Γράφει η ©Ιωάννα Σουλελέ

Advertisement

Όνειρα άπιαστα, ανεκπλήρωτα η εγκαταλελειμμένα
Όνειρα παρατημένα, από τη ζωή ξεχασμένα. Άραγε τι να έφταιξε που φτάσαμε ως εδώ. Τίποτα δεν εκπληρώθηκε, τίποτα δεν επιτεύχθηκε, όλα στο πάτο μιας λήθης. Σε παρασέρνει η ζωή και σε πάει αυτή όπου νομίζει. Εσύ όμως είσαι υπεύθυνος να την καθοδηγήσεις να την φέρεις στα νερά σου.

Κανείς δεν σου φταίει αν εσύ ξεχάστηκες, αν εσύ επαναπαύτηκες, αν εσύ είσαι αδύναμος και το έβαλες στα πόδια. Η ζωή δεν στρώνεται με ροδοπέταλα, είναι σκληρή και θέλει πάλη για να την κατακτήσεις.

Τίποτα δεν χαρίζεται απλόχερα. Ευκαιρίες δίνονται ώστε να ευδοκιμήσουν οι περιστάσεις αλλά το σκληρό αγώνα όπως και να έχει δεν τον γλυτώνεις.

Γι’ αυτό σήκωσε τα μανίκια όσο έχεις καιρό και κουράγιο ακόμη και στρώσου στη δουλειά, τα όνειρα σου σε περιμένουν να τα κατακτήσεις.
Πότε δεν είναι αργά όσο αναπνέεις!!!

Μήν χάσετε:

Αλλά…κι από την άλλη αν..

Έμεινες όνειρο σε νύχτα ερημιάς, έμεινες όνειρο και ελπίδα της καρδιάς , έμεινες όνειρο και εχθρός μιας χαραυγής , ηλιοβασίλεμα της άδειας μου ζωής ,όπως λέει και ένα άσμα, ίσως τότε κάποια όνειρα πρέπει να μένουν όνειρα , άπιαστα όνειρα. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λόγος. Μπορεί να βασανιζόμαστε που δεν τα καταφέρνουμε, μπορεί να απογοητευόμαστε όταν αποτύχαμε κι όταν περνάει καιρός και τα βλέπουμε άπιαστα και μακρινά. Ίσως όμως πρέπει να μένουν στο βάθρο τους.

Δεν αξίζει και ίσως εμείς να μην αξίζουμε ούτε καν να τα πλησιάζουμε πόσο μάλλον να τα κυνηγάμε. Κάποια όνειρα είναι ιερά. Κάποια όνειρα είναι για λίγους. Ίσως να κυνηγάμε και λάθος όνειρα. Δεν είναι για όλους τα ίδια.

Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι πρέπει να δώσεις γερή μάχη για να τα κατακτήσεις κι ίσως αντί να τα γκρεμίσεις μια μέρα και να τα ισοπεδώσεις καλύτερα να μην τα πλησιάζεις. Κάποιες φορές χάνουν το σκοπό τους κατά τη διάρκεια κατάκτησης τους.

Ίσως πηγαίνοντας για το ένα όνειρο να συναντήσεις κάποια άλλο καλύτερο, ίσως μέσα από το ταξίδι πριν φτάσεις στο στόχο να γυρίσεις πλεύση για άλλα αξέχαστα και ονειρικά μονοπάτια. Δεν πρέπει να λησμονούμε το ταξίδι και τις γνώσεις του, τα μαθήματα που θα σου δώσει. Ας μη μένουμε στο όνειρο και να χάνουμε την ελπίδα. Δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν θα σου φέρει την ευτυχία.

Μην Χάσετε: Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή, φίλε μου.

Μην εξυψώνεις το όνειρο σαν τον άνθρωπο. Μη κάνεις το ίδιο λάθος .Ζήσε τη στιγμή, απόλαυσε τη καθημερινότητα χωρίς άγχος και περιμένοντας την ευτυχία κατακτώντας το ,γιατί το όνειρο μπορεί στο τέλος να σου γυρίσει μπούμερανγκ και να γίνει εφιάλτης.

©Ιωάννα Σουλελέ Για Το healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!