θεραπεία κυτταρίτιδα

Αν και μπορείτε να βρείτε στην αγορά έτοιμη θεραπεία με οινόπνευμα και δεντρολίβανο, είναι καλύτερα να τη φτιάξετε στο σπίτι σας για να διασφαλίσετε την καθαρότητα και την ποιότητα του προϊόντος.

Η κυτταρίτιδα είναι μια κοινή πάθηση που εμφανίζεται όταν οι μαλακοί ιστοί αρχίζουν να αποκτούν φλεγμονές, είτε λόγω προβλημάτων με το κυκλοφορικό είτε λόγω προβλημάτων του λεμφικού συστήματος.

Advertisement

Χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό μικρών οζιδίων λίπους κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και μοιάζουν σαν μικρές λακκούβες ή σαν το δέρμα του πορτοκαλιού.

Πάνω από το 90% του γυναικείου πληθυσμού αναπτύσσει αυτό το πρόβλημα χάρη στις συνεχείς ορμονικές αλλαγές, του υπερβολικού βάρους ή της έλλειψης άσκησης.

Αν και μπορεί να επηρεάσει και άνδρες, οι γυναίκες επηρεάζονται πολύ περισσότερο ανεξάρτητα από το βάρος τους.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια ακριβής αιτία που να μπορεί να εξηγήσει την εμφάνισή της και η θεραπεία της είναι δύσκολη αν και έχει αποδειχτεί ότι οι κακές συνήθεις παίζουν πολύ βασικό ρόλο σε αυτό.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά καλλυντικά προϊόντα και θεραπείες που στοχεύουν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και κάνουν το δέρμα να φαίνεται λείο και σφριγηλό.

Το πρόβλημα με αυτά τα προϊόντα είναι η ακριβή τιμή τους και συνεπώς δεν είναι διαθέσιμα σε όλους όσους θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν 100% φυσικές και οικονομικές θεραπείες που έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα όταν χρησιμοποιούνται σε τακτική βάση.

Σήμερα, θα σας προσφέρουμε μια απλή θεραπεία για να τη δοκιμάσετε στο σπίτι.

Σημειώστε!

Γιατί να χρησιμοποιήσετε αυτή τη θεραπεία με οινόπνευμα και δεντρολίβανο;

Το οινόπνευμα και το δεντρολίβανο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την απορρόφηση αυτού του βοτάνου από το δέρμα.

Οι ιδιότητές του οφείλονται στην πανίσχυρη αντιφλεγμονώδη δράση του που βελτιώνει το κυκλοφορικό, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και μειώνει τις φλεγμονές στους ιστούς.

Θεωρείται επίσης φυσικό τονωτικό, καθώς βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος και προλαμβάνει τη χαλάρωση.

Χάρη σε αυτές τις βασικές ιδιότητες, αρκετές γυναίκες χρησιμοποιούν το δεντρολίβανο στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς τους προκειμένου να μειώσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Ωστόσο, πριν αποφασίσετε να την εφαρμόσετε θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι θαυματουργό προϊόν.

Αν και η θεραπεία με οινόπνευμα και δεντρολίβανο έχει αποδειχτεί ότι προσφέρει πολλά οφέλη αναφορικά με την κυτταρίτιδα, μην περιμένετε να εξαλειφθεί πλήρως από τις προβληματικές περιοχές ανεξάρτητα από τις άλλες συνήθειές σας.

Χάρη στις πολλαπλές θεραπευτικές του ιδιότητες, ο συνδυασμός του δεντρολίβανου με το οινόπνευμα είναι διαθέσιμος σε εμπορικά σκευάσματα στα φαρμακεία και σε καταστήματα υγιεινής διατροφής.

Ωστόσο, σας προτείνουμε μια σπιτική λύση για να είστε βέβαιοι ότι χρησιμοποιείτε 100% βιολογικό προϊόν.

Υλικά

5 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο, συμπεριλαμβανομένων φύλλων και ανθών
3/4 της κούπας οινόπνευμα (150 ml)
1 γυάλινο δοχείο με αεροστεγές καπάκι

Προετοιμασία

Ψιλοκόβετε το φρέσκο δεντρολίβανο σε μικρά κομμάτια και το τοποθετείτε στο γυάλινο δοχείο.

Προσθέτετε το οινόπνευμα μέχρι να καλυφτεί τελείως το δεντρολίβανο.
Κλείνετε το γυάλινο δοχείο και το αποθηκεύετε σε σκοτεινό μέρος για 15 ημέρες.
Εφόσον περάσει αυτό το διάστημα, χρησιμοποιείτε ένα καθαρό πανί για να φιλτράρετε το οινόπνευμα από το δεντρολίβανο.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε;

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται, είναι να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας γύρω από τις περιοχές που θέλετε να θεραπεύσετε ώστε να βελτιώσετε την ικανότητα απορρόφησής του.
Μετά από αυτό το βήμα, σκουπίζετε καλά την περιοχή, μουλιάζετε ένα βαμβακερό πανί στο δεντρολίβανο με το οινόπνευμα και το τρίβετε στο δέρμα κάνοντας απαλό μασάζ.
Φροντίστε να κάνετε κινήσεις προς τα πάνω.

Ξεκινήστε από το γόνατο κι έπειτα προχωρήστε προς τα πάνω, στους μηρούς και στους γοφούς.

Επικεντρωθείτε στο πίσω μέρος των ποδιών, ακριβώς κάτω από τους γλουτούς όπου εμφανίζεται συχνότερα η κυτταρίτιδα.

Αφήστε τη θεραπεία με το δεντρολίβανο και το οινόπνευμα να απορροφηθεί για 15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνοδεύστε τη θεραπεία σας με μια κρέμα σύσφιξης.
Επαναλαμβάνετε αυτή τη θεραπεία καθημερινά, επικεντρώνοντας την προσοχή σας στις προβληματικές περιοχές.

Μην Χάσετε: Συνταγή Βόμβα για Καύση Λίπους, Ειδικά της Μέσης

Σημειώστε ότι αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα και δεν πρόκειται να επιτευχθούν αν δεν είστε επίμονες. Προσπαθήστε με υπομονή και ακολουθήστε όλες τις προτάσεις μας για να αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα.

Αγοράστε όλα τα υλικά σας από κάποιο τοπικό κατάστημα βοτάνων και φτιάξτε αυτή τη θεραπεία στο σπίτι σας για να επωφεληθείτε στο μέγιστο από τα οφέλη τους.

meygeia.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!