Οι σκέψεις μας

κάθε ασθένεια είναι το αποτέλεσμα της αρνητικής ενέργειας και όλοι κρύβουμε κακία στον πυρήνα μας

Οι σκέψεις μας ασκούν ισχυρή επίδραση στην υγεία του μυαλού και του σώματός μας, και η διερεύνηση του εσωτερικού μας εαυτού είναι αναγκαία για τη διαδικασία της θεραπείας.

Advertisement

Ωστόσο, δεν βρίσκονται πάντα οι αρνητικές εμπειρίες στη ρίζα της ασθένειας, και η αποτυχία να θεραπευτούμε δεν θα έπρεπε πάντα να αποδίδεται σε δυσάρεστα γεγονότα του παρελθόντος ή σε αρνητικές αντιλήψεις βαθιά θαμμένες στο υποσυνείδητο.

Πάρα πολλοί άνθρωποι μου έχουν πει ότι έψαξαν για καιρό, ακούραστα, στο ιστορικό τους για τη χαμένη αρ­νητική εμπειρία, αλλά έμειναν με άδεια χέρια. Γιατί έγινε αυτό, αναρωτιούνται, και πώς μπορούν να φέρουν στο φως αυτό το χαμένο κομμάτι της ψυχής τους;

Μερικές φορές η ασθένεια είναι το αποτέλεσμα ενός συμπλέγματος αιτίων και μπορεί να είναι μάταιο να προσπαθούμε να εντοπίσουμε την αιτία σε έναν απλό, μεμονωμένο παράγοντα. Η ζωή δεν είναι τόσο απλή.

Μερικές ασθένειες εμφανίζονται, για παράδειγμα, εξαιτίας της ολοένα αυξανόμενης μόλυνσης του περιβάλλοντος, όπως κι από την έκθεση στα μικρόβια, βακτηρίδια και ιούς. Άλλες είναι το αποτέλεσμα της επαφής με μολυσμένο νερό ή παράσιτα.

Άλλες πάλι είναι το αποτέλεσμα γενετικών παραγόντων που μπορεί να είναι αδύνατον να υπερνικηθούν. Και κάποιες, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, μπορεί να είναι μια μορφή πνευματικής καθοδήγησης.

Στην προσπάθειά μας να γίνουμε σωματικά και πνευματικά υγιείς, έχουμε ξεχάσει ότι το συναισθηματικό μας ταξίδι βρίσκεται ακόμη στην αρχή του κι ότι τα φθαρτά μας σώματα υπόκεινται ακόμα στην ισχυρή κυριαρχία του περιβάλλοντος και των μεταβαλλόμενων με γοργούς ρυθμούς άστατων δομών της κοινωνίας μας.

Η θεραπεία θα μπορούσε να προσεγγιστεί πιο αποτελεσματικά αν ερευνούσαμε το παρελθόν μας και για θετικές εμπει­ρίες εκτός από αρνητικές. Ακόμη και καθώς αναζητούμε όλα γεγονότα που μπορεί να συμβάλουν στην αδυναμία μας, πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στα ισχυρά και ανθεκτικά κομμάτια της προσωπικότητάς μας.

Όταν οι άνθρωποι επικεντρώ­νονται μόνο στα αρνητικά τους σημεία, όλα όσα είναι καλά στο χαρακτήρα και τη ζωή τους μπορεί να εκλείψουν.

Η δυνατή και συγκεντρωμένη θέληση, που είναι απαραίτητη για τη θεραπεία των σωματικών ιστών, είναι σπάνιο προσόν. Έχουμε την τάση να χρησιμοποιούμε τη δύναμη της θέλησής μας πιο πολύ για να ελέγχουμε τους άλλους παρά για να μάθουμε να ελέγχουμε τον εαυτό μας.

Κι όταν προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε μια ισχυρότερη αίσθηση της εσωτερικής μας θέλησης, το κίνητρό μας θα είναι μάλλον η επιθυμία ξεφύγουμε από έναν εθισμό ή να αρχίσουμε μια καθημερινή ασχολία, παρά η επιθυμία να ελέγξουμε τις αρνητικές μας σκέψεις.

Τα προγράμματα υποστήριξης δεν θα έπρεπε μόνο να βοηθούν τον κόσμο να ξεπερνά τα τραύματά του, αλλά και να εκτιμά τις δυνάμεις του.

Δεν χρειάζεται το ανθρώπινο πνεύμα μέσα μας να πέσει σε λήθαργο εξαιτίας αρνητικών προτύπων ζωής ούτε είναι η ζωή των περισσότερων ανθρώπων μια σειρά από τραγωδίες.

Η αποκάλυψη των θετικών στοιχείων είναι μια θεραπευτική διαδικασία το ίδιο αποτελεσματική με το ξεκαθάρισμα των αρνητικών σημείων της προσωπικής μας ιστορίας..

Μην Χάσετε: Όταν επιθυμούμε κάτι πολύ, ο εγκέφαλος το κάνει πραγματικότητα!

Ερωτήσεις για Προσωπική Εξέταση

♦ Αναρωτιέστε συχνά πού φταίξατε για να αξίζετε μια ασθένεια;
♦ Πιστεύετε ότι μέχρι να ανακαλύψετε τι λάθος κάνα­τε, δεν θα μπορέσετε να θεραπευτείτε;
♦ Πιάνετε τον εαυτό σας να “κολλάει” σε αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος, πιστεύοντας ότι έτσι υποβοηθάτε τη θεραπεία σας;

Karoline Myss, pulseoflove.blogspot.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!