυτά.

Μήν χάσετε:

1. Καθαρίζουν τον αέρα
Οι κατασκευαστές λαμπών από αλάτι ισχυρίζονται ότι απελευθερώνουν υψηλές συγκεντρώσεις αρνητικά φορτισμένων ιόντων που σκοτώνουν τα βακτήρια. Αυτό σημαίνει ότι απομακρύνουν τις τοξίνες και καθαρίζουν τον αέρα.

2. Καταπολεμούν τις ασθένειες
Το ηλεκτρικό νέφος που μας περιβάλλει κάθε μέρα είναι ένα μεγάλο βάρος για το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί να αυξήσει την πίεση του αίματος και αρκετές μελέτες αναφέρουν ότι οδηγεί σε διάφορους τύπους καρκίνου.
Οι λάμπες από αλάτι υποτίθεται ότι δρουν ενάντια σε αυτή την επικίνδυνη ακτινοβολία. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι λάμπες αλατιού τους βοηθάνε με χρόνιους πονοκεφάλους.

3. Εξουδετερώνουν τα θετικά φορτισμένα ιόντα
Όπως προαναφέραμε, βομβαρδιζόμαστε με θετικά φορτισμένα ιόντα καθημερινά. Οι λάμπες αλατιού δρουν ενάντια σε αυτά, καθώς εκπέμπουν “καλή” ακτινοβολία η οποία φέρεται να μειώνει τις αρνητικές επιδράσεις των θετικά φορτισμένων ιόντων.

4. Μας βοηθούν να νιώσουμε πιο υγιείς και ισορροπημένοι
Πέρα από το ότι σκοτώνουν τα βακτήρια και εξουδετερώνουν τα θετικά φορτισμένα ιόντα, οι λάμπες αλατιού υποτίθεται ότι περιέχουν 84 διαφορετικά μεταλλικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση μας. Στην ουσία μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα!

Μην Χάσετε: Ποιες ασθένειες προκαλεί ο χαρακτήρας μας στον οργανισμό μας ;

5. Δίνουν ενέργεια
Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα όχι απλά βελτιώνουν την διάθεση, αλλά βοηθάνε και στην βελτίωση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε ότι είμαστε σε εγρήγορση και να επικεντρωνόμαστε έτσι ώστε να αντιδράμε καλύτερα στο περιβάλλον μας. Και ένα υγιές μυαλό έχει θετική επίδραση στο σώμα κάτι που μπορεί να κάνει την καθημερινότητα πιο εύκολη.

6. Συμβάλλουν στον ύπνο
Αν βάλετε μια λάμπα αλατιού στο υπνοδωμάτιο σας, τα μέταλλα και τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα θα σας βοηθήσουν να πέσετε για ύπνο πιο γρήγορα και να κοιμηθείτε πιο βαθιά και ξεκούραστα. Μετά την συχνή χρήση της λάμπας, θα δείτε ότι θα έχετε περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα!

Όσοι έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από τις ηλεκτρονικές συσκευές, γνωρίζουν την αίσθηση της χαλάρωσης. Πλέον μπορείτε να το δοκιμάσετε και στο σπίτι. Κάθε κόλπο που μειώνει το στρες αξίζει μια δοκιμή.
Έτσι κι αλλιώς, όλοι θέλουμε να νιώθουμε πιο ισορροπημένοι, ξεκούραστοι και υγιείς!

grfeed.com via Credit: hefty.co

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!