Είναι πολύ πιθανό ότι και εσείς, όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι, περνάτε τη μισή ζωή σας δίνοντας υπερβολική προσοχή σε μικρές ατέλειες και σε μικρά ελαττώματα, φιλοδοξώντας να τα διορθώσετε και να γίνετε μια ολοκληρωμένη γυναίκα.

Υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν τέλος σε μια ερωτική σχέση και περιμένουν την επόμενη για να τους εξασφαλίσει κάποιος άλλος όλα όσα δεν έχουν. Με άλλα λόγια, περιμένουν ότι η επόμενη σχέση θα «καλύψει» όλα αυτά τα κενά που κανένας δεν ξέρει πώς να κλείσει, προκειμένου να εξασφαλίσουν πραγματική και αυθεντική ευτυχία.

Advertisement

Πολλοί από μας περνάμε τη ζωή μας θρηνώντας για όλα όσα μας λείπουν αντί να εκτιμάμε αυτά που ήδη έχουμε, αυτό που είμαστε και αυτό που αξίζουμε.

Είναι απαραίτητο να αλλάξετε τη δική σας στάση και να αντιληφθείτε πολλές από αυτές τις καθημερινές λεπτομέρειες με διαφορετικό τρόπο.

Κάθε μέρα πρέπει να θυμίζετε στον εαυτό σας ότι είστε μια ολοκληρωμένη γυναίκα, που δεν χρειάζεται κανέναν να της πει πώς να είναι ευτυχισμένη ή να της δείξει κάτι που γνωρίζει ήδη: ότι μπορεί να επιτύχει όλα όσα θέλει, ότι είναι γενναία και όμορφη και ότι αξίζει τα καλύτερα πράγματα στη ζωή.

Στο σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσουμε πέντε λόγους που θα σας βοηθήσουν να πειστείτε ότι είστε ήδη μια ολοκληρωμένη γυναίκα.

Μήν χάσετε:

Είστε μια ολοκληρωμένη και γενναία γυναίκα

1. Όλες οι μάχες είναι ευκαιρίες για μάθηση
Είστε μια ολοκληρωμένη γυναίκα η οποία γνωρίζει ήδη πολλά για τη ζωή. Περνάτε δύσκολες στιγμές και περίπλοκες καταστάσεις στις οποίες βλέπετε το καλύτερο και το χειρότερο πρόσωπο των ανθρώπων.

Κάθε εμπειρία που ζείτε είναι μια πολύτιμη ευκαιρία μάθησης που θα είναι πάντοτε χρήσιμη. Ο λόγος είναι ότι οι απογοητεύσεις, όπως και οι ευτυχισμένες στιγμές, μας διδάσκουν.
Κάθε μάχη και κάθε κύκλος γαλήνης και ευημερίας στη ζωή αποτελούν κομμάτια της ιστορίας μας και πρέπει να τους δίνουμε αξία επειδή δημιουργούν αυτό που είμαστε τώρα.

2. Δεν σας λείπει τίποτα το οποίο δεν μπορείτε να βρείτε μόνη σας
Όταν είμαστε πολύ νέοι, μερικές φορές αναζητάμε την ευτυχία σαν να επρόκειτο για κάποιο μυθολογικό πλάσμα που πρέπει να βρούμε και να πιάσουμε. Όμως δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι η ευτυχία δημιουργείται εκ των έσω.

Οι άνθρωποι που αφιερώνουν τη ζωή τους στο να σκέφτονται όλα όσα τους λείπουν δημιουργούν στην καρδιά τους ένα κενό μέσα στο οποίο είναι σχεδόν αδύνατον να ανθίσει η ευτυχία.

Μόνο όταν μπορέσουμε να καταλάβουμε ότι εμείς μπορούμε να καλύψουμε ό,τι μας λείπει, συνειδητοποιούμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να είμαστε λίγο πιο ευτυχισμένοι.
Αν αισθάνεστε ανασφάλεια, μην αναζητάτε την ασφάλεια στους άλλους: μάθετε να μη φοβάστε.

Αν δυσκολεύεστε με την αγάπη για τον εαυτό σας, μάθετε να τον αγαπάτε λίγο περισσότερο. Ο λόγος είναι ότι η αγάπη για τον εαυτό μας μάς εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια που χρειάζεται για τη δημιουργία πιο ευτυχισμένων σχέσεων.

3. Μάθατε ότι υπάρχουν πράγματα που πλέον δεν αξίζουν
Το υπέροχο με την ωριμότητα είναι ότι συνειδητοποιείτε πως υπάρχουν πράγματα και άνθρωποι που πλέον δεν αξίζουν τα δάκρυά σας ή την ανησυχία σας.

Αυτό σας επιτρέπει επίσης να είστε μια πιο ολοκληρωμένη γυναίκα, επειδή μπορείτε να συγκεντρώσετε όλη την ενέργεια και το πάθος σας σε πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία.

Θα πρέπει όλοι να βιώσουμε στη ζωή μας τη στιγμή εκείνη που τελικά συνειδητοποιούμε ότι είναι απαραίτητο να σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας. Αυτό δεν σημαίνει ποτέ ότι είμαστε εγωιστές ή υπερήφανοι.
Αντί αυτού, με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε την αυτοεκτίμησή μας.

4. Έχετε μάθει να εμπιστεύεστε όσα είναι να έρθουν
Μια ολοκληρωμένη γυναίκα δεν φοβάται πια το μέλλον. Και αυτό επειδή εμπιστεύεται τον εαυτό της, διαθέτει εξαιρετική προσαρμοστικότητα και έχει κάνει τις μάχες της τις καλύτερες ευκαιρίες της για μάθηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει όλα όσα είναι να έρθουν.

Έχετε επίσης μάθει να αποδέχεστε την αλλαγή και έχετε διδαχτεί από αυτή, επειδή πρόκειται για το καλύτερο εργαλείο για την καταπολέμηση του φόβου.

Έχετε επίσης επίγνωση του ότι η ζωή είναι ένας κύκλος και ότι δεν χρειάζεται να προσκολλάστε σε ό,τι χάνεται ή μένει πίσω, προκειμένου να είστε ευτυχισμένη και να ζείτε με αξιοπρέπεια.

Αν κάποιος σας εγκαταλείψει, συνεχίζετε να προχωράτε με σιγουριά, επειδή γνωρίζετε ότι θα συνεχίσετε να γνωρίζετε ανθρώπους που φέρνουν χαρά, και όχι θλίψη, στη ζωή σας.
Γνωρίζετε επίσης ότι μερικές φορές κάνατε λάθη και ότι κάποιες φορές επιλέξατε λανθασμένους δρόμους.

Ωστόσο, παρά όλα αυτά, δεν μετανιώνετε, επειδή τα συγκεκριμένα λάθη άνοιξαν τα μάτια σας και σας βοήθησαν να πιστέψετε ότι τα επόμενα βήματά σας θα ήταν πιο επιτυχή.

5. Δεν χρειάζεστε κανέναν για να σας συμπληρώσει
Είστε ήδη μια ολοκληρωμένη γυναίκα, κάποια που απολαμβάνει πλήρως τη συντροφιά της οικογένειας και των φίλων της.

Έχετε φτάσει σε ένα σημείο της ζωής σας στο οποίο γνωρίζετε ότι, για να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας στους άλλους, πρέπει να είστε καλά. Από την άλλη πλευρά, η συντήρηση φόβων και ανασφαλειών απλώς περιπλέκει τις προσωπικές μας σχέσεις.

Δεν χρειάζεται να έχετε σύντροφο για να είστε ευτυχισμένη. Δεν χρειάζεστε αδελφές ψυχές και κάποιο άλλο μισό: επιθυμείτε να είστε ολοκληρωμένη από μόνη σας και να απολαμβάνετε την ωριμότητα, την ακεραιότητα και την ελευθερία σας.

Μην Χάσετε: Δεν σε χρειάζεται, σε χρησιμοποιεί, ξύπνα!

Είστε μια ολοκληρωμένη γυναίκα που ξέρει πώς να απολαμβάνει ό,τι ήδη έχει, αλλά συνεχίζετε να μαθαίνετε κάθε μέρα χρησιμοποιώντας τη διαίσθησή σας και το ανοιχτό μυαλό σας, δείχνοντας ενδιαφέρον για όλα, με ενσυναίσθηση, σεβασμό και σοφία.

meygeia.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!