θεραπεία Βήχα

Αν και συνιστάται να καταναλώνετε μια κουταλιά της σούπας από αυτή τη φυσική θεραπεία για το βήχα μετά τα κυρίως γεύματα, μπορείτε επίσης να την καταναλώνετε και πριν από κάποια κρίση βήχα.

Ο βήχας είναι ένας μηχανισμός που χρησιμοποιεί το σώμα μας προκειμένου να απομακρύνει ξένα σωματίδια και ουσίες, όπως επίσης και την υπερβολική βλέννα που συσσωρεύεται στους πνεύμονες και στους αεραγωγούς.

Advertisement

Εκτός αυτού, τα συνεχή επεισόδια βήχα μπορούν να προκαλέσουν έντονη δυσφορία ή ακόμη και πόνο, ειδικά όταν ερεθίζουν το λαιμό και σας εμποδίζουν να κοιμηθείτε.

Ευτυχώς, υπάρχει διαθέσιμη μια μεγάλη ποικιλία θεραπειών που μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του βήχα ενώ επίσης καταπολεμά τους ιούς και τα βακτήρια που τον προκαλούν.

Ανάμεσα στις πολλές επιλογές υπάρχουν και μερικές 100% φυσικές συνταγές από τις οποίες μπορείτε να επωφεληθείτε χάρη στις απίστευτες ιδιότητες των συστατικών τους που μειώνουν την περιττή βλέννα και καθαρίζουν το σύστημά σας.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια πολύ ξεχωριστή και φυσική θεραπεία για το βήχα που θα ενδυναμώσει τις άμυνες του σώματός σας ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε επιτυχώς αυτή την κατάσταση.

Μη διστάσετε να τη δοκιμάσετε!

Ποια είναι αυτή η φυσική θεραπεία για το βήχα;
Αυτή η θεραπεία για την καταπολέμηση του βήχα περιέχει το συνδυασμό καρότου με μέλι. Και τα δυο υλικά έχουν γίνει πολύ δημοφιλή στην εναλλακτική ιατρική χάρη στα απίστευτα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν στο σώμα σας.

Τόσο το καρότο όσο και το μέλι, έχουν την ικανότητα να ενδυναμώνουν τις άμυνές σας και να δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα ενάντια στη γρίπη, στα κρυολογήματα και σε άλλες παθήσεις του αναπνευστικού που προκαλούν βήχα.

Η αποχρεμπτική δράση τους απομακρύνει την περιττή βλέννα και προσφέρει ένα αίσθημα ανακούφισης που σας επιτρέπει να κοιμάστε καλύτερα.

Τα οφέλη του καρότου

Τα καρότα είναι λαχανικά με γλυκιά γεύση και αποτελούν μέρος της διατροφής εκατομμυρίων ανθρώπων.

Χαρακτηρίζονται από διουρητικές και καθαριστικές ιδιότητες που βοηθούν στην εξάλειψη των τοξινών και στη ρύθμιση του κυκλοφορικού, της λειτουργίας της πέψης και του μεταβολισμού.

Τα καρότα αποτελούν επίσης μια βασική πηγή αντιοξειδωτικών που προλαμβάνουν τη φθορά των κυττάρων και την πρόωρη γήρανση.

Τα οφέλη τους στην υγεία των πνευμόνων οφείλονται στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία όπως:

Βιταμίνη Α
Σύμπλεγμα βιταμινών Β
Βιταμίνη C
Βιταμίνη Κ
Σίδηρο
Κάλιο
Μαγνήσιο
Φώσφορο

Τα οφέλη του μελιού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) έχει αναφέρει ότι το μέλι είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες για την ανακούφιση από το βήχα και τα κρυολογήματα.

Θεωρείται ότι διαθέτει καταπραϋντικά συστατικά για το λαιμό και δεδομένης της διατροφικής του αξίας, είναι μια από τις καλύτερες τροφές για τη βελτίωση της άμυνας του σώματος.

Το μέλι διαθέτει αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που εμποδίζουν την επίθεση των παθογόνων στο αναπνευστικό σας σύστημα.

Δρα ως φυσικό αποχρεμπτικό, βελτιώνοντας την ανάρρωση από μεγάλα προβλήματα στους πνεύμονες.

Τα φυσικά σάκχαρα στο μέλι αποτελούν πηγή ενέργειας για το σώμα σας ενώ παράλληλα ωφελούν το μεταβολισμό σας.

Το μέλι είναι πλήρως ασφαλές για παιδιά και η καλή γεύση αυτού του συστατικού κάνει πιο εύκολη την κατανάλωσή του.

Από διατροφικής άποψης, το μέλι προσφέρει:

Οργανικά οξέα (κιτρικό, λακτικό, φωσφορικό…)
Βιταμίνη C
Σύμπλεγμα βιταμινών Β
Μεταλλικά στοιχεία (μαγνήσιο, ιώδιο, φώσφορο, ασβέστιο)
Ένζυμα
Φλαβονοειδή
Στερόλες
Πολυφαινόλες

Αυτό το ρόφημα με καρότο και μέλι μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι, ανά πάσα στιγμή για να ανακουφιστείτε από τυχόν δυσφορία που συνοδεύεται από βήχα.

Η θεραπεία είναι ιδανική για παιδιά και ενήλικες ενώ παράλληλα ενισχύει την υγεία της όρασής σας.

Υλικά
5 κούπες καρότο (500 γραμμάρια)
6 κουταλιές της σούπας μέλι (150 γραμμάρια)

Προετοιμασία
Πλένετε τα καρότα και τα κόβετε σε φέτες.
Τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Μόλις μαλακώσουν, τα τοποθετείτε στο μπλέντερ και τα αναμειγνύετε μαζί με το μέλι.
Αδειάζετε το ρόφημα σε ένα βάζο και το καταναλώνετε μόλις εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια του βήχα.

Τρόπος κατανάλωσης
Μπορείτε να λαμβάνετε έως και τέσσερις κουταλιές της σούπας από αυτό το μείγμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ξεκινήστε με την πρώτη δόση το πρωί, μόλις ξυπνήσετε. Τις υπόλοιπες κουταλιές τις λαμβάνετε με κάθε κυρίως γεύμα.

Αν αντιμετωπίσετε κάποια κρίση βήχα κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορείτε να λάβετε άλλη μια κουταλιά της σούπας.

Τα αποτελέσματά του θα αρχίζουν να γίνονται ορατά τη δεύτερη μέρα αλλά το καλύτερο είναι να συνεχίσετε να το λαμβάνετε μέχρι να εξαλειφθεί ο βήχας εντελώς.

Πώς σας φαίνεται αυτή η φυσική θεραπεία; Βεβαιωθείτε ότι την ακολουθείτε στο σπίτι για να βελτιώσετε την υγεία σας αλλά και την υγεία ολόκληρης της οικογένειάς σας.

Μην Χάσετε: Αναμείξτε αυτό το υλικό με χυμό πορτοκάλι για να εξαφανιστεί η νικοτίνη από τον οργανισμό σας!

Αν ο βήχας επιμένει για περισσότερο από μια εβδομάδα και δεν παρατηρήσετε κάποια βελτίωση με τη χρήση αυτής της φυσικής θεραπείας για το βήχα τότε μιλήστε με το γιατρό σας.

meygeia.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!